We zijn nu 3x met de kids in Singapore geweest de afgelopen 2 jaar en er staat nog een bezoekje van 4 dagen gepland in mei. Het moge ondertussen duidelijk zijn….wij houden van deze stad!
Behalve de Westerse luxe die we ontzettend waarderen als we daar zijn, vinden we het met kinderen ook een geweldige plek om tijd door te brengen. Singapore is een hele dure stad, maar activiteiten voor kinderen zijn er voor elk budget. Wij delen vandaag een aantal tips met jullie. Van gratis en low budget tot duurdere activiteiten met Westerse prijzen.

Gratis

Gardens by the Bay
Onze top tip voor een gratis activiteit is de ‘Far East Organization Childrens Garden’ in de bekende Gardens by the Bay. Hier vind je, met uitzicht op het prachtige Marina Bay Sands een gratis speeltuin, waterspeeltuin en een activiteitenpad voor de oudere kinderen. Wij hebben hier al 2x een middagje doorgebracht en de kinderen vinden het geweldig! De waterspeeltuin is heerlijk om af te koelen en te rennen door de waterstralen. De speeltuin is mooi en natuurlijk opgezet en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
FotorCreatedJacob Ballas Childrens Garden
De botanische tuinen van Singapore zijn echt 1 van de highlights van de stad. Net als Central Park in New York, nemen deze tuinen een grote groene vlek in het centrum van de stad voor hun rekening. Super dat dit in een stad waar de grond zo bizar duur is, gewoon kan blijven bestaan! In de noord-oost hoek van het park is een tuin aangelegd voor kinderen, de Jacob Ballas Childrens Garden. Ook hier is een klein waterspeeltuintje, een grote speeltuin met glijbanen en er is een educatief programma opgezet waar kinderen spelenderwijs alles kunnen leren over de verschillende flora en fauna in de tuinen. Ook helemaal gratis.
FotorCreated2Shoppingmalls
Ontelbaar veel shoppingmalls heeft Singapore! En ze zijn bijna allemaal even kindvriendelijk. Hoe fijn is dat! In bijna alle malls zijn goede faciliteiten voor het voeden en verzorgen van kleine kinderen. Speciale lage kindertoiletten, lage wasbakken, wc’s voor ouders met een kinderzitje in het hokje, voedings- verzorgingsruimtes met drinkwater, magnetron, verzorgingsproducten. Echt, zo goed verzorgd heb ik het nog nooit ergens anders gezien. Maar wat voor onze kinderen het belangrijkste is, zijn de speelplaatsen in de malls. Veel malls hebben een apart pleintje waar alle kinderwinkels gecentreerd zitten en daar zit vaak ook een speeltuin bij. Of nog handiger, een speeltuin naast een foodcourt. Je kunt ons niet blijer maken ;-). En ook allemaal gratis.
Tips: Vivo City Mall heeft een leuke speeltuin en nog een aantal leuke betaalde activiteiten, Marina Square Mall heeft een leuke speeltuin op het kidsplein in de mall, Paragon heeft ook een leuke speeltuin op het kidsplein en 313@Somerset heeft een speeltuin buiten op de veranda naast het foodcourt ‘Food Republic’.
FotorCreated3Laag en midden budget

Ook voor een kleiner budget kun je nog een flink aantal leuke dingen doen in Singapore. Het hoeft niet allemaal super duur te zijn.

Sentosa

Er zijn verschillende manieren om naar Sentosa te gaan. De leukste manier is zonder twijfel de kabelbaan. Maar dat is uiteraard ook de duurste. Je kunt voor een paar centen de voetgangersbrug nemen die de Vivo City Mall verbindt met Sentosa. Buggyvriendelijk ook hebben wij begrepen. Maar voor een paar euro kun je een kaartje voor de monorail kopen die vanaf Vivo City op 3 plaatsen op Sentosa stopt. Als je een MRT kaart hebt, dan kun je deze ook gebruiken. Sentosa zelf is schreeuwend duur….maar het is ook leuk om de monorail te nemen en gewoon wat rond te kijken. Merlion van buiten bekijken kost niks, en ook kun je heerlijk een dagje aan het strand doorbrengen, bijvoorbeeld Palawan Beach, zonder dat het je iets kost.
De meeste echt grote attracties op Sentosa zijn heel duur. Wij vonden zelf de waterspeeltuin Port of Lost Wonder nog goed te doen qua prijs. Je betaalt alleen voor de kinderen (6,50 euro per kind) en met elk kind mag 1 volwassene gratis mee. De speeltuin is leuk voor kinderen tot een jaar of 8, zou ik zeggen.
FotorCreated4Playcenters
Overal in de stad vind je de zogenoemde soft play centers, oftewel indoor speeltuinen die wij in Nederland kennen als Ballorig of Monkey Town.
Ze zijn een ideale manier om even te ontsnappen aan de drukkende warmte en zijn ook vaak uitgerust met goede restaurants en cafés zodat het ook voor de ouders leuk blijft 🙂
De prijzen voor deze playcenters zijn wel iets hoger dan in Nederland. Je betaalt gemiddeld tussen de 8 en 16 euro per kind, en ouders zijn bijna altijd gratis. Wij hebben 2x een paar uurtjes gespeeld bij Cool de Sac in de Suntec City Mall. Voor de kinderen heerlijk om even hun energie kwijt te kunnen!
FotorCreated5Restaurants met kidscorner/speeltuin
Eten moet je toch….en als je dat kunt combineren met spelen voor de kinderen is iedereen blij. Het restaurant Le Marche in 313@Somerset Mall heeft een hele leuke kidscorner. Het is sowieso een heel kindvriendelijk restaurant en het ‘shop-idee’ is een beetje hetzelfde als bij de La Place restaurants. Het restaurant ‘Eat Play Love’ in de wijk Kampong Glam heeft een speciale arts and crafts corner voor kinderen waar onder begeleiding (en kleine betaling) leuke dingen geknutseld kunnen worden. Of wat dacht je van het Bricks ’n Cubes café? Alles in Lego stijl en uiteraard ook genoeg Lego om mee te spelen. Wij vonden zelf het restaurant ‘Food for Thought’ in de botanische tuinen ook erg leuk. Een goede kaart, mooie industriële inrichting en een speeltuin buiten voor de kinderen.
FotorCreated6Hoog budget

Zoals ik al zei, Singapore is een dure stad. Voor een aantal grotere attracties betaal je ook Westerse prijzen. Wat niet betekent dat ik het niet zou aanraden, want de meeste attracties zijn echt de moeite waard! Ik zal een paar highlights noemen die ik zelf aan te raden vind, of die we zelf nog graag willen bezoeken.

Singapore Zoo
Dit is echt de mooiste dierentuin die wij ooit hebben gezien! Echt, zonder overdrijven. Alles is prachtig ruim en groen opgezet. Ook niet zo moeilijk in een tropische omgeving….maar toch! Ze hebben leuke shows, alles is goed verzorgd en schoon en er is een aparte speeltuin en waterspeeltuin voor de kinderen. Het kan toch behoorlijk warm worden als je de hele dag aan het lopen bent, dus dan is het fijn dat je even kunt afkoelen in het water.
Je betaalt 20 euro voor een volwassene en 15 voor een kind tussen de 3 en 12 jaar. Voor een gezin met 2 kinderen is het dus een redelijk prijzig uitje, met 70 euro. Maar dit is echt ontzettend de moeite waard! En als je het vergelijkt met andere grote attracties, vind ik de prijs echt meevallen.
FotorCreated7

Universal Studios
Ik denk dat iedereen dit attractiepark vooral kent van Hollywood en Florida. Maar ook in Japan en Singapore zit dus een Universal Studios. Dit is echt een top park, waar je je met gemak 1 of 2 dagen kunt vermaken met je hele gezin. Echt voor alle leeftijden! Het is alleen wel behoorlijk aan de prijs met 45 euro voor volwassenen en 35 voor kinderen van 4-12 jaar. Wij zouden hier heel graag nog heen gaan in mei. Wel even kijken of we na de reis nog wat geld over hebben hiervoor 🙂

S.E.A. Aquarium
Niet zo maar een aquarium, maar echt 1 van de mooiste ter wereld heb ik mij laten vertellen. Wij vinden het Oceanium in Blijdorp al mooi, en dit schijnt nog veel mooier te zijn! Staat ook op de lijst voor mei. 20 euro voor volwassenen en 15 voor kinderen.

Adventure Cove waterpark
Op Bali hebben we al voldoende waterparken gezien, dus wij hebben zelf in Singapore niet de behoefte gehad om een duur waterpark te bezoeken. Maar vooral met oudere kinderen is dit een fantastisch uitje. Wij vinden met kleinere kinderen de waterspeeltuinen voldoende, want je gebruikt relatief zo weinig van zo’n groot waterpark en dat is echt zonde van het geld. Ik kan me voorstellen dat tieners hier de dag van hun leven zullen hebben!
25 euro voor volwassenen en 17 voor kinderen van 4 tot 12.

Ik ben benieuwd, zijn jullie al eens in Singapore geweest met kinderen? En heb je nog andere tips voor ons? Laat het weten bij de comments!

Recommended Posts