Ik vind zelf dat Sanur de meest kindvriendelijke plek is om te wonen met kinderen. We hebben natuurlijk niet op andere plaatsen gewoond op Bali, maar zijn inmiddels wel herhaaldelijk in alle voor de hand liggende woonplaatsen op Bali geweest en Sanur heeft het voor ons helemaal. Misschien dat we ook zonder kinderen wel het liefst hier hadden gewoond, het heeft zo’n fijne sfeer vinden wij.

1. Met stip op 1 het strand! Bali heeft prachtige stranden, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt met kleine kinderen vinden wij. Sommige stranden zijn zwart, wat veel te warm is aan de voeten en aan de kant van Jimbara, Kuta, Legian, Seminyak en Canggu vinden wij de golven veel te hoog en de stroming te gevaarlijk om relaxed met de kinderen te kunnen zwemmen. Sanur daarentegen heeft heerlijk zacht en schoon zand en het breekpunt van de golven ligt een paar 100 meter voor de kust, waardoor het water van de zee super kalm is om in te zwemmen. Nusa Dua is trouwens ook een goede optie voor het strand. Vergelijkbaar met Sanur en zelfs nog iets rustiger.
2. Peekaboo: ons leven op Bali was niet hetzelfde geweest zonder Peekaboo, haha! We komen er zeker niet wekelijks, maar het is een geweldige plek voor kinderen van 1 tot ongeveer 7 jaar. Airconditioned, speelgoed, klimtoestellen en een goed café. Er zijn inmiddels best een aantal indoor speeltuinen op Bali (Bali Funworld, Hide ’n Seek, Danny’s) maar Peekaboo blijft echt favoriet hier.
FotorCreated4
3. Scholen: er zijn een aantal internationale scholen voor kinderen van 4-18 jaar op Bali. Er is er echter maar 1 die het officiële IB curriculum volgt en dat is BIS in Sanur. Verder heb je nog de Sanur Independent School in Sanur en Dyatmika vlakbij Sanur. Voor wat betreft de preschools is er ook voldoende keuze met onder andere Cheeky Monkeys, Litte Stars en Ruma Kecil. De regio Canggu/Kerobokan heeft trouwens ook veel keuze in goede scholen, zoals het geweldige Early Learning Centrum The Garden.
4. Stoepen: dat klinkt misschien gek, en als je de stoepen in Sanur ziet denk je echt wat een bende….maar op Bali heeft Sanur zo ongeveer de meest fatsoenlijke stoepen om (met je kinderwagen) over te lopen. Je moet wat hobbels en bobbels kunnen nemen en wat gaten ontwijken, maar het is echt mogelijk om met je kinderwagen door het dorp te lopen.
5. De beachwalk, oftewel het wandel- en fietspad van ruim 5 km langs het strand. Dat is wat ik zelf mis in plaatsen als Seminyak en Canggu. Je kunt niet fijn langs het strand lopen. Kuta heeft wel echt een boulevard, maar alle restaurantjes en winkeltjes zitten aan de andere kant van de weg, dus niet direct aan het strand. In Sanur kun je dus op zoveel plekken lekker aan het strand een hapje of drankje doen. Wij vinden het erg leuk om met de kinderen te fietsen over dit fietspad. Zelfs al is het vreselijk warm, dan valt het aan het strand nog wel mee door een briesje van zee.
P1070614
6. Onze favoriete restaurants met kinderen:
– Segara hotel aan het strand voor wafels, maar ook de speeltuin die er bij zit is een succes.
– Luhtu’s aan het strand vlakbij Segara voor goed ontbijt, koffie, taart, sapjes en nog veel meer! Op het strand dus de kids spelen lekker in het zand.
– Grocer and Grind: aan de hoofdweg van Sanur, goede kaart voor zowel ontbijt, lunch als diner, kindvriendelijk met genoeg ruimte om rond te lopen, kinderstoelen.
– Lila Pantai: wij zijn al vanaf het begin fan van de Lila Warung die vlakbij ons huis zit en sinds kort is er ook Lila Pantai. Pantai betekent strand in het Indonesisch, dus een nieuw en leuk beachfront restaurant. Goede kaart, aardige mensen, niet duur en kids kunnen lekker spelen op het strand.
– Bamboo Bar van het Prama Hotel: we komen hier heel graag om een wijntje te drinken tijdens het happy hour van 17 tot 18 uur, maar ook met kinderen is het heerlijk. Genoeg ruimte om te spelen op het strand en een aantal lekkere snacks voor de kinderen zoals de chickenfingers.
FotorCreated5
– Crema: een heel klein tentje aan de beachwalk van Sanur. Wij hebben er nog nooit een maaltijd gegeten, maar komen hier vaak voor een kopje koffie of een bolletje ijs. Tafeltjes staan in het zand, dus de kinderen kunnen lekker spelen.
– Massimo: het bekendste Italiaanse restaurant van Sanur. Het eten is goed, de kaart heel uitgebreid, de ijskraam buiten loopt als een trein en we komen hier regelmatig alleen ijs eten en binnen is het ruim opgezet en goed afgeschermd van de ‘grote weg’ dus veilig voor de kinderen om zelf rond te lopen.
– Pitaya: als je een gezondere versie van ijs wilt hebben, kijk dan eens aan de overkant van Massimo bij het Frozen Yoghurt tentje Pitaya. Kinderen kunnen zelf hun ‘ijs’ tappen uit de automaat en daarna versieren met de verschillende toppings die ze hebben. Bij ons is het een hit.
7. Sanur Beach Grove: een heerlijk plekje in Sanur! Met een grasveld, verschillende eettentjes en een relaxte opzet met picknicktafels, kleden en zitzakken. Echt perfect met kinderen en het eten is ook nog eens goed. We hebben hier sinds kort ook elke donderdagmiddag een picknick met de Sanur meetup groep.

Ik denk dat ik wel genoeg duidelijk heb gemaakt dat Sanur een leuke en kindvriendelijke plaats is om te wonen. Wij hebben geen dag spijt gehad van ons besluit om ons juist hier te vestigen op Bali. Vertel eens, heb jij nog goede kindvriendelijke tips voor Sanur?

Recommended Posts

Leave a Comment