Het is zover. We nemen deze week afscheid van Bali. Een moment waarvan we al lang geleden wisten dat het er aan zat te komen en waar we heel erg tegenop hebben gekeken. De afgelopen weken hebben we er wel vrede mee gekregen, zoals ik al eerder vertelde. Maar toch, de plek waar we de afgelopen 2 jaar zoveel mooie dingen hebben meegemaakt met ons gezin. De plek waar ons bedrijf echt van de grond is gekomen. De plek waar we nieuwe vriendschappen sloten. De plek die we voor eeuwig in ons hart hebben gesloten. Bali, het is echt tijd om afscheid te nemen.

Weken in het teken van afscheid
Wat doe je de laatste weken voor vertrek? Wij hebben samen met de kinderen een lijstje gemaakt van dingen die we nog graag willen doen op Bali. De kinderen wilden heel graag nog naar het Circus Waterpark, Bali Funworld, Paradise Suites en Peekaboo. En wij naar Pan Pacific, Komune Beachclub en de Rock Bar in Jimbaran. Dus zo gezegd zo gedaan….
We hebben hier een leuke groep vrienden opgebouwd en we hebben dan ook de laatste weken extra genoten van de meetups op het strand, de wekelijkse picknicks en hebben zelfs nog een keer karaoke gedaan met een groep.

Verjaardag Thijs
Thijs is op 1 april jarig en dan wordt hij 5. We zijn dan net in de Filipijnen en hij vond het zo jammer dat hij z’n verjaardag niet op school kon vieren, dat hij een vervroegd feestje heeft gekregen deze week. Met taart en goodiebags, precies zoals hij wilde.
FotorCreatedHuis
In en om het huis moest ook van alles geregeld worden. We zijn enorm druk geweest met het verkopen en weggeven van alle spullen. Zaterdagochtend vertrekken we al en dan moet het huis in principe leeg zijn. Gelukkig hebben we met de eigenaren afgesproken dat Raras en Narti nog en hele weekend hebben om alle spullen die zijn blijven staan, op te ruimen en om schoon te maken. Dus daar hebben we gelukkig geen stress van. Zij leveren het huis netjes voor ons op. Zo fijn!

En na een hoop laatste keren is het vandaag de laatste meetup op het strand voor mij geweest en morgen de laatste picknick van de meetup groep. Morgen worden de dozen opgehaald om naar Nederland verscheept te worden en vrijdag hebben Thijs en Isa nog end of term performance op school en dat is meteen ook ons definitieve afscheid van Cheeky Monkeys. Twee jaar lang hebben we daar bijna dagelijks 1 of 2 kinderen gebracht. Thijs heeft echt een geweldige tijd hier gehad en Isa heeft het de paar maanden dat ze naar deze school ging ook ontzettend naar haar zin gehad. Wat zullen we iedereen daar missen!
P1110729

Toen we op 4 maart 2013 aankwamen op Bali en jetlagged en hongerig ’s avonds het steegje naast het Oasis Hotel uitliepen (wat we nadien zeker nog 100en of misschien wel 1000en keren hebben gelopen/gefietst/gescooterd), was het eerste wat we zagen café Batu Jimbar. Het zag er heel gezellig uit en we ploften neer en genoten van onze eerste Balinese maaltijd. Vrijdagavond zullen we met z’n viertjes onze tijd op Bali afsluiten met een diner bij Batu Jimbar. Onze laatste avondmaal….

Aan al het goeds komt een eind, zo ook aan ons Bali avontuur. En het mooie is, we gaan meteen een heel nieuw avontuur tegemoet! En daar hebben we zo’n zin in!
Bedankt Bali, voor de twee fantastische jaren!
P1080953

Recommended Posts