Vorige week maandag was het zover. We gaan terug naar Bali! Na bijna een jaar weggeweest te zijn, kunnen we niet wachten om iedereen weer te zien en om weer terug te zijn op ons geliefde eiland. Hoe deze eerste week bevallen is, lees je in deze nieuwe blogpost.

Vliegreis
We vlogen met Qatar en wat een top maatschappij is dat zeg! Hele ruime stoelen, goed eten en geweldige service. Kon echt niet beter! Einde van de middag vlogen we en de eerste vlucht naar Doha duurde zo’n 6 uur. De laatste 2 uur van deze vlucht sliepen de kinderen. Heerlijk languit op een bank, want het vliegtuig zat maar voor de helft vol. Op Doha hadden we 2,5 uur om over te stappen en dat is precies goed. Tijd om even de benen te strekken, maar ook niet zo lang dat je het gevoel hebt echt te moeten wachten. Er is een leuke speeltuin, waar de kinderen even hun energie kwijt konden en er stonden buggy’s die je kon gebruiken wat ook erg handig was met vermoeide kinderen midden in de nacht. De tweede vlucht van Doha naar Denpasar duurde nog 9 uur. Deze vlucht zat helaas wel bomvol, maar verliep verder prima. De eerste 6 uur hebben de kinderen geslapen en de laatste 3 uur zijn we doorgekomen met spelletjes en filmpjes. We merken wel echt dat vliegen met kinderen echt een stuk makkelijker wordt nu ze ouder worden.
Zodra we het vliegtuig uitstapten roken we dat we op Bali waren. Zo bijzonder! Ook de kinderen herkenden de geur en de vochtige lucht. Helaas hebben we bijna 1,5 uur moeten wachten op de koffers….en dat duurde de kinderen wel wat te lang na zo’n lange reisdag. Onze lieve chauffeur Made stond al op ons te wachten en bracht ons naar het huis van onze vrienden wat we hebben gehuurd voor een maand.
FotorCreated

Jetlag
We kwamen rond 20.30 uur ’s avonds in ons huis aan en na wat noodzakelijke boodschappen zijn we rond 23.30 uur gaan slapen. De kinderen werden alleen om 01.00 uur wakker en dat duurde tot 06.00 uur……hello jetlag….
Dat kenden we niet van de vorige keren en was even een tegenvaller, haha. Om de jetlag te beperken hebben we ze rond 10.00 uur wel wakker gemaakt, maar je kan denk ik wel raden dat onze eerste dag op Bali niet de meest gezellige was met slechts 5,5 uur slaap voor de kinderen ;-). Tel daarbij de non stop regen en een paar keer zeiknat regenen bij op….en je hebt een beeld van de eerste dag. De jetlag van Thijs stopte na de eerste dag gelukkig, en Isa heeft nog 2 dagen langer een beetje gespookt ’s nachts maar in het weekend waren we allemaal wel weer echt helemaal in het ritme.

Regen
Zoals ik hierboven al schreef regende het dus behoorlijk in het begin. We kwamen aan op dinsdagavond en vanaf toen tot vrijdagnacht heeft het eigenlijk non stop gerekend. Ja, ik weet dat het regenseizoen is, maar zulke heftige regen hebben we in de 2 regenseizoenen die we hebben gewoond op Bali niet meegemaakt. We begrepen van vrienden dat dit al weken zo gaat en dat het dus een erg heftig regenseizoen is! Gelukkig klaarde het zaterdagmorgen op en hebben we nu al bijna 4 dagen geen regen drup gezien! Het zal ongetwijfeld nog regenen als we hier zijn, want het blijft regenseizoen….maar ik hoop niet meer zoals de eerste dagen!

School
Veel mensen vragen zich af hoe we het hebben geregeld met school voor Thijs, want die is inmiddels leerplichtig in Nederland. Eigenlijk was het heel simpel en hadden we binnen een dag goedkeuring van school en de leerplichtambtenaar. Thijs kan hier gewoon naar school, dus het was geen enkel probleem. Sinds vrijdag gaat Thijs dus weer naar Cheeky Monkeys en hij vindt het geweldig! Hij was behoorlijk zenuwachtig in het begin, want hij spreekt niet meer zo goed Engels, maar het viel echt alles mee. Na een halve dag sprak hij alweer wat Engels mee en vandaag geeft hij zelfs alweer een ‘show and tell’ presentatie in het Engels in de klas. Er is slechts 1 jongetje weg en verder is de klas nog helemaal hetzelfde als toen we weg gingen. Iedereen was echt zo blij om Thijs te zien, ze kwamen echt op hem afrennen en hij werd helemaal plat geknuffeld 🙂
Voor ons was het ook geweldig om weer bij Cheeky Monkeys te zijn. Zo’n fijne sfeer en lieve juffen. Echt heel bijzonder.
FotorCreated2

Vrienden
Wat voor ons tot nu toe wel 1 van de leukste dingen is, is het zien van alle vrienden. Toen we hier woonden misten we onze vrienden en familie in Nederland misten, maar in Nederland missen we onze vrienden van hier. Isa miste de nanny’s en vond het ook geweldig om ze weer te zien. Ze kon niet stoppen met knuffelen 🙂
Wij plannen alweer allemaal gezellige dingen, zoals tennis, karaoke, koffie, massage, playdates, etc. Tot nu toe hebben we weinig ‘toeristisch’ gedaan…eigenlijk alleen nog maar afgesproken met vrienden.
FotorCreated2

Alsof we niet zijn weggeweest
Kortom, de eerste paar dagen waren wel even wat pittig maar nu genieten we echt optimaal van het leven hier weer. Het is soms echt net of we niet zijn weggeweest. We verblijven dan ook slechts 100 meter van ons oude huis….dus bijna alles is ook hetzelfde. Narti werkt weer in de ochtend om op Isa te passen en ik heb in de ochtend weer tijd om te sporten, koffie te drinken en blogs te schrijven. Peter werkt weer bij Kumpul en hij werkt totdat Thijs uit school komt om 14.30 uur. De middag doen we leuke dingen met z’n 4en.
FotorCreated3
Dit is het huis wat we huren.

Nou, we houden jullie via de blog weer op de hoogte!

xx

Recommended Posts