Zoals ik al eerder vertelde is Bali niet meer een ontzettend goedkope plek voor vakantie of om te wonen. Wel een hele leuke 😉
Maar als je goed zoekt hoef je niet altijd een duur uitje te doen om de kids te vermaken. Ik geef vandaag een paar tips van speelplaatsen en uitjes die weinig tot niks kosten.

1. Buitenspeeltuin in Puputan Park Renon. Dit is een pas aangelegde speeltuin in lokale stijl. Verwacht dus geen Westerse stijl toestellen, het blijft Indonesie. Het is altijd gezellig druk in deze speeltuin en er wordt van alles verkocht. Zoals bellenblaas spullen, speelgoed en geroosterde mais. De speeltuin ligt aan de rand van een groot park, wat natuurlijk ook leuk is om doorheen te lopen, te picknicken of lekker te voetballen met de kids.
FotorCreated42. Het strand. Heel voor de hand liggend….maar we hebben een enorme zandbak in onze achtertuin hier. Onze kinderen waren niet meteen fan van het zand, maar inmiddels na twee jaar kunnen ze er heerlijk in spelen.
3. Buitenspeeltuin in het andere Puputan Park in Denpasar (vlakbij Tiara Dewata). Deze speeltuin is ook heel lokaal en vrij oud. Maar onze kinderen vinden het nog steeds leuk om heen te gaan. Niet super veilig…..dus je moet wel goed opletten. Ook hier een groot grasveld ernaast om op te rennen en spelen.
4. Segara Hotel in Sanur. Dit is een hele fijne plek waar we zeker wekelijks komen. We hebben daar sinds kort ook de meetups met de Sanur meetup groep en we komen er in het weekend vaak om wafels te eten en de kinderen te laten spelen. Byrdhouse is de beachclub van het Segara hotel en je kunt daar als je een consumptie neemt plaatsnemen en de kinderen kunnen lekker in het zand spelen of in de speeltuin achter het restaurant. Niet helemaal gratis dus, want je moet een consumptie nemen, maar dat hoeft natuurlijk geen hele maaltijd te zijn. Voor een kopje koffie en 2 euro kun je daar prima 2 uur zitten met tevreden kinderen.
FotorCreated55. Hetzelfde geldt voor de Sunday Funday van Ku De Ta in Seminyak. Dit is een high end beachclub, maar de zondagmorgen staat in het teken van kinderen. Ze zetten een springkussen neer, of een waterglijbaan en organiseren knutselactiviteiten. Je kunt niet naar binnen gaan als je niks bestelt, maar met alleen koffie drinken is natuurlijk niks mis. En als je toch koffie nodig hebt op zondagochtend, is het gewoon een gratis activiteit. Het is maar net hoe je het bekijkt 😉
6. Mac Donalds Sanur. We zijn zelf geen fan (meer) van Mac Donalds, maar zoals veel kinderen vinden die van ons het heerlijk. We gaan hier zo weinig mogelijk heen om een maaltijd te eten…..maar toch wel regelmatig even voor een ijsje. Boven staat namelijk een speeltoestel voor kinderen wat Thijs en Isa erg leuk vinden, en een ijsje kost nog geen euro. Ook een bijna gratis uitje dus! Ik ken alleen de Mac Donalds in Sanur, maar er zullen vast nog andere vestigingen van Mac Donalds zijn op Bali een speeltoestel hebben.
7. Tiara Dewata Denpasar. Dit is een bekende lokale mall in Denpasar waar je eigenlijk een keer geweest moet zijn. Ten eerste zit de goedkoopste indoor speeltuin van Bali hier, Danny’s playground (2,50 euro). Daarnaast is er een supermarkt, warenhuis en een activiteitenhal waar je werkelijk van alles kunt doen. Van de ‘gewone’ automatenhal dingen tot trampolines, ballenbak en botsauto’s. Ik weet per activiteit geen prijzen uit m’n hoofd, maar het kost echt heel weinig. Dat blijkt wel uit het feit dat er voornamelijk locals te vinden zijn. Er is zelfs een buitenzwembad waar je baantjes kunt trekken als je wilt.
8. Speelhallen zoals Amazone en Timezone. In bijna alle malls in Kuta zitten de zogenaamde speelhallen met automaten en attracties zoals we die ook in Europa kennen. De activiteiten kosten los heel weinig en je kunt zelf bepalen wat je wilt doen als je een klein budget hebt. Kinderen vinden het al snel geweldig!
FotorCreated6
9. Kebun Raya botanische tuinen in Bedugul. Je betaalt een klein bedrag aan entree voor dit enorme park en je kunt hier rustig een hele dag doorbrengen met je hele gezin. Je kunt er met de auto doorheen rijden en de perfecte plek voor een picknick of potje voetbal vinden. In het park zelf kun je ook duurdere activiteiten doen zoals het Treetop Adventure Park, maar je kunt het altijd simpel houden als je wilt. Door de lagere temperatuur is het al heerlijk om gewoon buiten te zijn.
10. Warung Rekreasi in Bedugul. Wat ons betreft is dit het leukste restaurant van Bali als je met kinderen bent. Alleen jammer dat het zover weg is…
Uiteraard moet je hier ook wel een consumptie nemen, maar met de vers geplukte aardbeien uit eigen tuin is dat geen straf! Er is een leuke en uitgebreide speeltuin voor de kinderen, met onder andere een overdekte trampoline. Ook is er iets verderop nog een hoge glijbaan gebouwd. Ik zou er vanuit West-Bali niet speciaal heenrijden, maar als je in de buurt van Bedugul bent is het absoluut de moeite waard!
11. Schildpadjes vrijlaten in Kuta. In het seizoen dat de schildpad eitjes uitkomen is dit een ontzettend leuke activiteit met kinderen om te doen! Ik heb er al een keer een apart artikel over geschreven, maar het is echt de moeite waard en ik weet zeker dat alle kinderen dit geweldig vinden! Je hoeft niks te betalen, al wordt een donatie wel op prijs gesteld.
FotorCreated4
12. Aardbeien plukken in Bedugul. Hier heb ik ook al eens een aparte blog over geschreven, maar dit is ook zo leuk! De activiteit op zichzelf kost niks, je betaalt alleen voor de aardbeien die je hebt geplukt en dus ook afneemt. Goede deal toch?
13. Yoga in Sanur. Op woensdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur wordt bij de yogastudio ‘Power of Now Oasis’ yogales verzorgd voor kinderen. Ook dit is gratis, maar een donatie wordt wel op prijs gesteld. Je kunt uiteraard zelf bepalen hoeveel je geeft en 2 euro is al een prima donatie.
14. The Pirates Bay in Nusa Dua. Dit is een restaurant aan het strand van Nusa Dua waar een piratenschip staat voor kinderen om op te spelen. Naast het piratenschip zijn er nog natuurlijke schommels gecreerd in bomen, boomhutten om in te zitten en verschillende klimdingen. Je bent wel verplicht om een consumptie te nemen, maar leuk is het zeker!
FotorCreated4

Recommended Posts