In deze laatste blog post in de serie ‘Frequently Asked Questions’ een hele moeilijke vraag……
Wat vinden jullie ouders ervan? Nu is de vraag en het antwoord daarop zelf niet zo moeilijk maar het was voor ons wel de moeilijkste vraag die we onszelf moesten stellen toen we deze plannen begonnen uit te werken.

Kunnen we dit onze ouders aandoen? Want niet alleen vertrekken hun (schoon) dochter en (schoon) zoon naar het buitenland, maar we nemen ook nog eens hun enige kleinkinderen mee. Ze hebben ons al vaker langere tijd moeten missen….maar met kleine kinderen is dat wel heel anders. Er zullen zoveel nieuwe dingen en ontwikkelingen zijn van de kinderen die ze nu zullen missen.

Dit was van alle moeilijke beslissingen die we hebben moeten maken verreweg de moeilijkste. Uiteindelijk hebben we besloten dat zelfs dit geen reden is om niet in ieder geval te proberen om je dromen te verwezenlijken. Wat het tegenwoordig wel iets makkelijker maakt, is dat je met alle digitale hulpmiddelen veel makkelijker contact kan hebben dan vroeger. Toen we samen in 2001 door Zuid Oost Azië trokken belden we 1 keer in de week met een munttelefoon naar huis, met een verbinding die minstens tien seconden vertraging had. Via bijvoorbeeld Skype kunnen we gelukkig vaak, en ook via beeld, contact hebben met elkaar.

En dan nu nog het antwoord op de oorspronkelijke vraag: wat vinden jullie ouders ervan?
Beide ouders vinden het niet leuk om ons zo lang te moeten missen en slechts af en toe te kunnen bezoeken. Ze gaan ons en hun kleinkinderen ontzettend missen. Maar daarnaast zijn ze gelukkig ontzettend trots op ons, dat we onze dromen achterna gaan en hopen ze dat we een hele fijne tijd hebben met ons gezin. Verder biedt het natuurlijk ook perspectief voor leuke vakanties naar Azië en Australië, die altijd al op wensenlijstjes hebben gestaan…

Recommended Posts