Ik zat eigenlijk aan een post te denken van 10x leuke dingen om te doen met kinderen in Flores….maar bedacht toen dat dit best lastig zou worden. Is Flores nou zo’n kind-onvriendelijke bestemming? Nee, dat ook weer niet. Maar er is weinig speciaal voor kinderen om te doen. Dat neemt niet weg, dat er genoeg dingen te doen zijn die kinderen ook leuk vinden. Helemaal als ze een beetje avontuurlijk zijn ingesteld. Dus vandaag wat voors- en tegens van het reizen naar Flores met kleine kinderen.

Voor
– Komodo varanen: in het Engels worden deze varanen dragons genoemd en welk kind wil nou niet draken in het echt zien? Thijs in elk geval wel! Hij vond het echt geweldig om deze beesten te zien. Spannend, dat wel. Maar ook zo stoer 🙂
– als je goed zoekt, dan kun je rondom Labuan Bajo een aantal hele leuke activiteiten vinden voor kinderen. Zoals bijvoorbeeld de Batu Cermin Cave. Dit ligt vlak buiten Labuan Bajo en is dus maar een kort ritje. Thijs vond het zo leuk om met zijn eigen zaklamp door de donkere gangen van deze grotten te lopen!
– avontuur: het is moeilijk te omschrijven, maar het is echt een avontuur. Flores is zoveel minder ontwikkeld dan bijvoorbeeld Bali maar daardoor is het ook heel puur. Wij vinden het geweldig om dit met ons gezin te beleven.
FotorCreated8Tegen
– accommodatie vinden die betaalbaar en kindvriendelijk is, zal niet makkelijk zijn. Wij verbleven in Labuan Bajo en daar heb je nog een beetje keus. Al betaal je meteen wel vrij veel geld als je een comfortabel en redelijk kindvriendelijk hotel wilt. Wij waren tevreden over Bintang Flores hotel in Labuan Bajo. Maar zelfs daar hebben ze geen babybedjes en kinderstoelen. Wel een geweldig zwembad daarentegen, dus dit hotel is absoluut het overwegen waard. Maar stel je hierop in en stel eventueel je eisen bij.
– medische voorzieningen: 1 van de grootste nadelen wat mij betreft zijn de medische voorzieningen. In Labuan Bajo kun je nog redelijke zorg verwachten, maar meer naar het binnenland absoluut niet. In Labuan Bajo opent dit jaar een vestiging van Siloam (ziekenhuis keten die overal door Indonesie zit), maar vergeleken met Bali zal de zorg te wensen over laten.
– wegen: alhoewel er behoorlijk wat verbeterd is sinds we hier 8 jaar geleden geweest zijn, de wegen zijn nog steeds verre van goed. Thijs wordt snel wagenziek en dat gebeurde op Flores tijdens een ritje meer het binnenland in helaas ook. Hou er dus rekening mee dat ook ritjes met de auto niet heel comfortabel zijn.
– niet buggy vriendelijk: zelfs Labuan Bajo heeft nauwelijks een stoep dus een buggy of kinderwagen hoef je niet mee te nemen als je naar Flores gaan. Een ergonomische draagzak of rugdrager is dus een uitkomst hier!
– hygiëne en beperkte keus van eten: ze zijn zich hier nog minder bewust van hygiëne dan op Bali. Je moet dus erg voorzichtig zijn met wat je eet. Hierdoor wordt de keus beperkt en kom je al snel uit bij de duurdere restaurants.
– malaria: op Flores heerst malaria en daar moet je speciale pillen voor nemen. Nu komt dit vooral voor in het binnenland en niet in het bewoonde gebied rondom Labuan Bajo. Aangezien wij niet echt het binnenland zijn ingegaan hebben wij geen malariapillen genomen.
FotorCreated9

Zoals je kunt zien, kan ik redelijkerwijs meer tegens dan voors bedenken en dat geeft denk ik aan dat het reizen naar Flores ook niet geschikt is voor iedereen. Maar ben je avontuurlijk, houden je kinderen ook van avontuur en kun je leven met bovengenoemde minpunten? Dan weet ik zeker dat je een onvergetelijke vakantie zult krijgen en zoveel moois en puurs zult zien. Ik ben benieuwd, zouden jullie een vakantie naar Flores overwegen? Laat het mij weten bij de comments!

Recommended Posts