Hoe leuk is het dat Sinterklaas en z’n pieten ook op Bali worden binnengehaald? Het is een stukje varen vanaf Meppel….maar wij vinden het geweldig dat ze de moeite nemen om deze omweg te maken 😉
Vorig jaar was de intocht op Bali een week na de intocht in Nederland, maar dit jaar hadden ze slechts 1 dag om van Meppel naar Bali te komen en dat zette zelfs Thijs aan het denken. Gelukkig hebben ze het gehaald!

Hoewel Sanur aan de zee ligt, wordt er hier voor gekozen om Sint en z’n pieten niet aan de haven binnen te halen, maar in een restaurant waar iedereen samen komt. Vorig jaar kwam Sint aangereden op een quad, maar dit jaar werd hij in een traditionele Indonesische ‘becak’ (fietstaxi) naar het restaurant gereden door 1 van z’n pieten.
FotorCreatedWij werden allemaal om 2 uur ontvangen in het restaurant Cassablanca in Sanur. Per kind was de toegangsprijs 50.000 rp wat neerkomt op 3,50 euro. Ze kregen een naamsticker en mochten plaatsnemen op de grote binnenplaats voor het podium. Eerst kwam er een toverpiet die de kinderen van 14.15 tot 14.45 uur vermaakt heeft met tovertrucjes. Thijs vond het reuze interessant allemaal! En van deze piet kreeg hij z’n eerste pepernoten van dit jaar….dus dat kon al niet meer stuk 🙂
Toen moest toverpiet halsoverkop weg, want Sint was onderweg naar Cassablanca….en Sint mocht niet weten dat hij al bij de kindjes was geweest. De spanning steeg, en daar kwam Sint aan in de fietstaxi! Zo spannend voor de kindjes ook! Sint en z’n pieten namen plaats op het podium en vanaf toen werden de kinderen 1,5 uur vermaakt met leuke verhaaltjes en liedjes. Thijs heeft werkelijk 1,5 uur lang ademloos zitten kijken en luisteren. Hij danste mee met de liedjes en deed z’n best om de vragen over het Sinterklaas journaal te beantwoorden. Isa vond het allemaal wel interessant. maar kreeg nog weinig mee van het hele Sinterklaas concept en vond vooral de pepernoten een succes. Ze heeft daarna nog 2 dagen met haar handen in een kommetje gelopen, in de hoop dat iemand er een keer iets in zou doen 😉
Na 1,5 uur was het voor de Sint weer tijd om te gaan en alle kindjes met een naamsticker mochten om de beurt op het podium komen voor een foto met Sint en de pieten en ze kregen een klein kadootje. Het was een erg geslaagde middag en wat zijn wij blij dat er op Bali een NTC (Nederlandse Taal en Cultuur) is die dit organiseert!
FotorCreated2’s Avonds ging het feest gewoon door….want Thijs en Isa mochten hun schoen zetten! Uit volle borst werd er gezongen en de wortels voor het paard werden in de schoentjes gedaan. Thijs kwam ’s ochtends vol trots met 2 kadootjes voor hem en Isa onze slaapkamer binnengelopen. Wat knap dat Sint ons huis hier heeft gevonden! Meteen Isa wakker gemaakt en wat waren ze blij allebei.
FotorCreated3Op dinsdag heeft Thijs op school altijd ‘show and tell’. Dan mag hij iets meenemen van huis en daar over vertellen in de klas. Deze keer had ik een aantal foto’s groot laten afdrukken van de intocht en van het zetten van de schoen. Hij kon aan de hand van de foto’s vertellen dat Sint was aangekomen op Bali en dat hij en Isa hun schoen hadden gezet. Ook had hij een bakje met pepernoten mee om te laten proeven aan z’n klasgenootjes. Hij was even bang dat niemand het lekker zou vinden, maar niks bleek minder waar :-). Wat had ik ook graag even om een hoekje gekeken hoe Thijs in het Engels vertelt over een feest als Sinterklaas aan buitenlandse kindjes van allerlei nationaliteiten die nog nooit van Sinterklaas hadden gehoord. Volgens de juf werden er veel vragen gesteld, die hij ook vol overtuiging weer beantwoordde. Zo leuk!
P1090393Op 5 december geven wij net als vorig jaar een Pakjesavond Sinterklaas feest voor vrienden, maar daarover later meer. Eerst nog een paar keer die schoen zetten! En vandaag wil Thijs een routebeschrijving maken van ons huis naar het hotel van oma en opa want daar mogen we morgen onze schoen zetten. Thijs maakt zich alleen een beetje zorgen of ze dat wel kunnen vinden, dus uit voorzorg vandaag even een routebeschrijving maken :-).

Recommended Posts