De afgelopen maanden heb ik behoorlijk wat geschreven over Bali en met een redelijk consequent schema. Elke week een artikel over Bali, een persoonlijk artikel, een foto diary en een algemeen artikel. Nu we binnenkort Bali gaan verlaten en dus op reis gaan, zal dit schema uiteraard gaan veranderen. Ik wil jullie vandaag alvast even bijpraten over hoe ik de invulling van de site in m’n hoofd heb tijdens de reis. Ik heb ook al veel vragen gekregen over de invulling als we weer in Nederland zijn, maar daar kom ik later op terug. Eerst de reis.

Het zal allemaal eerst heel erg wennen zijn denk ik. Nu heb ik volop tijd voor de site, omdat de kinderen naar school gaan en we hulp hebben. Op reis komt alles op ons aan. Nu hebben we hier bewust voor gekozen, omdat we voordat we naar Nederland gaan heel graag nog extra quality time met de kinderen willen hebben, maar het zal het er niet makkelijker op maken om aan de site werken. Ook het internet zal, vooral in de Filipijnen, lang niet altijd meewerken. Maar als we de tijd kunnen vinden en als het internet voldoende is, dan is het plan als volgt.

Verslag per week
We schrijven per week een verslag, waarin we laten zien wat we hebben gedaan. Er zal meer tekst instaan dan in de gebruikelijke foto diary en er zullen minder foto’s inzitten. Waarschijnlijk per dag een kleine collage. Het zal geen detail verslag worden, alleen kort en bondig wat we hebben gedaan om zo een beeld te geven van wat we zoal doen en meemaken. Het zal vergelijkbaar zijn met het verslag wat ik heb gemaakt van onze week vakantie in Perth.

Persoonlijke artikelen
Ik wil proberen elke week of misschien om de week een persoonlijk artikel gaan schrijven over hoe het bevalt om met kleine kinderen in Zuid-Oost Azië te reizen. Waar lopen we tegen aan? Wat gaat er goed en wat minder? Hoe vinden de kinderen het? Houden we nog tijd over om te werken? etc.

Praktische artikelen
Ik wil over de hele reis een paar keer een praktisch artikel maken over hoe wij dingen hebben geregeld. Vervoer op El Nido, er is niet heel veel up to date en duidelijke informatie over. Daar wil ik dus een artikel aan wijden met onze ervaringen en tips. Ook over het zoeken en boeken van hotels, het inplannen van werktijd en het vinden van goedkope tickets bijvoorbeeld.

Bestemmingsartikelen
We gaan zo veel plaatsen bezoeken in deze 8 weken dat ik een enorme lijst met bestemmingsartikelen kan bedenken. Allemaal boordevol informatie over het bezoeken van deze plaatsen met kinderen. Foto’s, ervaringen, tips, etc. Ik ga het allemaal opslaan en bewaren totdat we weer in Nederland zijn. Die artikelen ga ik dus niet tijdens de reis schrijven, want daar verwacht ik helaas echt geen tijd voor te hebben. Dit is dus meteen 1 van de invullingen voor de site als we weer terug zijn in Nederland.

Social Media
Snapshots van ons dagelijks leven op reis wil ik blijven delen via voornamelijk Instagram. En misschien af en toe ook via Facebook. Ook al is internet te slecht voor het plaatsen van artikelen, foto’s op social media plaatsen moet altijd lukken, dus jullie kunnen hoe dan ook op de hoogte blijven.

Hoe het er daadwerkelijk uit gaat zien, zullen we pas weten als we op reis zijn en het echt ervaren. Dit zijn alleen de plannen zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten de komende weken op digitalnomad.nl
Ik hoop ook op jullie begrip als we even wat minder vaak wat laten horen, want het internet zal niet altijd goed genoeg zijn en we zullen druk genoeg zijn met het genieten van al het moois wat we meemaken.
20150614_102810

Recommended Posts