Je huis verkopen, je baan opzeggen en alles achterlaten om in het buitenland te gaan wonen doe je natuurlijk  niet zomaar. Buiten alle praktische zaken die geregeld moeten worden, is het ook een kwestie van jezelf er mentaal op voor bereiden en het veranderen van je mindset. Zoals we in vorige blogs al beschreven, hebben mensen veel vragen over ons plan om naar Bali te gaan. Eén van de eerste dingen die mensen ook vragen is ‘oh wat leuk, gaan jullie voor jouw werk of die van je vrouw?’. Het zit blijkbaar zo in ons systeem om te denken dat je perse voor je werk moet verhuizen naar het buitenland. Wij hebben de afgelopen jaren een aantal boeken gelezen, die onze ideeën over leefstijl, toekomst, geld, werken, etc. drastisch hebben veranderd.

Wat ons enorm aansprak aan het boek  Een werkweek van 4 uur was het concept van een mini-pensioen. De heersende gedachte is dat je je hele leven hard werkt en spaart om er tijdens je pensioen van te gaan genieten. Wat de schrijver van dit boek adviseert, is om een doel te stellen van iets wat je graag wilt doen en vervolgens precies lang genoeg te gaan werken om dat doel te kunnen uitvoeren. Daarna kun je (indien nodig) weer gaan werken voor je volgende doel. Een mini-pensioen dus. Onze reis naar Bali is dus ons eerste mini-pensioen.
Het boek Rijke pa, arme pa heeft ons meer inzicht gegeven in het principe ‘geld maakt geld’. Er worden verschillende manier aangedragen om te laten zien hoe je je huidige inkomen/vermogen kunt inzetten om meer geld te verdienen. Met minder moeite, meer geld verdienen. Dat sprak ons ook wel aan 🙂
Living a laptop livestyle is meer een praktisch boek met ervarings-tips over het opzetten van een online bedrijf. Een minder inspirerend boek, maar voor ons wel erg handig! Een schat aan praktische tips en te vermijden valkuilen, worden op een leuke en leesbare manier gegeven.

Wij hebben deze boeken met veel plezier gelezen. Het heeft ons vooral erg aan het nadenken gezet. Wat deze boeken gemeen hebben is dat ze vastgeroeste patronen proberen te doorbreken en je op een andere manier naar je eigen levensstijl laten kijken. Ook al ambieer je geen leven als digital nomad, deze boeken zijn zeker de moeite waard om te lezen!

Recent Posts