Jeetje jongens, wat gaat die tijd snel! Op 15 november zijn we gewoon alweer een half jaar terug in Nederland. En wat is er ook ontzettend veel gebeurd in dat half jaar. Toen we op 14 mei in het vliegtuig van Singapore naar Amsterdam stapten lag bijna alles nog open….en nu hebben we alweer een heel leven opgebouwd hier. Toch wel bijzonder hoe snel dat dan ook weer gaat.

Terugblik
Ik vind een half jaar een mooie periode om even terug te blikken. Wat is er nou precies gebeurd? Heel veel dus. We hebben binnen een week een huurhuis geregeld in Rotterdam en waren 10 dagen na aankomst in Nederland al verhuisd. Thijs zat vanaf de eerste week meteen op school en heeft het gelukkig ontzettend naar z’n zin daar. We kochten een auto en hebben al onze opgeslagen spullen van alle verschillende opslagplaatsen gehaald. Sinds 2 weken staat daadwerkelijk alles wat we bezitten weer bij ons thuis 🙂
In de zomer vonden we een huurhuis in Barendrecht in de wijk waar we al eerder woonden en waar Thijs ook naar school gaat. Na de zomervakantie startte Isa met 2 ochtenden peuterspeelzaal op de school waar Thijs ook op zit. Onze 2 katten Kiwi en Kaya kwamen in Barendrecht na bijna 3 jaar gelogeerd te hebben weer bij ons terug. Thijs is na de zomervakantie ook begonnen met zwemles en voetbal en Isa met peutergym. Peter is lid geworden van een tennisvereniging in de buurt en ik ben nog op zoek naar wat leuks 🙂
Dus je kunt zeggen dat we behoorlijk gesetteld zijn weer! En al was het af en toe behoorlijk hectisch en chaotisch….als ik er op terugkijk ben ik toch wel heel tevreden. Zonder al te veel onrust voor de kinderen hebben we alles toch weer mooi opgebouwd in een korte periode. De kinderen genieten verder enorm van alle leuke speeltuinen, veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en de leuke dingen die we hier doen. We bezoeken musea (Maritiem museum en Museon), gaan naar het theater (Thijs naar Buurman en Buurman, Isa naar Woezel en Pip), Peter en ik zijn samen naar de musical Soldaat van Oranje geweest en Thijs afgelopen weekend naar de Marvel Universe Live superhelden show. Allemaal leuke dingen die we op Bali ook nauwelijks deden. Dus we komen onze tijd wel door 🙂
fotorcreated3

Werk
Zoals je de afgelopen maand hebt kunnen zien was het behoorlijk rustig op de site. Dat komt voornamelijk omdat ik een tijdelijke klus heb aangenomen op m’n oude werk, het Erasmus MC in Rotterdam. Voor 4 maanden werk ik 32 a 36 uur per week en ben ik 4 dagen op kantoor te vinden. Wat was dat even een enorme omschakeling voor ons allemaal! Waar ik eerst nog alle dagen thuis was en alles mee maakte met de kinderen, ben ik nu 4 dagen weg. Thijs merkt er het minst van want die ging en gaat hele dagen naar school. Isa daarentegen heeft wel even moeten wennen aan de nieuwe situatie. Een situatie waarin ze ook een dag naar het kinderdagverblijf gaat. Een situatie waarin de opa’s en oma’s 1 dag in de week de opvang verzorgen (waarvoor dank!) en een situatie waarin Peter vaak in de middag met haar in de weer is. Peter deelt z’n werk nu flexibeler in (meer avonden) en zo hebben we het met de zorg voor de kinderen kunnen opvangen. Even passen en meten, maar het lukt. Ik vind het zelf ontzettend leuk om weer aan het werk te zijn en haal er veel energie uit. Er blijft alleen met zo’n strakke planning thuis ’s avonds weinig tijd over om nog artikelen te schrijven, dus dat heeft even op een lager pitje gestaan. Het is nu allemaal weer in iets rustiger vaarwater, dus ik hoop het schrijven in de avonduren weer te kunnen oppakken!
14639643_1242519945789613_2958944985789448168_n
Uitzicht vanaf mijn werkplek

Bali
Zoals verwacht beginnen we Bali nu wel behoorlijk te missen. We hebben het allemaal koud ook 😉 Dus we zijn erg blij dat we eind januari weer voor een maand naar Bali gaan! We hebben gunstige tickets kunnen scoren in de sale bij Qatar Airways en kunnen een maand in het huis van vrienden verblijven. Thijs is nu natuurlijk leerplichtig, maar met school hebben we kunnen regelen dat als hij in die periode naar Cheeky Monkeys gaat, het geen probleem is. We kijken hier echt ontzettend naar uit met z’n allen! Meer informatie volgt zeker later!
P1050711

Reverse culture shock
Na ruim 2 jaar in Azië geweest te zijn, hadden we verwacht dat we in Nederland wel weer even in een omgekeerde cultuur schok zouden komen. Nou ja, eigenlijk hadden vooral veel mensen om ons heen dat verwacht. Hoe wen je na zo’n lange tijd weer aan het ritme in Nederland? En aan de kou, en aan een huishouden zonder personeel? Daar waren we zelf eigenlijk ook best benieuwd naar! Ik heb er eerder ook al over geschreven, maar na 6 maanden kan ik wel echt de conclusie trekken dat het ontzettend is meegevallen.
Natuurlijk missen we heel veel dingen aan ons leven op Bali, maar we zijn heel bewust weer terug gekomen. We genieten van het in de buurt hebben van vrienden en familie. Ondanks dat ik ’s avonds wel vaak een dekentje nodig heb op de bank, vind ik de kou erg fijn. Niet de regen….laat dat duidelijk zijn ;-). Op kou kun je je kleden en de benauwende drukkende warmte op Bali, kun je weinig tegen doen. En dan de gezellige dagen die er aan komen van Sinterklaas en kerst, we genieten er gewoon heel erg van!
img-20160905-wa0004
Onze Nederlandse hulp in de huishouding 😉

Nou, jullie zijn weer even op de hoogte van hoe het gaat en ik hoop snel weer nieuwe bestemmings verslagen te kunnen plaatsen en uiteraard meer over onze trip naar Bali!
xx

Recent Posts