Allereerst wil ik iedereen een spetterend, gezond en reislustig 2018 wensen! Wij hebben afgelopen weekend genoten van het Nationale kindervuurwerk bij de Erasmusbrug en hebben daarna gezellig met z’n 4en geproost op het nieuwe jaar wat voor ons ligt. Alvast wat voorpret  gehad van alle leuke reisplannen die we hebben voor 2018 ook.
Vorige week deelde ik een update over wat we in 2017 allemaal hebben meegemaakt qua reizen en vandaag zal ik onze reisplannen voor 2018 delen. We hebben nog niet voor het hele jaar vooruit gepland (al zou ik dat soms wel willen, haha), maar wat staat er voor de 1e helft van 2018 gepland?

Februari 2018: Winterberg
Voordat Thijs en Isa geboren zijn, hebben Peter en ik regelmatig geskied. We vonden het altijd geweldig om op wintersport te gaan en het leek ons zo leuk om ook met de kids nog een keer te doen. Dit jaar is Isa 4 en vinden we haar oud genoeg om op les te kunnen gaan en daarom gaan we het dit jaar voor het eerst proberen. Omdat we voor deze eerste keer niet 100% zeker weten of het voor iedereen een succes zal zijn, beginnen we met een midweek Winterberg. Het is slechts 3,5 uur rijden, dus om de lange reis hoeven we het niet te laten. Via Airbnb hebben we een appartement geboekt net buiten Winterberg en de kinderen zullen we een paar dagen in de morgen op les laten gaan. Dan zijn ze 2,5 uur onder de pannen en kunnen wij weer even samen skiën sinds minstens 10 jaar. Ik hoop dat we het nog kunnen, haha! In de middagen kunnen we samen op pad en later in de week hoop ik dat we samen onze eerste afdalinkjes kunnen maken.  We zijn super benieuwd hoe het zal gaan en hoe de kinderen het zullen vinden. We hebben eerder dit jaar een proefles gedaan voor ze, in Bergschenhoek en dat vonden ze gelukkig helemaal geweldig.

April/Mei 2018: Marokko
Dit hebben we nog niet geboekt, maar ik heb de planning eigenlijk wel helemaal rond al. We willen van Weeze naar Marrakech vliegen en daar 12 dagen genieten van dit prachtige land. Ik ben in 2009 met een vriendin door Marokko gereisd met een huurauto en wat was ik onder de indruk van dit land. In 2008 heb ik veel van Zuid Amerika gezien en destijds noemde ik Marokko, Zuid Amerika in het klein. In Zuid Amerika moet je gigantische afstanden afleggen om overal te komen, en in Marokko is bijna het hele land binnen 2 weken te zien. Zandduinen zoals in Peru, gekleurde bergen zoals op de zoutvlakte in Bolivia en ‘Zwitserse’ bergdorpjes zoals Bariloche in Argentinië. Tel daar nog wat leuke kustplaatsen en de feeërieke Koningssteden bij op en je hebt een ideale vakantie.
Ik roep al heel lang dat het me een ideale bestemming met kinderen lijkt en zoals het er nu naar uit ziet, gaan we dat in de meivakantie ervaren. We willen beginnen in een karakteristieke Riad in de oude Medina van Marrakech. Na een paar dagen Marrakech willen we een auto huren en via Aït-Ben-Haddou richting de woestijn in Zagora rijden. Daar gaan we dan met een kameel richting een tentenkamp waar we een nacht onder de sterren in de woestijn zullen slapen. Daarna rijden we via het Atlasgebergte terug richting Marrakech, maar willen dan in een Eko lodge in de uitlopers van de Atlas verblijven op zo’n 40 kilometer van Marrakech. Hier kun je prachtige wandelingen door valleien maken, klimmen in hun klimpark (voor Thijs :-)) en ziplines door de vallei uitproberen.
Zoals gezegd, we moeten dit nog boeken maar zien dit helemaal zitten voor de meivakantie!

Juli/Augustus 2018: Bali
Degenen die ons goed kennen, zullen het wel verwachten….maar in de zomer van 2018 gaan we weer ruim een maand naar Bali! We konden het niet laten, haha. We hebben tickets geboekt met KLM en China Airlines en vliegen via Taipei in Taiwan. Op de heenweg hebben we een lange overstap en zullen we een hele dag in Taipei verblijven. Niet ideaal, maar de prijzen zijn zo hoog in de zomervakantie dat we wat creatief moesten zijn met tickets zoeken. Dit scheelde voor ons hele gezin ongeveer 1200 euro op de reguliere vluchten.
We hebben dit keer geen villa gehuurd, maar verblijven in een appartement wat bij een hotel hoort wat aan de hoofdweg in het centrum ligt. Een perfecte locatie in het centrum van Sanur! We verblijven weer de 30 dagen die we via het gratis visum kunnen verblijven en zijn dan in totaal 4,5 week weg. We kunnen niet wachten om iedereen weer te zien en om onze favoriete plekjes af teg gaan. En natuurlijk ook om nieuwe plekjes te ontdekken! Bali verandert continue en er is nu alweer een hippe nieuwe beachclub geopend in Sanur. We zijn benieuwd!

Deze nieuwe beachclub in Sanur gaan we ook zeker testen!

Verdere reiswensen voor 2018
Verder zouden we het ook leuk vinden om een keer een lang weekend met de trein weg te gaan met de kinderen. Bijvoorbeeld naar Parijs, Berlijn of Londen. Vanaf het voorjaar stopt de Eurostar ook in  Rotterdam en ben je met de trein zo in Londen!
Voor de herfstvakantie zouden we het leuk vinden om nog wat nazomer zon mee te pikken in bijvoorbeeld Spanje. Maar daar gaan we t.z.t. naar kijken. Eerst maar eens voorbereiden voor Winterberg volgende maand.

We zullen niet meer zo regelmatig updates plaatsen, maar onze reiservaringen zullen we hier blijven delen. Als je Digital Nomad op Facebook liked, dan zie je het meteen als we een update hebben geplaatst. Er komen binnenkort in elk geval nog een paar leuke artikelen over Rotterdam, onze hometown, aan. Dus stay tuned!

Recent Posts