In de komende weken gaan we een aantal van onze hoteltips met jullie delen op zondag. Afgelopen woensdag schreef ik een artikel over de trip naar Flores die we onlangs hebben gemaakt en we verbleven daar in het Bintang Flores Hotel. We vonden dit een echte aanrader. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

1. Grote en schone kamers
De kamers zijn zo’n 32 vierkante meter en dat is ruim genoeg. Wij hadden er een extra uitklapbed voor Thijs bij laten zetten en Isa sliep in haar Deryan reistentje en dan nog hadden we genoeg ruimte om te bewegen in de kamer 🙂
De bedden zijn comfortabel, er staat een mooie flatscreen TV en de kamer is schoon. Badkamer is ook prima, met een toilet, wastafel en aparte douche. Ik hou zelf nooit zo van een douchegordijn in hotels, maar dat is het enige wat ik er op aan zou kunnen merken. Op Bali zou dit echt een middenklas hotel zijn, maar op Flores wat echt een heel stuk minder ontwikkeld is, is het hartstikke luxe.
FotorCreated42. Zwembad
We hadden van tevoren al het plan om in de ochtenden op pad te gaan met de kinderen en dan in de middag lekker relaxed te houden, bij het zwembad. Een hotel met een goed zwembad was dus ook een must. Dan blijven er nog maar weinig hotels over in Labuan Bajo….en dit hotel heeft absoluut het mooiste zwembad. Het is beachfront, heeft lekker ligbedden (in de schaduw ook) en zelfs aan de kleinere kinderen is gedacht met een apart ondiep zwembadje. Ideaal!
FotorCreated53. Kindvriendelijk
Dit hotel profileert zich niet per se als een kindvriendelijk hotel, maar wij vonden het kindvriendelijk genoeg. En dat zat vooral in de service. Al het personeel was dol op de kinderen en zo ontzettend lief met ze. Er zijn geen babybedjes, kinderstoelen of een kindermenu, maar toch had ik het gevoel dat ze kindvriendelijk waren. Bij het ontbijt nam 1 meneer van het personeel de kindjes mee naar de vissen met een stukje brood en mochten ze de enorme koi karpers voeren, wat echt heel leuk was. De extra uitklapbedden die (tegen toeslag) op de kamers gezet kunnen worden zijn ook een enorm pluspunt.

4. Restaurant
Het restaurant op de begane grond is de plek waar ook ontbijt geserveerd wordt. Voor ons was het fijn dat het lekker vroeg begint, vanaf 06.30 uur. Handig als je met kleine kinderen reist die vroeg wakker zijn. Ontbijt wat pas om 08.000 uur begint is voor ons nooit zo’n succes…
Het restaurant is gedeeltelijk open en kijkt uit over de mooie groene tuin en de zee. Ontbijt is prima geregeld. Het is niet heel uitgebreid, maar voldoende voor ons. Voor de kinderen waren er o.a. kleine pannenkoekjes, vers fruit, cereals, brood met kaas/jam, worstjes en eieren. Verder de gebruikelijke Indonesische ontbijtdingen zoals nasi, groenten, etc.
We hebben een aantal keer een vers sapje besteld aan het zwembad en 1x ’s avonds in het restaurant gegeten en dat was allemaal prima. Service is niet heel snel….maar what’s new in Indonesia 😉
FotorCreated6Dan nog wat overige facts and figures:
– voor 4 euro komen ze je ophalen van het vliegveld
– voor 3 euro per ritje rijden ze je met de auto van het hotel naar het dorpje (anders is het 20 a 30 minuten lopen)
– prijs per nacht is via booking.com 55 euro
– er is een vissenvijver die leuk is voor de kinderen en als je het personeel vraagt, kunnen ze je wat brood geven om aan de vissen te voeren
– er zijn hier aanzienlijk meer insecten en ongedierte dan op Bali, dus wees gewaarschuwd dat er af en toe wat door je kamer kan kruipen/vliegen. Vooral ’s avonds, zorg er voor dat je de deur naar je kamer niet te lang open laat staan.
– 1 ding wat echt heel erg slecht is….de wifi! Op de kamer helemaal en in de lobby gaat het nog redelijk.
– ook al ligt het hotel aan het strand, ik zou het niet aanraden om hier te zwemmen. Bij het hotel zelf, houden ze het strand nog wel goed schoon, maar er drijft helaas echt heel veel afval en plastic in de zee hier.

Ga je binnenkort naar Flores en zoek je nog een leuke accommodatie die ook geschikt is voor kinderen? Wij kunnen dit hotel zeker aanraden!
Mocht je zelf nog andere tips hebben voor Flores, ik hoor het graag!
FotorCreated3

Recommended Posts