Voorjaar 2013: we hadden al een tijdje het plan om voor langere tijd naar het buitenland te gaan, maar koIMAG0730nden hier pas concreet over na gaan denken als ons huis verkocht zou worden. In mei 2013 was dit het geval en aangezien in juli van dat jaar Isa geboren zou worden, besloten we begin 2014 te vertrekken. Als zij 6 maanden geweest zou zijn.
We hadden ons huis verkocht en nu kon het echt plannen beginnen! We moesten per 1 oktober ons huis uit en Isa zou dan 10 weken zijn. Best een uitdaging in de kraamtijd. Vandaag in chronologische volgorde mijn al bijna 3 jaar durende ‘spullen struggle‘.

15 mei 2013 – 15 juli 2013
In deze twee maanden hebben we behoorlijk wat werk verricht zodat we in de kraamtijd voor de verhuizing niet te veel hoefden te doen. We konden gelukkig in het appartement van een vriendin van ons dat leeg stond, dus we wisten al snel wat we mee konden nemen naar het tijdelijke huis en niet. We hebben toen veel beslissingen gemaakt over de spullen en meubels. Wat gaat alvast naar mijn ouders om opgeslagen te worden, wat moet verkocht worden voor de verhuizing en wat mee verhuisd wordt naar het tijdelijke appartement.
Elke keer als mijn ouders op bezoek kwamen, kregen ze een paar dozen mee naar huis. Wat waren ze daar blij mee 😉
En elke keer als wij naar het Noorden reden gingen er ook weer een paar dozen mee. Ik verkocht al ontzettend veel spullen en tijdens m’n zwangerschapsverlof was ik vooral bezig met inpakken, uitzoeken en verkopen.

15 juli 2013 – 15 september 2013
22 juli: Isa werd geboren en dat was voor ons even een break van twee maanden van alles wat met verhuizen en buitenland te maken had. Heerlijk!
FotorCreated715 september 2013 – 1 oktober 2013
In deze twee weken moesten we echt vol aan de bak. Het huis moest leeg. De laatste spullen moesten verkocht, er moest verhuisd worden, er moest nog meer naar mijn ouders gebracht worden en er moest een huis opgeleverd worden. Dat dit met een baby van nog geen 2 maanden niet de meest makkelijke twee weken waren, is nog een understatement 🙂

1 oktober 2013 – 1 januari 2014
We waren verhuisd, alles was goed gegaan en half oktober moest ik weer aan het werk. Alles even back to normal.
Peter startte vanaf 1 oktober met z’n eigen bedrijf en een werkend bestaan met 2 kinderen onder de 3 jaar was al druk genoeg. We konden gelukkig goed wennen in ons nieuwe appartement en dat waren relatief relaxte en rustige maanden.

1 januari 2014 – 28 februari 2014
Vanaf 1 januari begon voor ons de echte voorbereiding op ons grote avontuur. Ik was gestopt met werken en kon mij volledig richten op de voorbereiding, terwijl Peter hard werkte om z’n bedrijf van de grond te krijgen. We zochten en vonden een opslagruimte bij iemand thuis waar we heel blij mee waren. We moesten een definitieve selectie maken van spullen die we wilden houden en dus opslaan en spullen die verkocht gingen worden. Tussendoor hadden we nog een shipment naar Bali van 1 kuub waarvoor we 12 verhuisdozen aan spullen moesten inpakken. Snel uitrekenen wanneer die aan zou komen, hoeveel melkpoeder zouden we dan nog nodig hebben voor Isa, etc.
En uiteraard koffers pakken voor de reis zelf. Allemaal tussen het afscheid nemen van onze fantastische vrienden en familie door. Het is eigenlijk vrij soepel en zonder stress gegaan moet ik zeggen.
FotorCreated628 februari 2014 – 3 maart 2014
We hadden de koffers gepakt en vertrokken naar een vakantiehuisje in Harderwijk voor het weekend. Ik bleef daar met de kinderen en had bezoek van vrienden en familie. Terwijl Peter met vrienden het appartement leeg haalde en spullen naar de sloop en de opslag bracht.

3 maart 2014
D-Day! We vertrokken naar Bali.

3 maart 2014 – 1 mei 2014
Het behoeft geen uitleg dat eenmaal aangekomen op Bali we ook de eerste twee maanden voornamelijk bezig zijn geweest met spullen. We vonden een huis en moesten dat helemaal inrichten. Het was een puzzel waar alles te vinden was op dit eiland en het duurt gewoon even voordat je hier je weg in hebt gevonden. Dat zou nu veel makkelijker gaan, maar toen was het enorm tijdrovend. Eind april kwam onze shipment aan en toen was het weer voor even klaar met m’n ‘spullen struggle‘.
20140427_1759331 mei 2014 – nu
Wat blijkt als je hier eenmaal woont, is dat niet alles wat je wilt hier verkrijgbaar is. Er zijn behoorlijk wat producten zoals tampons, kindertandpasta, etenswaar, bepaalde kledingstukken die we steeds nodig hebben uit Nederland. Het is dan ook continue een heel gepuzzel om te zorgen dat we genoeg voorraad hebben. We zijn vaak bezig met, wie komt er op bezoek, hoeveel hebben we hier nog van, misschien kan die dat voor ons meenemen, etc.

1 februari 2016 – 19 maart 2016
Vanaf afgelopen week staat onze tijd hier ook weer in het teken van het vertrek. Er moeten dus weer spullen verkocht worden, weggegeven worden en verscheept worden. Het hele circus weer opnieuw inderdaad…
Daarnaast zijn we erg bezig met nadenken over wat we in hemelsnaam in Nederland allemaal nog hebben. We hebben werkelijk geen idee, haha. Er staan spullen in de opslag, bij mijn ouders en schoonouders en nog wat dingen tijdelijk bij vrienden. Ook moeten we onze spullen voor de reis in 2 backpacks zien te krijgen, wat ook nog best een uitdaging is 🙂

15 mei 2016
De dag dat we in Nederland aankomen en zeker niet de dag dat m’n ‘spullen struggle‘ over is. Eerste prioriteit is het vinden van een huis en daarna zullen we een tour maken door Nederland om onze spullen op te pikken. Inventariseren wat we hebben en wat we straks weer nodig hebben. Misschien moeten we zelfs tussendoor nog een keer verhuizen als we eerst iets tijdelijks krijgen. Maar ons streven is toch echt om op 1 september 2016 alles weer helemaal op orde te hebben. Thijs voor langere tijd naar school, Isa naar de peuterspeelgroep en ik hopelijk weer een baan. We zullen zien hoe het allemaal loopt.

Zo, dat was mijn bijna 3 jaar durende relatie met spullen…..en je vraagt je misschien af of het het allemaal waard was. Dat was het zeker. Mijn drama van hierboven moet je namelijk ook wel met een korrel zout nemen. Ik zou het zo weer doen!

Recommended Posts