Het is een behoorlijke tijd stil geweest op onze site…..en ik zal binnenkort weer een persoonlijke update delen over hoe alles in ons dagelijks leven nu gaat, maar vandaag is het tijd voor een terugblik op 2017.
2017 was niet ons beste reisjaar ooit. We zijn eigenlijk maar 4x weg geweest, maar met een totaal van 68 dagen zijn we toch nog wel behoorlijk wat nachten weg geweest.

Bali
In februari 2017 zijn we ruim een maand naar Bali geweest. Wat waren we ontzettend blij dat we weer terug konden naar Bali. Wel heel kenmerkend dat de eerste vakantie sinds we weer in Nederland waren, meteen naar Bali was. We hadden het eiland en de mensen zo gemist! Het werd een beetje een lastige start met veel regen en Isa die haar pols brak. Maar wat hebben we genoten weer met z’n allen! We blijven echt voor altijd verliefd op dit prachtige eiland en we hopen om de zomervakantie voor een paar weken terug te kunnen gaan. Of we in 2018 weer terug zullen gaan, kun je lezen in de volgende update die online gaat komen, over onze plannen voor 2018.

Italië
In de meivakantie zijn we bijna 2 weken naar Italië geweest. We vlogen van Brussel naar Milaan Bergamo en verbleven in een appartement aan het Gardameer. Met een huurauto verkenden we de prachtige omgeving. Na deze vakantie deelde ik een update over 10 tips voor een vakantie aan het Gardameer met kinderen.
We hebben heel wisselend weer gehad. Van rotweer dat we shopping malls zijn ingevlucht, maar ook dagen dat we heerlijk hebben gezwommen en in de zon hebben gelegen. En wat is deze omgeving toch prachtig! Ik ben er als kind geweest en ook eerder met Peter samen, maar met de kinderen waren we er nog  nooit geweest. De combinatie van een korte vlucht en het huren van een auto is ons erg goed bevallen. Je bent echt zo op je locatie!

Frankrijk
In de zomervakantie hebben we iets gedaan wat we al heel erg lang wilden met de kinderen: kamperen! Niet meer old school kamperen zoals we gewend waren, maar iets luxer in de vorm van glamping. We zagen op tegen de lange autoreis, maar dat viel uiteindelijk erg mee. En op de camping was het precies zoals we hadden gehoopt. Een prachtige tent, een leuke kleinschalige camping, prachtige omgeving en leuke vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen om mee te spelen.
We hebben voor ons doen weinig gedaan en zijn vrij veel op de camping geweest omdat de kinderen het er zo leuk hadden. Maar toch hebben we gelukkig nog wel een en ander van de schitterende Dordogne gezien. We hebben zelf altijd heel erg van kamperen gehouden en willen dit zeker vaker gaan doen met de kinderen!

Drenthe
Nu in de kerstvakantie zijn we 9 dagen in Drenthe. We hebben de kinderen de halve wereld over gesleept, maar naar een huisjespark zijn we nog nooit met ze geweest. Op het moment dat ik dit schrijf, zitten we in Landal park ‘Het land van Bartje’ en genieten we enorm van de quality time met ons gezin.  We verblijven in een geweldige boerderij en op het park is van alles te doen voor de kinderen. Zwemmen, pony rijden, lampionnen maken, lampiontocht met kerst, marshmallows roosteren boven een buitenvuur samen met de kerstman….noem het maar op en het wordt hier georganiseerd.
Verder zijn we een dagje naar de dierentuin Wildlands in Emmen geweest, bezoeken we wat vrienden in de buurt, hebben we gezellig kerst met familie gevierd, maar genieten ook vooral van de tijd samen. Niks moeten, spelletjes spelen, knutselen, films kijken en gewoon samen zijn zonder de ellenlange to do lists van thuis.

Aan het einde van de week gaan we weer richting huis en zullen we gaan kijken bij het Nationaal kindervuurwerk bij de Erasmusbrug en zullen we daarna proosten op een mooi, gezond en reislustig 2018 met z’n 4en. Wat 2018 ons qua reizen gaat brengen, zal ik binnenkort delen in een nieuwe update. We hebben in elk geval al een aantal leuke dingen gepland!

Dan wil ik afsluiten met jullie allemaal een heel mooi 2018 te wensen!
Liefs, Marieke

Recommended Posts