1 van de meest voor de hand liggende uitjes als je op Bali bent: de Bali Zoo! Wij zijn de eerste keer geweest samen met mijn ouders en tante in september 2014 en daarna zijn we nog een keer met ons gezin geweest in februari 2015.
Het is absoluut niet de mooiste dierentuin waar we ooit geweest zijn, maar het is wel echt de moeite waard.

Dieren
Ik was aangenaam verrast over hoeveel verschillende soorten dieren er waren in deze dierentuin. Erg leuk om te zien! Ik heb hier niet heel veel verstand van, maar ik vond dat de meeste dieren er goed uitzagen en ook genoeg ruimte hadden, maar helaas kon ik dat niet over alle dieren zeggen. Er waren ook behoorlijk wat kleine kooitjes en ruimtes waar ik wat minder blij van werd.

Shows en ontmoetingen
Er is een paar keer per dag een mooie show met exotische vogels. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen kinderen een ritje maken op een pony. Er is een kleine kinderboerderij waar je de dieren kunt voeren. Je kunt hiervoor eten kopen bij een standje net buiten de kinderboerderij. Ook kun je op de foto met verschillende soorten (roof)vogels en kun je olifanten en leeuwen eten geven als je wilt. Ik ben zelf nooit zo’n fan van het voeren van de dieren, maar als je dat leuk vindt dan kan dat wel.

Opzet park
Ik vond het park erg fijn opgezet. Het is niet al te groot en er is een duidelijke looproute. Er is maar 1 route, dus je weet zeker dat je alles hebt gezien voordat je naar huis gaat. De looproute is voornamelijk in de schaduw door alle begroeiing en dat is fijn, helemaal als je met kleine kinderen bent. De faciliteiten zijn allemaal prima verzorgd, naar Westers niveau en er zijn twee restaurants waar je kunt eten. Vanuit het ‘elephant view restaurant’ kun je (heel verrassend) olifanten voorbij zien lopen terwijl je aan het eten bent en vanuit het ‘wana restaurant’ heb je uitzicht op de imponerende leeuwen die deze dierentuin rijk is.

Speciale activiteiten
Naast een gewoon bezoek aan de zoo kun je ook speciale activiteiten boeken, zoals ‘night at the zoo’ waarbij je in het donker van 18 tot 21.30 uur de dieren kunt bezichtigen in het (schemer) donker in de periode dat de meeste dieren actiever zijn dan overdag.  Of bijvoorbeeld ‘mahout for 1 day’ waarbij je de rol van olifantenverzorger voor 1 dag op je neemt.

Waterspeeltuin
Ik heb al vaker geschreven over onze favoriete waterspeeltuin in Bali, de Miniapolis Waterplay bij de Zoo. We gaan er vaak los heen, maar als je een kaartje koopt voor de zoo heb je ook automatisch toegang tot deze leuke waterspeeltuin. Echt een heerlijke plek om even af te koelen na een paar uurtjes rondgelopen te hebben in de dierentuin.

Kosten
De toegang tot de dierentuin is voor locals en mensen met een kitas (werkvergunning) een heel stuk lager, maar voor toeristen helaas best prijzig.
– single entrance volwassene: 24 USD
– single entrance kind 2-12 15 USD
– Zoo saver: toegang + shuttle bus vanaf Beachwalk mall Kuta: 33 en 25 USD
– Zoo explorer: toegang + hotel return transfer + lunch: 48 en 37 USD
– Short Safari Trek: toegang + 15 minuten olifantenrit + verzekering: 59 en 43 USD (+ lunch en transfer 28 en 20 USD extra)
– Long Safari Trek: toegang + 30 minuten olifantenrit + verzekering: 71  en 52 USD (+ lunch en transfer 29 en 22 USD extra)
– Ontbijt met olifanten: ontbijt, 30 minuten olifanten rit + verzekering + hotel return transfer: 66 en 48 USD
– Night at the zoo: toegang van 18 tot 21.30 uur + voeren van olifanten + buffet diner + dans performance + verzekering + hotel return transfer: 61 en 43 USD
– Mahout for a day: ontbijt + mahout training + leeuwen voeren + lunch + olifanten expeditie + Balinese spa + hoter return transfer + verzekering: 523 en 523 USD
In alle prijzen zit inbegrepen: toegang tot het waterpark, dierenshows die in het park gegeven worden en ontmoetingen met dieren.

Praktische informatie
– de Bali Zoo is ongeveer een half uur rijden vanaf Sanur
– openingstijden: elke dag van 9.00 tot 18.00 uur

Als je 1 groot dierenpark wilt bezoeken en je twijfelt tussen Safari, Birdpark of Zoo dan zou ik zelf kiezen voor het safaripark boven de dierentuin. Neemt niet weg dat het een hartstikke leuk uitje is en dat wij hier twee mooie middagen hebben gehad. Veel plezier!
20150301

Recommended Posts