Misschien ben je op Bali wel eens Pod Chocolate tegen gekomen. Geweldige chocolade die op een duurzame manier wordt gemaakt op Bali. Naast het bekende Chocolate Café van Pod in Kuta, hebben ze in Sangeh (ongeveer 1,5 uur van Sanur) een fabriek staan waar je een rondleiding kunt krijgen en waar je zelf chocolaatjes kunt maken.
Wij hebben dit vorig jaar gedaan met de kinderen en ondanks dat het niet heel erg in de buurt is…..is het ontzettend de moeite waard!

Chocolate Factory
In the middle of nowhere is daar in Sangeh opeens een olifantenkamp en een chocolade fabriek. Een beetje een gekke combinatie….maar een hele mooie omgeving voor de chocolade fabriek van POD!
Hier wordt dus een groot deel van de bekende Bali-chocolade gemaakt. Naast de fabriek zit een klein winkeltje waar je alle producten kunt proeven en kopen en op het terras kun je genieten van allerlei heerlijke chocolade creaties. Wij kozen er voor om met de kinderen olifanten chocolaatjes te maken.
FotorCreatedChocolaatjes maken
Het wordt geadverteerd als ‘chocolade maken’ maar de chocolade is al klaargemaakt en krijg je vloeibaar in een spuitzak aangereikt. Helemaal prima natuurlijk als je met kleine kinderen bent, maar als je echt chocola zelf wil leren maken, zul je een andere workshop moeten zoeken.
We werden allemaal ontvangen met een heerlijke ‘chocolate shot’ als welkomstdrankje. Volgens Thijs was het gewoon chocolademelk en dat klopt….maar wel hele lekkere 😉
Daarna mag je verschillende soorten chocolade proeven. Van rauwe cacao tot geroosterde cacao bonen tot alle soorten chocolade die ze hebben. Dan moet je een keuze maken van welke chocolade je zelf je olifanten chocolaatjes wilt maken. Je kunt kiezen uit: wit, melk, puur en extra puur. Thijs en Isa kozen wit en melk.
Vervolgens krijg je een lijstje met verschillende toppings waar je er drie uit kunt kiezen per persoon. Je kunt onder andere kiezen voor sprinkles, gummybears, rozijnen en nootjes. Bij ons waren de eerste 2 uiteraard favoriet 🙂
Als je je keuzes hebt gemaakt, dan krijg je een spuitzak met de door jou gekozen chocola, de toppings in kleine bakjes en een mal met 12 olifantjes. En dan kan het kliederen beginnen…..dat is het namelijk zeker met kinderen onder de 2, haha. Thijs had er echt plezier in om de vormpjes te vullen met chocola en Isa was toen 1,5 en at het liefst de chocola meteen uit de spuitzak en smeerde het overal. Uiteindelijk hebben we toch de meeste chocola in de vormpjes gekregen en was het resultaat hartstikke mooi!
Als je klaar bent, dan moeten ze nog een uurtje opstijven en dat uur hebben wij gebruikt om te lunchen in het restaurant en even bij de olifanten te kijken.
FotorCreated2Omgeving
De weg er naartoe is al heel bijzonder. Een super smal weggetje, dwars door de rijstvelden en heuvels, leidt je naar het olifanten kamp en de chocolade fabriek. Een hele mooie rustieke omgeving, met veel groen, beekjes en dus ook olifanten. Ik ben er zelf geen fan van om olifanten op deze manier te bekijken en we hebben ook geen ritje gemaakt, maar voor de kinderen is het toch wel heel leuk om te zien. En ook als je bezig bent met het maken van je chocolaatjes, lopen er gewoon olifanten voorbij. Dat is toch wel erg leuk!
FotorCreated4Prijs
Je kunt via de site een pakket boeken en dan heb je transfer service erbij. Verder hetzelfde als ik hierboven heb beschreven bij het chocolaatjes maken en dat kost je dan 25 euro voor een volwassene en 15 voor kinderen onder de 12. Wij hebben niks gereserveerd en zijn gewoon binnengelopen (we waren de enigen!) en waren 10 euro voor de kinderen kwijt. Als je kleine kinderen hebt, dan ben je druk genoeg met het helpen (lees: binnen de perken houden van de chocolade ravage) van hen en kun je je beter daar op richten dan op zelf ook chocolaatjes maken. Althans zo hebben wij dat gedaan en ik vond 24 chocolade olifantjes ook wel genoeg om mee naar huis te nemen.

Tips
– als je van plan bent om een olifanten tocht te doen op Bali, je kunt dat hier dus leuk combineren met het maken van chocola
– je kunt heerlijk lunchen in het restaurant van het olifanten kamp. Wij hebben dit gedaan in het uur dat de chocola die we hadden gemaakt, moest opstijven. De kaart is beperkt, maar wel goed. En het uitzicht op de olifanten die langs lopen is voor de kinderen geweldig
– het is een eind rijden vanaf het zuiden van Bali. Combineer dit uitje met iets anders, zodat de ‘lange rit’ meer de moeite waard wordt. Bewaar dit wel tot het einde, want anders zijn je chocolaatjes gesmolten voordat je thuis komt 😉
– als je de Pod chocolate wilt proeven zonder helemaal naar Sangeh te rijden, ga dan eens langs bij het Pod Chocolate Café in Kuta aan de Sunset Road. Je kunt hier ook alle soorten chocola die ze hebben proeven en ze hebben de heerlijkste toetjes!
FotorCreated3Website: http://podchocolate.com/

Recommended Posts