Afgelopen zondag hebben we een nieuw uitje geprobeerd en dat was zo ontzettend leuk, dat ik het meteen met jullie wil delen als tip. Het is een behoorlijk stuk rijden op een file gevoelige route voor ons….maar echt de moeite waard. Lees snel mee!

Pan Pacific
Het 5* hotel Pan Pacific Nirwana naast de bekende tempel Tanah Lot is 1 van de mooiste hotels van Bali. Helemaal als je van golf houdt want er is een prachtige 18 holes golfbaan aangelegd op de kliffen naast Tanah Lot. De twee keer dat wij de tempel Tanah Lot bezochten, keken we al uit over deze golfbaan en het mooie resort wat er middenin lag. Wat zag dat er gaaf uit! Maar onbetaalbaar uiteraard….
Nu lazen we onlangs over de dagpas die ze aanbieden voor het gebruik van de faciliteiten als je niet in het hotel verblijft en dat is dus echt een uitkomst! Afgelopen zondag zijn we het gaan proberen en ik kan het iedereen aanraden!
original
foto: Pan Pacific website

Kosten
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de dagpas van het Grand Nikko betaal je hier geen entree, maar je hebt alleen een minimum spend zodat ze zeker weten dat je er niet de hele dag gaat zitten en niks bestelt. Dit bedrag betaal je vooraf bij de bar in het zwembad gedeelte en dan krijg je een bonnummer. Alles wat je daarna bestelt gaat op dat bonnummer en als je het goed uitkient, dan ben je precies het bedrag van je minimum spend kwijt.
Voor volwassenen is dat 200.000 idr en voor kinderen 3-12 jaar 100.000 idr. Kinderen onder de 2 zijn vrij van deze minimum spend. De prijzen zijn ++ wat betekent dat er in totaal nog 21% btw en tax over betaald wordt. Voor ons als gezin van 4 (kinderen 2 en 4 jaar) moesten we 605.000 idr vooraf betalen wat neerkomt op ongeveer 40 euro. Zoals je kunt verwachten in een 5 sterren hotel, zijn de prijzen op de menukaart vrij hoog….maar wij hebben van dit bedrag heerlijk koffie gedronken en geluncht met z’n vieren. Ik vind het een goede deal.

Zwembaden
Er is een groot zwembadgedeelte waar tig verschillende zwembaden aan elkaar vast gemaakt zijn met leuke trapjes, bruggetjes etc. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel zwembaden er nu precies zijn….maar het zijn er echt genoeg 🙂
Onze kinderen vonden de twee glijbanen natuurlijk het leukst. 1 kleinere waar Isa zelf vanaf kon en 1 grotere die behoorlijk uitdagend was, zelfs voor onze daredevil Thijs. Bij de grote glijbaan wordt toezicht gehouden door staff van het hotel, maar we zagen al snel dat dit niet constant is. Zorg er dus voor dat je je kinderen zelf ook goed in de gaten houdt.
Verder is er een ietwat verwarmd bubbelbad wat de kinderen geweldig vonden. Ook is er een volleybal net opgehangen in 1 van de zwembaden en staan er in een ander zwembad 2 baskets opgesteld. Bij de kidsclub is nog een speciaal zwembadje voor alleen kleine kinderen.
FotorCreated3Faciliteiten
Er zijn voldoende loungers en daybeds langs de zwembaden. Ook een aantal overdekte cabanas waar je heerlijk uit de zon kunt liggen. Lekkere grote en zachte handdoeken kun je ophalen bij meerdere uitgiftepunten langs het zwembad. Je schrijft het nummer van je bon op en neemt de handdoeken mee. Ideaal, want dan hoef je zelf niet met handdoeken te sjouwen.
Verder is er in het midden van de zwembaden een bar waar je al je eten en drinken kunt bestellen. En een modern opgezet restaurant ‘Driftwood’, wat zoals de naam al doet vermoeden een hippe uitstraling met sloophouten elementen heeft. Wij hebben onze lunch aan het zwembad gegeten, dus over het comfort en de service in het restaurant kan ik verder weinig zeggen, maar het zag er erg mooi uit!
FotorCreated4
foto’s: Pan Pacific website

Kindvriendelijk
Bij dit hotel hebben ze werkelijk het meest uitgebreide kindermenu wat ik ooit heb gezien. 5 pagina’s vol met voornamelijk gezonde keuzes.  Dat zie je echt bijna nergens!
Verder is er een kidsclub, waar je als gast geen gebruik van mag maken, maar er staat een speeltuin naast waar je wel gebruik van mag maken. Een leuke speeltuin voor kinderen van 2 tot ongeveer 7 jaar.
Het resort grenst aan de zee, maar vanwege de rotsachtige kust is er geen opgang naar het strand. Er is ook nauwelijks strand aan dit stuk kust. Er is wel een strandje aangelegd waar kinderen lekker kunnen spelen en waar twee doeltjes staan om te voetballen. Ook is er een tafeltennistafel voor de liefhebbers.
FotorCreated2Praktisch
Nog wat praktische puntjes:
– vanuit Sanur is het ongeveer een uur en kwartier rijden
– het complex is echt enorm en als je vanaf de weg het complex oprijdt, moet je bordjes naar de hotel lobby volgen
– de parkeerplaats is vlakbij de lobby, ongeveer 2 minuten lopen
– je hoeft je niet te melden bij de receptie, maar kunt in 1x doorlopen naar het zwembad waar je bij de bar je kaartjes koopt
– vergeet niet om vanuit het hotel lobby gebouw even naar de prachtige tempel Tanah Lot te kijken 🙂
FotorCreated
Wij gingen op een bewolkte dag, wat eigenlijk super fijn is voor het verbranden….maar de foto’s worden er niet echt heel vrolijk van helaas. Maar goed, ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen dat dit echt de moeite van een dagtrip waard is.
Veel plezier! xx

Recommended Posts