Nummer 29 is de laatste Tuesday Tip voorlopig op de site. Volgende week hebben we nog wat andere artikelen gepland staan en tijdens de reis zullen we geen Tuesday Tip plaatsen, maar wel veel ander leuks natuurlijk! Daar komt volgende week een artikel over online trouwens. De voorlopig laatste Tuesday Tip is wel een bijzondere, want het is niet op Bali maar in Maleisië. Namelijk Legoland! Het leukste uitje wat we de afgelopen twee jaar in Azië hebben gedaan denk ik.

Waarom is het zo leuk?
Dit is voor ons tot nu toe het leukste park waar wij met de kinderen geweest zijn. Het is echt perfect afgestemd op kleine kinderen en ze kunnen echt bijna overal in. Als Thijs groter was geweest dan 110 cm (hij was toen 108 en ze zijn echt streng…) dan had hij overal in gemogen. Nu kon hij is 2 of 3 dingen niet, dus dat viel nog heel erg mee. Zelfs Isa kon al in driekwart van alle attracties.
Wij waren op een normale doordeweekse dag, ook geen vakantie ofzo, en het was ontzettend rustig. We hebben nergens hoeven wachten en konden alle attracties zo vaak doen als we wilden. Thijs is wel 8x in de achtbaan geweest, haha! Op deze manier heb je wel echt waar voor je geld!
Daarnaast is, zoals je kunt verwachten in Legoland, alles in Lego thema. Wat het geheel er super leuk uit doet zien. Geen saai park met alleen maar attracties (zoals bijvoorbeeld bij Walibi Holland), maar alles in 1 thema en mooi doorgevoerd. Het oog wil ook wat he? 😉
P1100429Attracties
Het park is verdeeld in 7 verschillende thema’s, zoals ‘Land of Adventure’ en ‘Immagination’. En in het midden ligt miniland, een soort van Madurodam van Legosteentjes. Er is eigenlijk maar 1 echte route die je loopt en dan ben je er ook zeker van dat je niks mist. Ik vind dat altijd heel handig.
Welke attracties er zoal waren, kan ik het best laten zien aan de hand van foto’s. Ik laat niet van alle attracties foto’s zien, want dan wordt het wel heel uitgebreid….maar zo krijg je een goed beeld van hoe leuk en afwisselend het is. Here we go!
43
Deze bootjes vielen zowel bij Thijs als bij Isa goed in de smaak. Thijs kon al zelf sturen en Isa vond het gewoon leuk om lekker te varen. Zwemvesten worden voor alle kinderen onder een bepaalde lengte verstrekt.
44
Junior Driving School was alleen voor Thijs en daar baalde Isa enorm van! Thijs vond het rijden in deze Lego auto’s echt geweldig!
45
In de vliegtuigjes mochten ze gelukkig weer allebei. Super leuk en je kunt zelf de vliegtuigjes op en neer laten gaan met een hendel. Dat had Isa ook snel door 🙂
46
De Duplo Express in de Duplo speeltuin. Dit is een treintje voor kleine kinderen, maar hij gaat nog verrassend snel!
47
De Duplo speeltuin, helemaal in Duplo stijl. Alleen in deze speeltuin hadden ze zich al uren kunnen vermaken….prachtig en veilig opgezet allemaal.
48
In de Build & Test hal kunnen auto’s gemaakt worden die vervolgens van een baan af kunnen racen. Terwijl Peter zwoegt op een mooie auto, nemen Thijs en Isa genoegen met alleen de wielen en 1 tussenstukje….dat rijdt ook toch? ;-). Voor peuters is er een aparte Duplo bouw hoek in deze hal.
49
Dit was de brandweer academie….en dat mocht Thijs alleen doen. De bedoeling is dat je samen met je kind in de brandweerauto gaat staan en door te pompen kom je bij het huis met de brand. Daar stap je uit en dan pomp je als ouder het water en kan het kind de brand blussen. Erg leuk! Wel vermoeiend, haha.
50Miniland, een soort Madurodam van legoblokjes ligt in het midden van het park. Prachtig opgezet en erg indrukwekkend om vooral de Aziatische hoogtepunten zoals de Taj Mahal en Angkor te zien.
51
Dit was Isa haar favoriet. Ze mocht er eigenlijk nog net niet in (vanaf 90cm) maar ze waren niet zo streng bij deze attractie. De bank gaat eerst helemaal omhoog en valt dan steeds kleine stukjes naar beneden.
52
En nog zooooveel andere leuke dingen om te doen. Speeltuinen, ronddraaiende bakjes, achtbanen. grote trein, uitkijktoren. Echt teveel om allemaal los te laten zien!

Kleine kinderen
Ook aan de echt kleine kinderen is gedacht. Er zijn verdeeld over het park meerdere speeltuinen waar heerlijk gespeeld kan worden. Duplo Playtown was bij onze twee favoriet. Ook het Duplo treintje dat hier rijdt is erg leuk! In de ‘build & test’ Lego bouw hal is ook een speciale hoek voor kleine kinderen met Duplo blokken. De grote Lego trein is leuk voor echt alle leeftijden en ook de uitkijktoren (rond draaiend zoals de Euromast) en Miniland zijn leuk met de kleintjes. Als ze boven de 80 cm zijn, dan kunnen ze al in behoorlijk wat attracties als ze dat durven. Leuke kleine bootjes met een reddingsvest aan, vliegtuigjes die op en neer gaan met papa of mama naast zich. Echt genoeg leuks voor de kleintjes ook!

Shows
Er worden verschillende shows gegeven. In de Lego 4D studio worden 4 shows getoond en elke 30 minuten kun je hier terecht voor 4D spektakel. Wij vonden de kinderen hier echter nog wat te klein voor, dus ik heb geen oordeel over hoe deze shows waren. We hebben ze wel meegenomen naar de Lego Ninjago & the realm of shadows show die 3x per dag opgevoerd wordt. Het is een prachtige live performance, die we helaas niet helemaal uit hebben kunnen kijken omdat de kinderen het te spannend vonden worden.

Eten en drinken
Wij hebben zelf water en wat snacks voor de kinderen meegenomen het park in en dat was geen enkel probleem. Maar het eten en drinken is hier erg goed verzorgd vind ik. Overal vind je leuke tentjes en kraampjes en het is niet duur. En dat laatste vond ik heel verrassend voor een attractiepark.
Wij hebben in het kasteel gegeten wat in ‘Lego Kingdoms’ staat. Was erg lekker en in de tentjes die er tegenover staan kun je ijsjes, suikerspinnen en cupcakes (die je zelf mag versieren) krijgen als toetje.

Waterpark
Naast het attractiepark is er ook nog een waterpark waar je een apart ticket voor moet kopen. Wij hebben op Bali de afgelopen tijd genoeg waterparken gezien….dus wij hebben dat even gelaten voor het was. Maar vanuit het park kon je wel zien hoe het er uit zag en ik moet zeggen dat het er erg leuk uit zag. Als je een combo ticket koopt voor 2 dagen, lijkt het mij perfect om in de ochtend naar het attractiepark te gaan en in de middag lekker af te koelen in het water.

Praktische informatie
– Het park is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Verblijf je echter in het Legoland hotel of in 1 van de omliggende hotels (zoals wij), dan krijg je om 9.30 uur al toegang.
– Prijzen: afhankelijk of je een 1-daagse pas neemt, of een 2-daagse en of je alleen het attractiepark doet of ook het waterpark, verschillen de prijzen uiteraard. Een 1 daagse pas voor het attractiepark als je deze van tevoren online met korting koopt: onder de 3 (Isa) is gratis, kinderen 4-12 (Thijs) 25 euro, volwassenen 30 euro. Wij vonden de prijzen heel redelijk. Helemaal als je bekijkt hoeveel we hebben kunnen doen in het park omdat het zo rustig was.
– Hoe kom je er? Ik heb eerder een artikel geschreven hoe je vanuit Singapore in Johor Bahru komt. Legoland ligt met de taxi ongeveer 30 minuten van het centrum van Johor. Wij sliepen in Puteri Harbour, in Hotel Jen, op 5 minuten van Legoland. Je kunt dan gebruik maken van de shuttle bus van het hotel.
42Ik denk dat het wel duidelijk is hoe enthousiast wij zijn over dit familiepark. Mocht je een reis plannen naar Singapore en/of Maleisië, overweeg dan absoluut om een stop te maken in Johor Bahru!
Veel plezier! xx

Recommended Posts