Jeetje, we gaan gewoon alweer bijna naar huis! Nou ja, bijna….maar nog minder dan een week. Wat is de tijd voorbij gevlogen zeg! Ik had gewoon helemaal geen tijd om updates voor de site te schrijven 🙂
Maar op de valreep dan toch nog een update over hoe het hier op Bali gaat.

Isa gips
De laatste update die online kwam ging over dat Isa haar pols had gebroken. Dat is inmiddels al weer ruim 2 weken geleden en we mogen van geluk spreken dat het verder nauwelijks van invloed geweest is op onze vakantie. Ze heeft werkelijk geen 1x geklaagd over haar gips. Zo knap! Ze doet automatisch alles met links nu en heeft er helemaal geen probleem van gemaakt. Gelukkig kon ze met het gips wel zwemmen en dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan. Het enige wat niet mocht was naar het strand gaan. Zand en zeewater zou kunnen gaan irriteren, dus dat hebben we dan ook maar niet gedaan. Jammer, maar genoeg andere dingen te doen hier! Vorige week hebben we een tussen controle gehad bij de orthopeed en dat zag er al heel goed uit. Gister hebben ze weer een röntgenfoto gemaakt en zag het er volgens de orthopeed al goed uit. Nog net niet helemaal goed geheeld om het gips te vervangen door een brace helaas. Het gips gaat er dus in Nederland pas af. Dinsdag moeten we weer terug want dan gaan ze het gips open maken voor de vlucht naar Nederland.

Tripjes
Toen Peter en ik aan het einde van de tweede week weer een keer datenight hadden (oh…how we missed datenight!), realiseerden we ons dat we eigenlijk nog maar weinig hadden gedaan. We gingen meteen weer op in ons oude leventje en spraken vooral veel met mensen af. Super leuk om te doen, maar eigenlijk wilden we ook nog wel op pad!
FotorCreated
Datenight!
Meteen hebben we een en ander gepland. Zo zaten we datzelfde weekend nog in de waterspeeltuin van de Bali Zoo.
FotorCreated2
En liepen we in onze twee favoriete malls (Beachwalk en Bali Mal Galeria) van Bali rond om lekker te shoppen en te eten.
FotorCreated3
Ook bezochten we een (voor ons) nieuwe Beachclub in Kuta waar we echt een topmiddag hadden. 
FotorCreated4
We bezochten het museum ‘Upside Down World’ wat echt een aanrader is! 
FotorCreated5
We hebben alweer twee keer gegeten en happy hour gedaan bij onze favoriete Bamboo Bar en 1x hebben we zelfs van het zwembad van het hotel gebruik mogen maken.
FotorCreated6
Afgelopen weekend hebben we Komune Beachclub weer bezocht. Wat een fijn plekje is dat toch!
FotorCreated7
En dit weekend genoten we van een luxe Sunday Brunch in het Sheraton hotel in Kuta
FotorCreated8

Weer
Het weer is ontzettend veranderd sinds we hier zijn. De eerste drie dagen hebben we dus alleen maar regen gehad. Daarna hebben we wel elke dag een bui gehad, maar vooral ’s avonds en ’s nachts en de laatste week regent het eigenlijk helemaal niet meer. Voor ons handiger omdat het met regen wat lastiger plannen is, maar je merkt het meteen in de temperatuur. Bloedheet meteen weer!

Dagelijks leven
We hebben nu natuurlijk alweer een aantal leuke tripjes gedaan en hebben nog wat op de planning staan nog….maar wat genieten we ook weer van het gewone leven op Bali.
Makkelijk met de scooter overal heen. Lunch hier ophalen, diner daar afhalen, koffie drinken aan het strand, afspreken met vrienden, spelen in Peekaboo met de kinderen, boodschappen doen bij de Hardy’s. Echt alsof we nooit zijn weggeweest! We hebben inmiddels nog twee gezellige meetups gehad met de ‘baby groep’, hebben een karaoke avond gedaan met vrienden en ik heb gezellige koffie- en spa dates gehad met vriendinnen en Peter tennis-, volleybal- en game dates met vrienden. Super leuk allemaal!
FotorCreated9

School
Thijs gaat nog steeds elke dag naar school en vindt het weer heerlijk daar. Zo mooi om te zien hoe hij op z’n plek is daar. Hij rent weer heerlijk rond als we hem komen halen, is altijd vrolijk en hij is zo ontzettend relaxed hier. Niet dat het is Nederland een stresskip is….maar het valt wel op dat het leventje hier ook echt goed bij hem past.
Het Engels had hij weer zo opgepakt. Duurde uiteindelijk minder dan een week en hij kan zich weer prima redden. Vorige week is hij een keer de ‘leader’ van de klas geweest. Elke dag is een ander kindje de leader en de leader deelt de werkjes uit aan de kinderen en bepaalt wie er eerst naar buiten mag, eerst mag handen wassen voor het eten, etc. Een hele serieuze taak voor Thijs…..
Ze hebben vorige week ook een ‘fieldtrip’ gedaan naar een Italiaans restaurant in Sanur, waar ze hebben leren pizza maken. Dat soort dingen zijn echt ontzettend leuk. Ik heb het idee dat het hier ook makkelijker kan omdat de klassen kleiner zijn. 15 kindjes en 2 juffen. Dan doe je zoiets sneller dan wanneer je in je eentje 30 kinderen hebt, zoals in Nederland vaak het geval is.
We hebben ook de hele tijd contact gehouden met de juf van Thijs in Nederland. Door middels van foto’s hebben we kunnen laten zien hoe Thijs hier naar school gaat en de kindjes vinden het ontzettend interessant en ook een beetje gek soms 🙂
Over een maand wordt Thijs 6 en hij wilde dit vreselijk graag ook op Cheeky Monkeys vieren dit jaar. Hij was voor z’n taart in Nederland al aan het twijfelen over Ninjago of Ninja Turtles….dus dat probleem is nu opgelost. Ninjago taart hier en een Ninja Turtles taart in Nederland :-). Dinsdag vieren we dus alvast het eerste feestje voor Thijs z’n verjaardag!
FotorCreated10

Niet gemist
Ja, er zijn ook dingen die we totaal niet hebben gemist dit afgelopen jaar. Dingen die je weer even herinneren aan waarom we toch wel in Nederland wonen en niet nog steeds hier. Eigenlijk precies dezelfde dingen waar we altijd tegenaan liepen. De vochtige warmte (helemaal nadat het is opgehouden met regenen), de muggen (dit seizoen is echt niet te doen qua muggen!), ongedierte overal, stroomstoringen en er gaan altijd dingen kapot in huis.
Voor een maand is dat heel goed te overzien….maar voor ons toch wel weer even goed om weer mee te maken 🙂

We hebben nog een aantal leuke dingen op de planning staan, maar dat zal ik in de laatste Bali-update volgende week laten zien!
Fijn weekend alvast allemaal! xx

Recommended Posts