Laatst plaatste ik al een update over ons bedrijf Moustag en vandaag wil ik jullie even bijpraten over hoe het met mijn webshop Bali Living gaat.
Ruim een jaar geleden ben ik het binnenland van Bali ingegaan om de prachtige tekstborden die ik hier had gezien te laten produceren. Niet veel later stonden ze op een boot naar Nederland en sinds april 2015 zijn ze te koop in Nederland via de webshop van Bali Living.

Hoe gaat het tot nu toe?
Ik zal eerlijk zijn, het gaat niet zoals ik had gehoopt dat het zou gaan. De eerste weken hebben we redelijk wat verkocht via vrienden en familie. Daarna viel het een beetje stil. We hebben in het najaar een actie gehad bij de grote woon accessoire site Westwing en dat heeft ook een aantal verkopen opgeleverd. Echter, we hebben in verhouding het meest verkocht op de enige markt waar we hebben gestaan met de borden.

Online marketing
We hebben ook gemerkt dat we online marketing best lastig vinden. Dat merkten we al met Barbie Discount maar nu helaas ook met Bali Living. Ik dacht dat het makkelijker zou zijn om mijn eigen producten te moeten verkopen dan andermans producten (affiliate marketing), maar ook dit gaat best moeizaam.
Wat wel positief is, we komen binnenkort met een vermelding in het tijdschrift ‘Flow’ en daar ben ik heel blij mee. Ik hoop dat dit weer voor een boost gaat zorgen!

Markten
We hebben gemerkt dat het heel lastig is om de daadwerkelijke uitstraling en kwaliteit van de borden te laten uitkomen in foto’s. Op een markt kunnen mensen de borden goed zien en is vrijwel iedereen meteen enthousiast. We zijn dan ook van plan om straks als we weer in Nederland zijn, op een aantal markten te gaan staan met de borden. Bijvoorbeeld markten gericht op vintage spullen, eerlijke (wereld) producten, etc.

Expertise
Zoals je kunt lezen is de online marketing niet echt een expertise van ons te noemen, haha. Ik vroeg mij af of er onder de lezers van onze blog mensen zitten die deze expertise wel hebben en die wellicht een paar tips voor ons hebben? Laat deze gerust achter bij de comments!
bali-living-collage

Recommended Posts