Laatst plaatste ik al een update over ons bedrijf Moustag en vandaag wil ik jullie even bijpraten over hoe het met mijn webshop Bali Living gaat.
Ruim een jaar geleden ben ik het binnenland van Bali ingegaan om de prachtige tekstborden die ik hier had gezien te laten produceren. Niet veel later stonden ze op een boot naar Nederland en sinds april 2015 zijn ze te koop in Nederland via de webshop van Bali Living.

Hoe gaat het tot nu toe?
Ik zal eerlijk zijn, het gaat niet zoals ik had gehoopt dat het zou gaan. De eerste weken hebben we redelijk wat verkocht via vrienden en familie. Daarna viel het een beetje stil. We hebben in het najaar een actie gehad bij de grote woon accessoire site Westwing en dat heeft ook een aantal verkopen opgeleverd. Echter, we hebben in verhouding het meest verkocht op de enige markt waar we hebben gestaan met de borden.

Online marketing
We hebben ook gemerkt dat we online marketing best lastig vinden. Dat merkten we al met Barbie Discount maar nu helaas ook met Bali Living. Ik dacht dat het makkelijker zou zijn om mijn eigen producten te moeten verkopen dan andermans producten (affiliate marketing), maar ook dit gaat best moeizaam.
Wat wel positief is, we komen binnenkort met een vermelding in het tijdschrift ‘Flow’ en daar ben ik heel blij mee. Ik hoop dat dit weer voor een boost gaat zorgen!

Markten
We hebben gemerkt dat het heel lastig is om de daadwerkelijke uitstraling en kwaliteit van de borden te laten uitkomen in foto’s. Op een markt kunnen mensen de borden goed zien en is vrijwel iedereen meteen enthousiast. We zijn dan ook van plan om straks als we weer in Nederland zijn, op een aantal markten te gaan staan met de borden. Bijvoorbeeld markten gericht op vintage spullen, eerlijke (wereld) producten, etc.

Expertise
Zoals je kunt lezen is de online marketing niet echt een expertise van ons te noemen, haha. Ik vroeg mij af of er onder de lezers van onze blog mensen zitten die deze expertise wel hebben en die wellicht een paar tips voor ons hebben? Laat deze gerust achter bij de comments!
bali-living-collage

Recommended Posts
Showing 3 comments
 • Christiaan
  Beantwoorden

  Niet verwacht om dit blog aan te treffen onder digitalnomad.NL.

  Wel een stoer product!

  Eigenlijk geef je zelf al aan hoe het zit: Als je het bord ziet wil je het hebben, alleen gaat niemand er naar op zoek. Of ze weten niet hoe ze het kunnen vinden.
  Zeker met dit soort producten gaat het meer om geïnspireerd worden.

  Meer focus dus op andere netwerken die op commissiebasis een review schrijven of bladen benaderen voor inspiratie.

  Zou dit lekker op festivals verkopen!

  Succes!

  Gr Christiaan

 • Kiek
  Beantwoorden

  Ik weet dat dit product erg populair is bij surfers ( en mensen die zich surfer willen voelen) Dus daar zal je doelgroep zitten, Scheveningen zou een prima plek zijn om daar je product neer te zetten. Er zullen bv op de boulevard en omgeving ( Keizerstraat den Haag ) best ondernemers zitten die dit willen doorverkopen. Ook zijn er veel markten in de zomer waarbij dit heel goed zal lopen.
  Ook is dit een leuk product om selfies bij te maken ( uiteraard tegen betaling), ( zoals in Ubud bij de watervallen en bij de rijstvelden) dus wellicht bij toeristische trekpleisters aan de man brengen ?
  In ieder geval succes en ik hoop ze nog eens tegen te komen !

 • Roel Holwerda
  Beantwoorden

  Goedemorgen, leuk product en zelf geen marketeer maar het is wellicht iets om bij een tuincentrum of tuincentra aan te bieden?

Leave a Comment