Ja, ik weet het….we zijn net 1 dag terug in Nederland 🙂
Maar wie ons een beetje kent weet dat we altijd bezig zijn met volgende vakanties. We schreven eerder al over onze Family Travel Bucketlist en daar staan voor de korte termijn nog behoorlijk wat leuke bestemmingen op. Wat we het liefste zouden doen komende zomervakantie? Kamperen!

Kamperen
Wij zijn beide opgegroeid met kamperen. Ik had het geluk dat mijn beide ouders werkzaam waren in het onderwijs en dat we altijd lekker lang weg konden in de zomervakantie. En eigenlijk altijd gingen we met de caravan en later een tentje voor mij erbij kamperen. Meestal naar Frankrijk of Italië. Maar ook wel naar Denemarken, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Peter kampeerde met z’n ouders en zusje altijd in Frankrijk en heeft daar net als ik geweldige herinneringen aan.
FotorCreated4
Ik denk dat er als kind weinig zo fijn is als onbezorgd rondlopen op een camping vol met andere kinderen. Elke dag zwemmen, spelen en veel vriendjes en vriendinnetjes maken.
Samen hebben Peter en ik ook al regelmatig gekampeerd. Onze mooiste kampeervakantie was denk ik naar Kroatië en Slovenië. Als de kinderen iets ouder zijn nemen we ze zeker een keer mee naar Bled in Slovenië!
FotorCreated2
En nadat Peter mij tijdens onze wereldreis ten huwelijk had gevraagd en we een aantal maanden later in Nederland trouwden, zijn we als huwelijksreis zelfs gaan kamperen. We hadden wel even genoeg gereisd en wilden heel graag weer even ‘gewoon’ kamperen. We zijn toen naar het meer van Annecy en naar de Franse Atlantische kust geweest.
FotorCreated

Met kinderen
Met Thijs hebben we ook 1 keer gekampeerd op een prachtige camping in Toscane. Thijs was toen 1,5 en we zagen het niet zitten om zoveel spullen mee te hoeven nemen en na een lange reis nog een tent op te moeten zetten, dus we huurden een ingerichte tent. Zonder eigen sanitair, maar wel met bedden, een koelkast en kookfaciliteiten. Dat is zo goed bevallen dat we dat zeker nog eens willen doen met beide kids! Waar we vroegen zelf geen enkele moeite hadden met de gedeelde toiletgebouwen op campings, is het met kleine kinderen gevoelsmatig wat lastiger. Zij grijpen wc brillen beet alsof het hun beste vriend is….gaan op de grond zitten tijdens het douchen en spelen met douche putjes….dus voor welke vorm kamperen we nu gaan zijn we nog even aan het bekijken 🙂
Aan de ene kant is echt authentiek kamperen wel echt een droom. Lekker back to basic in de natuur. We zoeken een leuke kleinschalige natuurcamping en de kinderen maken dammetjes in het beekje waaraan de camping ligt. Ik weet van mijzelf van vroeger dat de wens voor grote ‘kermis achtige campings’ veel later komt en daar zullen we tegen die tijd wel aan toegeven 🙂
Maar voor nu volstaat een authentiekere camping denk ik nog wel.
FotorCreated3Huurtent of huisje?
Dan blijven we nog ontzettend twijfelen over welke vorm van kamperen we kiezen. We zullen waarschijnlijk niet frequent genoeg gaan kamperen om een investering in een vouwwagen, tent of caravan te doen. Dus we willen wat huren. Maar wordt het dan een luxe (safari)tent met sanitair? Of toch zonder sanitair? Of echt luxe een huisje met alle voorzieningen? Dat laatste lijkt ons ook wel heerlijk om alle voorzieningen te hebben en dan toch de vrijheid van de camping te ervaren. Al hebben we beide wel echt goede herinneringen aan het staan op een veldje met allemaal kinderen om je heen om te spelen….
Keuzes, keuzes 🙂 Daar gaan we ons de komende tijd dus even in verdiepen!

Waar?
En dan de laatste vraag is waar? We zijn het er over eens dat we deze eerste keer kamperen naar Frankrijk willen met de kinderen. Liefst niet naar de kust want dat vinden we nu te druk en te duur. Dus een mooi landelijk plekje en een gezellige authentieke camping. Het aanbod is echt enorm groot en op lang niet alle sites kun je goed zoeken. Aangezien wij best specifieke wensen hebben voor een camping maakt dat het soms best lastig.  Via  Allcamps kun je gelukkig met een uitgebreid filtermenu zoeken, wat erg fijn is. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op land, streek, camping grootte, accommodatie soort, etc. Je ziet ook direct wat er beschikbaar is in de periode dat jij op vakantie wilt gaan. Hier gaan we de komende tijd dus even in duiken….op zoek naar de ideale familiecamping in Frankrijk!

dit artikel is een samenwerking met allcamps.nl

Recommended Posts

Leave a Comment