In de serie frequently asked questions wordt in deze blogpost de vraag ‘ Waarom Bali?’ beantwoord.

Azië is wat reizen betreft onze eerste liefde. In 2001 hebben we onze eerste reis gemaakt van 10 weken naar Singapore, Sumatra (Indonesië), Maleisië en Thailand. Het was een heftige maar onvergetelijke reis. Verschillende delen van de gebieden die we bezochten waren nog zo ongerept. Erg bijzonder!
Daarna volgde voor Marieke in 2003 nog een reis van 4 maanden met een vriendin naar Hong Kong, China, Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand. Tijdens onze wereldreis in 2008 bezochten we wederom Indonesië (dit keer ook Bali), Hong Kong en China.
We hebben samen al heel erg veel van de wereld gezien, maar bij het landen op Aziatische bodem gaat bij ons het hart sneller kloppen….Je weet meteen dat je in Azië bent. De geuren, de temperatuur, de drukte, het verkeer het eten. We houden er van!

Bij het opzetten van een bedrijf en afhankelijk zijn van je spaargeld, vonden wij het handig als we ergens zouden wonen waar de kosten van levensonderhoud lager zouden zijn dan in Nederland. Azië is daar bij uitstek geschikt voor.
Nu zijn er zoveel plekken in Azië waar we graag zouden willen wonen, maar we hebben uiteindelijk voor Bali gekozen, om onder andere de volgende redenen:
– dagelijks levensonderhoud is niet duur
– de sfeer is er door het hindoeïsme erg vriendelijk en relaxed
– de mensen zijn erg aardig
– de medische voorzieningen hebben een Westers niveau
– er wonen veel expats
– de zon schijnt er veel
– er zijn genoeg Internationale scholen
– en last but zeker not least….de voorwaarden voor het verkrijgen van een visum voor langere tijd zijn gunstig

We hebben er dus voor gekozen om dit avontuur te starten op Bali. Waarschijnlijk zullen we voor een woning een jaarcontract afsluiten, maar daarna ligt alles weer open. Mocht het financieel al goed gaan met het bedrijf, zouden we er ook voor kunnen kiezen om naar een duurder land te gaan zoals Australië of USA. We zullen het zien. Eerst genieten van leven op Bali voor zeker een jaar!

Recommended Posts