In de serie frequently asked questions wordt in deze blogpost de vraag ‘Wat doe je met je spullen?’ beantwoord.

In mijn ogen niet een hele interessante titel voor een blogpost…..echter dit is serieus 1 van de meest gestelde vragen aan ons….dus blijkbaar houdt het mensen enorm bezig wat wij met onze spullen doen. Dus vooruit…hierbij een korte uitleg.

We hebben besloten om alleen met koffers te gaan reizen en geen spullen te gaan verschepen. Het idee van een leefstijl als Digital Nomad is juist dat je overal kunt wonen en niet op 1 plek hoeft te wonen. Het is dus ook zeer waarschijnlijk dat we de komende jaren op meerdere plekken gaan wonen, dus om dan elke keer een container met spullen de zee op te sturen, leek ons niet heel handig.

We hadden het ‘geluk’ om een half jaar voor vertrek al een keer te verhuizen naar een klein appartement waar lang niet al onze spullen in konden. De eerste schiftronde hebben we dus noodgedwongen al gehad. Op dat moment niet ideaal om in je kraamperiode met een baby en peuter om je heen te doen…maar nu zijn we blij dat die eerste schifting al is geweest!

Lang niet alle spullen die we niet meenemen, gaan we opslaan. We zullen een afweging gaan maken tussen de ruimte die het inneemt in de opslag en wat de nieuwwaarde is. Uiteraard slaan we alle persoonlijke spullen wel op en spullen die een hoge nieuwe aanschafwaarde hebben ook. Het kost echter behoorlijk wat tijd om dit allemaal goed uit te zoeken en afwegingen te maken….dus dat houdt ons de komende tijd (samen met de 1001 andere dingen van de to do lijst) wel van de straat!

Bij het uitzoeken van de luchtvaarmaatschappij voor de vlucht naar Bali hebben we goed gekeken naar de bagage voorwaarden. Malaysia Airlines was én de goedkoopste maatschappij voor ons én had ook nog eens de gunstigste bagage voorwaarden. We kunnen allemaal 30 kilo meenemen in het luchtruim, een kleine trolley mee in het vliegtuig en daarnaast nog een handtas/rugzak. Voor Isa mag nog 10 kilo in het luchtruim, een kinderwagen in het luchtruim en een luiertas mee in het vliegtuig en voor Thijs mag er een buggy mee tot de ingang van het vliegtuig en zelfs z’n autostoel mag mee het vliegtuig in. Of we de autostoel meenemen zijn we nu nog aan het overwegen….is veel gesleep op het vliegveld….maar in het vliegtuig kan hij er goed in zitten en slapen, én op Bali hebben we toch ook een autostoel voor hem nodig. Aangezien mijn ouders op de heenweg meevliegen omdat ze de eerste maand bij ons blijven, krijgen we ook 1 van hun koffers en heb ik uitgerekend dat we in totaal met ons gezin ongeveer 200 kilo aan bagage mee kunnen nemen. Dat zou toch moeten lukken?

Aan de ene kant sta ik er steeds van te kijken als mensen weer eens vragen wat we met onze spullen doen….maar toch zijn spullen inderdaad wel heel erg belangrijk. Om nou te zeggen dat het 24/7 onze gedachten beheerst gaat wat ver, maar eigenlijk ben je, als je thuis bent toch wel veel bezig om naar de spullen om je heen te kijken en te bedenken ‘wat doe ik daarmee, en daarmee, en daarmee’.

De eerste lijsten in de categorieën ‘meenemen’, ‘weggooien’, verkopen’ en ‘opslaan’ zijn al gemaakt. Nu nog het vinden van een goede en betaalbare ruimte voor opslag. Alle tips zijn meer dan welkom!

Recommended Posts