Waar ik had gehoopt inmiddels al een aantal bestemmingsartikelen online te hebben, blijken we eigenlijk nog steeds zo druk te zijn met ons leven hier weer opbouwen dat we gewoon tijd te kort komen.
Ik wil jullie zooo graag meer vertellen over hoe leuk bepaalde bestemmingen zijn met kinderen, maar het kost gewoon tijd om dit goed op papier te zetten met ook de goede foto’s erbij.
En tijd….dat valt helaas wat tegen. Wat waren we op Bali verwend met tijd 😉

Reistijd
We wonen nu in het centrum van Rotterdam, wat we zelf echt een toplocatie vinden. We zitten overal dichtbij, kunnen op de fiets de stad in, maar ook met OV kom je overal makkelijk. Met Isa probeer ik elke week even naar de bieb te fietsen en dan wat lekkers te halen in de leuke nieuwe markthal. We hebben een mooi groot dakterras waar de kinderen lekker spelen, dus qua huis hebben we het echt heel erg getroffen. Maar…..we willen uiteindelijk in Carnisselande (Barendrecht) weer wonen en daarom hebben we Thijs daar naar school gedaan en dat blijkt vanuit hier echt meer tijd te kosten dan we vooraf dachten. De reistijd is tussen de 15 en 20 minuten, maar met naar de parkeergarage lopen, extra speling incalculeren etc, kost het gewoon een half uur per ritje. En dat minstens 4x per dag, dus dan ben ik met Isa elke dag 2 uur bezig met het halen en brengen van Thijs.

Hypotheek
We hebben de eerste weken veel tijd gestoken in het verkrijgen van een hypotheek en dat is helaas niet gelukt. De banken kijken alleen naar het jaar 2015 en dat is niet echt ons beste en meest representatieve jaar. We hebben gedeeltelijk een sabbatical gehouden en daarnaast met spaargeld de tijd genomen om een eigen bedrijf op te zetten. Peter heeft de helft van het 2015 geprogrammeerd aan Moustag (moustag.com) terwijl we daar nu pas de eerste inkomsten uit krijgen. We hebben hard ons best gedaan om de banken te overtuigen te kijken naar 2016, want nu het bedrijf eenmaal goed opgezet is en we weer in Nederland zijn, loopt het echt hartstikke goed. Maar het mocht niet baten….geen hypotheek in 2016 voor ons. Begin 2017 weer een nieuwe kans met de goede cijfers van 2016 en dat zal zeker goed gaan komen. We hadden dus het idee om in dit appartement te blijven totdat we wel een hypotheek zouden krijgen begin volgend jaar, maar het is i.v.m. de reistijd gewoon niet handig. Isa gaat ook nog naar de peutergroep volgend jaar en dat betekent nog een extra keer rijden…

Verhuizen
We besloten dus op zoek te gaan naar een huurhuis in Carnisselande en vonden wonderbaarlijk snel een huis door een tip van vrienden. Zij gaven aan dat een huis bij hen in de straat in de verhuur ging op maandag en ik was de eerste die belde en we hebben het huis. Easy as that. Nou ja, zo easy was het eigenlijk niet want ook hier gaven onze digital nomad jaren niet zoveel vertrouwen aan de verhuurder en hadden we een borgsteller nodig en moesten we extra borg betalen…..geen probleem allemaal maar toch wel heel irritant eigenlijk. Maar goed, dat hebben we allemaal geregeld en nu krijgen we morgen de sleutel.
We tekenen een contract voor een jaar, dus voorlopig hebben we weer een ‘vast’ plekje. Nog steeds blijft het een soort tijdelijke oplossing waardoor het altijd schipperen blijft in hoeverre je aanpassingen en investeringen gaat doen in het huis. Daar zullen we pas echt vanaf zijn als we weer een eigen huis hebben gekocht. Maar voor nu, zijn we echt heel erg blij dat we nog in de zomervakantie kunnen verhuizen. Heerlijk om straks binnen 5 minuten met Thijs naar school te kunnen fietsen ook!

Waterpokken
Waar we ook nog mee te kampen hebben deze weken zijn de waterpokken. Op Bali hebben we hier nooit mee te maken gehad want daar worden alle kinderen ingeënt, maar Thijs zit nog geen maand op school in Nederland en hij heeft het al opgelopen. Ik wist dat het onvermijdelijk zou zijn in Nederland….maar dit was wel heel snel 🙂
Isa is met 14 maanden ingeënt voor de waterpokken door een combinatievaccin met BMR.  Wat waren we blij twee weken geleden dat we dit hele waterpokken circus niet met Isa ook nog zouden beleven in deze ‘drukke tijden’. Totdat mevrouw gister koorts kreeg en ook onder de bulten kwam te zitten. Dus we hebben gezellig nog een week met nauwelijks slaap voor de boeg. We wisten dat de vaccinatie maar voor 90% dekkend was, dus ze zou nog een keer gevaccineerd moeten worden, maar dat is nu niet meer nodig. Elk nadeel….

Zomervakantie
Verder is het hier dus zomervakantie. Thijs is ook gezellig thuis (bijna een hele week langer door die stomme waterpokken) en we doen gelukkig ook veel leuke dingen. Peter is ontzettend druk met opdrachten en met Moustag (waar er inmiddels al meer dan 100.000 van zijn verkocht!) dus ik ben elke dag met Thijs en Isa in de weer, wat dus wel heel gezellig is, maar ik kom ook nergens aan toe. En ja, dan missen we Raras en Narti wel eens :-).

Maar goed, dan zijn jullie weer even op de hoogte! En met alle drukte hier, vinden we toch nog wel vaak even tijd om weg te dromen naar Bali. Al is ons bruine kleurtje wel ver te zoeken na alle regen hier!
194880-The-Tans-Will-Fade-But-The-Memories-Will-Last-Forever

Recommended Posts