Onlangs hebben wij een lang weekend doorgebracht in een mega luxe tent bij een boerderij in Noord-Brabant. Dit was zo ontzettend leuk, dat ik dit jullie niet wil onthouden!

Farmcamps
Het concept heet Farmcamps, wat dus eigenlijk kamperen bij de boer betekent. En dat doe je ook…kamperen bij de boer. Maar wel in stijl 😉
Er zijn ongeveer 20 Farmcamps in Nederland en wij verbleven bij Farmcamps de Smulhoeve in Kaatsheuvel. Er zijn een aantal verschillende tenten waar je uit kunt kiezen, maar ze hebben 1 ding gemeen en dat is ruimte en luxe. We hebben afgelopen zomer in een safaritent in Frankrijk geslapen, maar dit is toch echt wel next level luxe kamperen hoor!
Het is kleinschalig opgezet en de boer en boerin organiseren een leuk programma om het werk op de boerderij te leren kennen.

Tenten
Wij verbleven in een luxe barntent en dat is een tent geschikt voor 6 personen met badkamer (douche, bad, toilet), keuken met vaatwasser (!!), speelgoedkist, hangmat, barbecue en nog veel meer! Echt op en top luxe kamperen dus! De barntent is de enige met een vaatwasser, dus daarom hebben wij deze gekozen 🙂
Volgens mij staan er in alle types tenten speelgoedkisten, dus je hoeft echt niks mee te nemen. In onze kist vonden we badminton, beachbal, jeu de boules, bordspellen, kleurspullen en nog wat speelgoed voor kleine kinderen. Echt overal is aan gedacht! Er is een kleine zithoek in de tent en een eettafel met 6 stoelen voor als je binnen wilt eten. Buiten op de veranda staat een 6-persoons picknicktafel en voor het echte kampeergevoel hebben wij natuurlijk elke dag buiten gegeten!

Camping
Bij deze Farmcamps ligt het grasveld met de camping iets achter de boerderij. Alle tenten staan aan de rand van het grasveld en in het midden ligt een speeltuin. Echt ideaal als je kleine kinderen hebt!
Alle tenten hebben eigen sanitair faciliteiten, sommige in een trailer naast de tent, dus er is geen sanitair gebouw.

Boerderij
En dan de boerderij. Afhankelijk van waar je bent, kun je verzorgdieren krijgen waar je dan extra voor betaalt. Wij waren bij een paardenpension en veel van de kleine campinggasten, hadden voor het weekend een eigen verzorgpony. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zoveel met paarden heb….dus die verzorgpony werd ‘em niet. Maar de kinderen mochten wel 1x gratis ponyrijden. Verder waren er veel konijnen en had elke tent z’n eigen konijnenhok, waardoor je ook een verzorg konijn kon nemen voor het weekend. Wij hielden het bij het knuffelen van de konijnen in de schuur.
Elke ochtend haalde de boerin de kinderen van de camping op om de dieren te voeren. Konijnen, paarden, varkens, kippen en geiten werden allemaal gevoerd door de kinderen. Zo leuk!

Spelen
Naast het boerderijleven, is er ook genoeg te spelen. Bij ons was er een enorm arsenaal aan skelters, fietsen, tractors, etc. om op te rijden. Verder was er een hooischuur waar de kinderen lekker konden klimmen en op het veld op de camping was een voetbalveld, glijbaan, rekstokken, trampoline en zand-speeltoestel. Genoeg te doen dus!

Activiteiten
Verder werden er behoorlijk wat activiteiten georganiseerd door de boer en boerin. Van het verzorgen van de dieren, tot het maken van een avondwandeling in de prachtige omgeving en van marshmallows roosteren boven een kampvuur tot het pimpen van een hoefijzer of het pimpen van een pony (met vlechtjes, speldjes, etc…). Wij hebben aan niet zoveel dingen meegedaan, omdat we er ook nog wel veel op uit zijn gegaan, maar dat is natuurlijk hartstikke leuk als je er van houdt.

Omgeving

Farmcamps de Smulhoeve ligt in een prachtige omgeving. Om de hoek heb je de Loonse en Drunense duinen, waar je prachtig kunt wandelen! Je hebt er hartstikke veel leuke eettentjes en terrassen (zie links onder het artikel) en de kinderen kunnen heerlijk spelen in de zandduinen terwijl je zelf op een terrasje zit.

De Efteling ligt ook om de hoek, en wij benutten een studiedag van de kinderen op maandag om in een relatief rustige Efteling rond te lopen. Dat was natuurlijk de perfecte afsluiting van zo’n top weekend!
Wij hadden geluk met het weer en konden alle dagen heerlijk buiten zijn, maar als je wat minder weer hebt, zijn er ook genoeg leuke plaatsjes in de omgeving waar je naartoe kunt, zoals Waalwijk, Tilburg of Den Bosch.

Wij hebben echt genoten van een heerlijk weekend luxe kamperen en buiten leven en houden Farmcamps zeker in de gaten voor volgend jaar!

xx Marieke

PS nog wat leuke extra tips:

– vakantiepark Het Genieten voor een leuk terras met grote speeltuin voor de kinderen

– De Pannenkoekenboerderij in Drunen voor de leukste ‘Smikkelbar’ voor kinderen om zelf hun pannenkoeken te versieren

– restaurant Grillig in Kaatsheuvel voor tapas
– restaurant De Roestelberg voor een heerlijk terras aan de voet van 1 van de zandduinen van de Loonse en Drunense duinen
– we konden om 15 uur inchecken op de camping en voor die tijd hebben we ons goed vermaakt bij Speelland Beekse Bergen. Echt een aanrader!

Recommended Posts