We zijn alweer ruim 2 jaar terug in Nederland en de laatste update was alweer van een jaar geleden, dus het wordt wel weer eens tijd om te vertellen hoe het met ons gaat!

Huis
In de vorige update gaf ik aan dat we bij de eigenaar van ons huurhuis in Barendrecht hadden aangegeven dat we het huis wilden kopen. Dat heeft enige tijd geduurd allemaal, maar we zijn sinds 1 oktober 2017 eigenaar van dit huis! We zijn meteen in het najaar begonnen met het opknappen van het huis. Er is een dakkapel op de zolderverdieping gezet en een aannemer heeft op zolder een mooie ruime zolderkamer voor Thijs gemaakt. De zolder verdieping en eerste verdieping zijn volledig geschilderd en opnieuw ingericht, dus we werken van boven naar beneden 🙂
Thijs en Isa hebben nu dan ook een mooie eigen kamer gekregen, waar ze tot dan toe altijd samen op 1 kamer sliepen. Wel even wennen hoor! Ze vonden het wel gezellig samen!
Momenteel wordt de tuin nog opnieuw aangelegd en daarna wordt het sparen voor het grootste project, de benedenverdieping. Waar we eigenlijk alles aan willen veranderen….We hebben daar dus een jaar gewoond terwijl het een huurwoning was en dan investeer je eigenlijk niet omdat je niet weet of je er nog blijft wonen en omdat het niet van jezelf is. Maar zodra we het kochten hadden we wel een sterk de wens om het eigen te gaan maken. Beneden wordt dus nog wel een aardig project, maar we hebben nu in het eerste half jaar al behoorlijk wat kunnen doen, wat het wel steeds meer als thuis laat voelen.
Over thuis gesproken, we voelen ons ook echt wel weer thuis in Nederland. In dit huis en in deze wijk. Wat niet zegt dat we Bali niet meer missen, maar hier wonen nu voelt voor ons nu helemaal prima gelukkig.

Werk
Ook hier is in het afgelopen jaar best veel veranderd. Voor mij weinig, want ik werk nog steeds met veel plezier bij het Erasmus MC. Inmiddels heb ik ook goede afspraken met mijn werkgever gemaakt over werktijden en vakanties, waardoor ik toch in staat ben om het grootste deel van de schoolvakanties vrij te zijn.
Peter werkt nog steeds voor zichzelf en heeft vanuit z’n eigen bedrijf een detacheer opdracht bij Rabobank Nederland sinds November van vorig jaar. Dat was wel even een enorme omschakeling, want hij moet daarvoor 3 dagen per week naar Utrecht toe! Dus we hebben nog wat flexibiliteit moeten inleveren helaas, maar met goed plannen en 2 dagen BSO dit schooljaar, komen we een heel eind. Peter krijgt er een leuke uitdagende klus voor terug en we hebben er nu maandelijks een behoorlijk vast bedrag aan inkomsten bij wat ook heel fijn is. Naast de Rabobank heeft hij nog steeds ook opdrachten voor klanten en het bagagelabel Moustag waar hij druk mee is. Dat laatste werk gebeurt veel in de avonden en weekenden, dus een goede planning is voor ons momenteel essentieel. We hebben dus wel wat vrijheid en flexibiliteit ingeleverd, maar ook met een detacheer klus blijft hij zelfstandig en kan hij zoveel vakantie opnemen als hij wil. Als we onze planning kunnen volgen, hebben we straks allebei 10 van de 12 schoolvakantieweken vrij in 2018 en dat komt wel echt in de buurt van hoe we het graag zien 🙂

Kinderen
Met de kinderen gaat het ook ontzettend goed gelukkig! Sinds de vorige update is Isa begonnen op de basisschool en inmiddels heeft ze groep 1 er alweer bijna opzitten. Ze was zo blij dat ze eindelijk naar school kon en gaat elke dag met heel veel plezier naar school. Thijs zit in groep 3 en vond de overgang van groep 2 naar groep 3 even wennen, maar hij heeft het nu ontzettend naar z’n zin. Ze hebben allebei hun draai goed gevonden en hebben elke week wel speelafspraken.
Thijs zit op voetbal en is vanaf dit jaar begonnen met basketball ook. Hij houdt ook enorm van klimmen en heeft samen met Peter een ouder & kind klimcursus afgerond. Hij vindt eigenlijk teveel dingen leuk en dat herken ik wel :-). Naast klimmen moet hij komend schooljaar kiezen tussen basketball en voetbal en dat was een lastige keus, maar het is basketball geworden. Dan heeft hij volgend jaar ook weer wat tijd voor andere hobby’s zoals stuntsteppen…
Isa is net begonnen met zwemles en vindt dat gelukkig tot nu toe heel erg leuk. Ik vind het zelf een gek idee dat zij nu begint met zwemles en Thijs op deze leeftijd al een foutloze borstcrawl zwom… maar hier is het heel normaal om tegen 5 jaar te beginnen met zwemles.

Vakanties
Begin dit jaar heb ik een vooruitblik gegeven op onze vakantieplanning van dit jaar en tot nu toe gaat die redelijk volgens planning. Alleen onze lange wintersport weekend liep even anders helaas. We hadden al een auto gehuurd en zouden op donderdagmiddag meteen na school vertrekken naar Winterberg en daar dan t/m maandag genieten van onze eerste wintersport als gezin. Maar toen kreeg ik griep. En ook echt een zware griep. Ik was net in staat om van m’n bed naar de bank te komen, maar daar hield het ook mee op. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zomaar een vakantie zou laten schieten, maar dit ging gewoon echt niet. We hebben helaas moeten annuleren.
De meivakantie ging, zoals gepland naar Marokko. Ik deel daar heel binnenkort wat meer informative over, want dit was een fantastische vakantie! Ik was al eens eerder in Marokko geweest en ook met kinderen is dit echt een hele geschikte en verrassende bestemming!
We hebben in juni nog een extra lang weekend kunnen plannen in een hele leuke Farmcamps tent in de Loonse en Drunense duinen. Thijs en Isa zijn op die maandag vrij van school en dan hebben we een dagje Efteling op de planning staan. Staat heel hoog op de wishlist van de kinderen 🙂
In de zomer gaan we zoals gepland voor 30 dagen terug naar Bali. Met de reis erbij betekent dit dat we ruim 4,5 week weg zijn. We hebben voor het hoogseizoen gunstige tickets kunnen scoren en vliegen via Taipei en blijven op de heenweg een dagje in Taipei ook.  Bali is natuurlijk bekend terrein, maar we kunnen echt niet wachten om daar weer een maand in onze vertrouwde omgeving te zijn en daar ook Isa haar 5e verjaardag te vieren.
Verder hebben we nog geen plannen gemaakt voor 2018, maar we zullen in het najaar vast nog wat leuke dingen gaan doen! Ik houd jullie hier op de hoogte.

Nou, jullie zijn weer op de hoogte voor een jaar 🙂
Tot de volgende update!

Recommended Posts