5 onmisbare steden voor jouw stedentrip in België

Een stedentrip is altijd leuk. En ook tijdens langere vakanties zijn dagjes uit naar de stad erg populair. Je kunt bijvoorbeeld een villa België huren en van daaruit verschillende steden bezoeken. Maar welke steden in België zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken. En wat kun je daar dan allemaal voor leuks doen? Wij zetten de top vijf van steden in België die je niet mag missen voor je op een rij.

1. Brussel

De hoofdstad Brussel is natuurlijk een van de steden die je zeker eens bezocht moet hebben. Er zijn meerdere luxe vakantiehuizen in de omgeving van waaruit je dat kunt doen. En als je er bent, moet je beslist het Koninklijk Paleis gaan zien, evenals het Museum van Keizer Karel dat zich in dit prachtige gebouw bevindt. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld Suske en Wiske en Kuifje is het Stripmuseum ook zeker aan te raden. En natuurlijk wil je even op de foto met Manneken Pis.

2. Antwerpen

Antwerpen is een fijne stad die ontzettend veel te bieden heeft. Je kunt er heerlijk winkelen en terrashoppen, maar ook musea bezoeken, de architectuur bewonderen, naar de haven en zelfs naar de dierentuin! Hou je van chocolade, dan moet je beslist een bezoek brengen aan Chocolate Nation, het grootste Belgische Chocolade Museum ter Wereld.

3. Brugge

Brugge is een prachtige stad om te bezoeken en al helemaal tijdens een romantische trip met je geliefde. Met de mooie grachten en de historische panden die je ook tijdens een rondvaart door de stad kunt bewonderen, wordt Brugge ook wel het Venetië van België genoemd. Daarnaast kun je er ook nog eens leuke terrassen bezoeken en fijn winkelen.

4. Gent

Gent is een gezellige stad met een oud centrum waar je graag doorheen wilt wandelen. De nostalgische huisje en de rivieren door de stad stromen, maken de stad extra bijzonder. De jaarlijkse feesten van Gent zijn ook zeker een aanrader om naartoe te gaan: tien dagen lang feesten in de binnenstad.

5. Leuven

Heb je zin in gezelligheid, dan is Leuven de stad waar je wilt zijn. Het barst er van de goede cafés, restaurants en levendige pleinen. Daarnaast kun je mooie historische panden en straatjes bewonderen in deze middeleeuwse stad. Wil je het nachtleven van Leuven ontdekken, dan vind je volop gezelligheid rondom de Grote Markt. Kortom: in Leuven is vanalles te beleven, ideaal voor een groepsvakantie met familie of vrienden.

 

 

 

Inhoudsopgave