Wonen & werken in Sao Paulo

Wonen & werken in Sao Paulo, Brazilië als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Brazilië wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Sao Paulo en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.1/5 (Rang #13)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

14 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Redelijk slecht

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

721 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Slecht

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Slecht

Airconditioning

Goed

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Heel goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Braziliaans

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Latijns Amerika

Gemiddelde reistijd

21 dagen

Internet snelheid

14 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Higienópolis

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

16 %

Populatie

BBP per hoofd

8649 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Tam

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Sao Paulo

Levensonderhoud Digital Nomad

1,273USD / maand

Levensonderhoud gezin

1264 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

401USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

574 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

764USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

27 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

25USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

825USD / maand

Levensonderhoud local

544USD / maand

Coworking kosten

142USD / maand

Avondmaaltijd

5USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

2USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Sao Paulo direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Sao Paulo en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Sao Paulo. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Sao Paulo en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Sao Paulo. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Sao Paulo, Brazilië geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Brazilië spreekt Braziliaans. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Sao Paulo kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Sao Paulo kunt doen.

De voordelen van wonen en werken in Sao Paulo zijn talrijk en gevarieerd. Eerst en vooral is de stad een belangrijk financieel centrum en de thuisbasis van talrijke multinationals. Dit betekent dat er volop mogelijkheden zijn voor werkzoekenden. De kosten van levensonderhoud zijn ook relatief betaalbaar in vergelijking met andere grote steden, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor inwoners. Bovendien heeft Sao Paulo een bruisend nachtleven en een culturele scene, met voor elk wat wils. Tot slot heeft de stad goede binnenlandse en internationale verbindingen, waardoor het gemakkelijk is om er te reizen. Of u nu op zoek bent naar werk, lage kosten van levensonderhoud of een bruisend sociaal leven, Sao Paulo heeft het allemaal. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Brazilië zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Brazilië en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Sao Paulo.

De nadelen van wonen en werken in Sao Paulo zijn: 1. De kosten van levensonderhoud en zakendoen zijn hoog. 2. De verkeersopstoppingen zijn legendarisch en het kan erg moeilijk zijn om je door de stad te verplaatsen. 3. Er is veel luchtvervuiling. 4. Het kan moeilijk zijn om kwaliteitswoningen en kantoorruimte tegen een redelijke prijs te vinden. 5. Het misdaadcijfer is hoog, dus het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u reist of 's nachts uitgaat. 

Leven, wonen en werken in Sao Paulo

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Sao Paulo? Lees dan hier wat Sao Paulo allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Sao Paulo voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Brazilië? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Sao Paulo prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Sao Paulo vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Sao Paulo is de dichtstbevolkte stad van Brazilië, met een bevolking van meer dan 11 miljoen mensen. Het is ook de grootste stad van Amerika qua inwonertal. De stad werd in 1554 gesticht door missionarissen jezuïeten en groeide in de 18e en 19e eeuw uit tot een belangrijk economisch centrum. Vandaag de dag is Sao Paulo een grote metropool met een bruisende economie en cultuur.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl