Wonen & werken in Singapore

Wonen & werken in Singapore, Singapore als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Singapore wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Singapore en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.16/5 (Rang #10)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

91 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

4401 USD

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Heel goed

Airconditioning

Heel goed

Vrije meningsuiting

Slecht

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Engels

Vriendelijk voor vrouwen

Heel goed

Digital Nomad Data

Continent

Azië

Gemiddelde reistijd

5 dagen

Internet snelheid

91 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese Type C plug, British type plug, South African Type M

Beste buurt om in te verblijven

Singapore River

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

15 %

Populatie

BBP per hoofd

52814 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Singapore

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Singapore

Levensonderhoud Digital Nomad

2,863USD / maand

Levensonderhoud gezin

2843 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

1,829USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1267 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2,457USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

59 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

81USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

2,599USD / maand

Levensonderhoud local

2,109USD / maand

Coworking kosten

222USD / maand

Avondmaaltijd

5USD

Coca-Cola (0.3L)

1USD

Koffie

4USD

Bier (0.5L)

9USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Singapore direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Singapore en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Singapore. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Singapore en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Singapore. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Singapore, Singapore geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Singapore spreekt Engels. Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Singapore kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Singapore kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Singapore, waaronder: 1. Uitstekende levenskwaliteit - Singapore staat steevast op de lijst van 's werelds meest leefbare steden, dankzij de hoge normen op het gebied van veiligheid, gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur. 2. Diverse en gastvrije cultuur - Singapore is een cultureel divers land met een bevolking die open en gastvrij is voor expats. 3. Uitstekende balans tussen werk en privéleven - Singapore biedt een goede balans tussen werk en privéleven, met veel vrijetijdsactiviteiten, zowel binnen als buiten de stad. 4. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Singapore zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Singapore en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Singapore.

Er zijn nogal wat nadelen aan wonen en werken in Singapore. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud vrij hoog. Dit is deels te wijten aan de hoge huizenprijzen en de algemene kosten van goederen en diensten. Bovendien kan het klimaat vrij vochtig en oncomfortabel zijn voor mensen die er niet aan gewend zijn. Er is ook veel beton en niet veel groen, waardoor de stad soms verstikkend aanvoelt. De luchtkwaliteit is ook niet geweldig, vooral tijdens bepaalde perioden van het jaar wanneer de verontreinigingsniveaus hoog zijn. Ten slotte vinden veel expats het moeilijk om zich een weg te banen door de bureaucratie en de regelgeving van Singapore, die ingewikkeld en verwarrend kunnen zijn. 

Leven, wonen en werken in Singapore

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Singapore? Lees dan hier wat Singapore allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Singapore voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Singapore? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Singapore prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Singapore vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Singapore heeft een totaal vruchtbaarheidscijfer van 1,2 kinderen per vrouw, een van de laagste ter wereld. Dit is gedeeltelijk te danken aan het agressieve en uitgebreide gezinsplanningsbeleid van de regering, dat al sinds de jaren zeventig wordt gevoerd. De regering verstrekt gratis of gesubsidieerde contraceptie en geboortebeperking, en heeft het voor paren relatief gemakkelijk gemaakt om abortus te laten plegen. Het lage vruchtbaarheidscijfer van Singapore heeft in de loop der jaren tot enige bezorgdheid geleid, omdat het in de toekomst zou kunnen leiden tot vergrijzing en tekorten aan arbeidskrachten.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl