Wonen & werken in Fiji

Wonen en werken in Fiji is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Fiji. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Fiji zoals bijvoorbeeld Suva. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Fiji

Fiji is een prachtig land met een prachtig landschap, vriendelijke mensen en veel mogelijkheden om te werken. Ik woon en werk hier nu al meer dan twee jaar, en ik vind het geweldig! Werken in Fiji is vaak erg relaxed en ontspannen. De meeste bedrijven werken volgens de zogenaamde "Fijiaanse tijd", wat betekent dat alles in een veel trager tempo verloopt dan in andere landen. Dat kan soms frustrerend zijn, maar het is ook een van de dingen die Fiji zo'n ontspannende plek maken om te wonen. Er zijn hier geen deadlines of haastklussen; het gaat erom van het leven te genieten en alles in je eigen tempo te doen.

Er zijn een aantal populaire steden in Fiji, maar een aantal van de meest populaire zijn Nadi, Suva, en Sigatoka. Elke stad heeft zijn eigen unieke charme en aanbod, dus het hangt er echt vanaf wat je zoekt in een bestemming. Nadi is de drukste stad en staat bekend om zijn stranden en resorts, terwijl Suva de hoofdstad is en een meer grootstedelijke sfeer biedt. Sigatoka ligt aan de Koraalkust en is perfect voor wie van de natuur en buitenactiviteiten wil genieten.

Wat eet men in Fiji?

In Fiji kan men een scala aan maaltijden vinden. Het traditionele dieet van de Fijiërs bestaat uit wortelgroenten, fruit, vis en kokosnoten. Door het toenemende toerisme en de westerse invloed zijn er echter ook meer bekende gerechten te vinden, zoals hamburgers, pizza's en Chinees eten. Er zijn ook veel restaurants die zich op vegetarische en veganistische diëten richten.

Waarom wonen & werken in Fiji?

De voordelen van wonen in Fiji hangen af van wat u zoekt in een plaats om te wonen. Als je op zoek bent naar een paradijselijk eiland met prachtige stranden, weelderige tropische regenwouden en kristalhelder water, dan is Fiji zeker het overwegen waard. Fiji is ook een geweldige plek om met pensioen te gaan of kinderen op te voeden, want de kosten van levensonderhoud zijn relatief laag en het onderwijssysteem is uitstekend. Bovendien zijn de mensen in Fiji vriendelijk en gastvrij, waardoor het gemakkelijk is om vrienden te maken en in de gemeenschap te integreren.

Wat zijn de nadelen?

Hoewel Fiji een ongelooflijk mooi land is dat veel te bieden heeft, zijn er zeker enkele nadelen aan het leven hier. Een van de grootste problemen is dat het nogal geïsoleerd kan zijn. Fiji ligt vrij ver van andere landen (het ligt letterlijk in niemandsland), dus het kan moeilijk zijn om hier te komen, en als je er eenmaal bent, kan het moeilijk zijn om weg te komen. Dit isolement betekent ook dat zaken als medische zorg en winkelmogelijkheden beperkt zijn. Een ander nadeel van het leven in Fiji is het weer. Hoewel het tropische klimaat zeker een pluspunt is, is het in werkelijkheid het hele jaar door heet en vochtig, wat moeilijk kan zijn als je er niet aan gewend bent.

 

Populaire bestemmingen in Fiji
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!