Groepsreizen jongvolwassenen

Reizen is heerlijk.  Je koffer inpakken, even in een hele andere wereld rondlopen en vooral genieten! Je aansluiten bij een groepsreis kan een hele goede keuze zijn. Niet alleen reis je samen met mensen die gedurende de vakantie hetzelfde beleven als jij, je leert ook nog eens nieuwe mensen kennen en hebt altijd aanspraak.

Er zijn verschillende aanbieders van groepsreizen, maar als jongvolwassen tussen de 18 en begin dertig wil je voorkomen dat je tussen veel oudere mensen terecht komt. Niet zozeer omdat die mensen niet leuk of gezellig zijn, maar vooral omdat het een heel ander soort groepsreis is als je met zeer uiteenlopende leeftijden reist.

Groepsreizen voor jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen die geen geijkte zon-zee-strand vakantie zoeken, is het aansluiten bij een groepsvakantie een goede optie. Je hoeft niet direct in je eentje backpackend door Thailand te trekken, maar kunt door je bij een groep aan te sluiten een soortgelijke reis beleven, maar dan met aanspraak vanaf het begin van je reis. Geen gedoe met allerlei hostels waar je maar moet zien of er andere mensen zijn, geen route die je zelf hoeft uit te stippelen en vooral: samen naar je bestemming reizen.

Voor twintigers is een reis met leeftijdsgenoten belangrijk. Je wilt tijdens je reis dingen beleven, actief bezig zijn en op zijn tijd een drankje kunnen doen.

Waarom reizen met mensen van je eigen leeftijd?

Leeftijd zegt niet veel over de persoonlijkheid van de mensen waarmee je reist. Wel kun je in het algemeen stellen dat jongere mensen meer behoefte hebben aan avontuur tijdens de vakantie, ‘s avonds nog een drankje willen doen en behoefte hebben aan een afwisselende reis waar veel highlights voorbij komen.

Door je aan te sluiten bij een groepsreis specifiek voor jongvolwassenen, weet je vooraf dat niemand in je groep heel veel jonger of ouder is. Natuurlijk is het leven van iemand van begin twintig anders dan van iemand van begin dertig, maar als je kijkt naar het soort reis dat uitgezocht wordt, is het verschil niet zo groot.

Welke groepsreizen zijn populair?

Binnen Europa zijn vooral Kroatië, Griekenland en Italie populaire bestemmingen voor een groepsvakantie. Daarbuiten zijn ook wandelvakanties altijd erg populair, zoals bijvoorbeeld in Noorwegen of Ierland.

Buiten Europa zijn bestemmingen als Thailand, Costa Rica, Bali en Sri Lanka populair. Ook nieuwere reisbestemmingen zoals Colombia en Cuba, Marokko en Jordanië zijn erg populair onder jongeren. 

Tien redenen om je aan te sluiten bij een groepsreis voor jongeren

  1. Je leert nieuwe mensen kennen. De grootste toegevoegde waarde van een groepsreis is dat je nieuwe mensen leert kennen tijdens je vakantie.
  2. Samen uit, samen thuis. Over het algemeen vlieg of reis je samen met je reisgenoten naar de plek van bestemming. Ter plekke heb je ook de excursies als groep samen.
  3. Veiliger reizen. Alleen naar een nieuw land kan spannend zijn en is niet voor iedereen de beste oplossing. Samen reizen maakt het net zo avontuurlijk, maar makkelijker.
  4. Het wordt voor je geregeld. Niet urenlang zelf uitspitten waar je precies naartoe moet, maar gebruik maken van de kennis van je reisorganisatie. Wel zo handig. Het enige dat jij nog hoeft te doen is te zorgen dat je paspoort geldig is en je de instructies van de reisorganisatie volgt.
  5. Je ontdekt nieuwe bestemmingen. Met volop keus uit bijzondere vakantiebestemmingen kies je zelf welke reis bij jou past en welke reis bij je budget past.
  6. Vooraf inzicht in wat het kost. Als je een reis boekt die georganiseerd is, weet je vooraf redelijk waar je aan toe bent. Alleen je eigen uitgaven komen daar nog bij, maar de basis van wat je gaat doen is gedekt door je reissom.
  7. Verzekerd op reis. Elke reisorganisatie in Nederland is verplicht zich te verzekeren tegen een faillissement. Het geld van je aanbetaling is dus altijd veilig. Controleer altijd of een reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds en SGR.
  8. Heldere voorwaarden. Een serieuze reisonderneming is aangesloten bij de ANVR en hanteert ook de reisvoorwaarden van de branchevereniging. Deze zijn opgesteld in samenwerking met de consumentenbond.
  9. Onvergetelijke ervaringen. Samen een reis beleven zorgt dat je ook ervaringen deelt die je echt samen hebt beleefd.
  10. Talloze vriendschappen. De groepsreizen voor jongvolwassenen leveren niet alleen talloze vriendschappen op, maar zelfs huwelijken 😉

Ben je op zoek naar een vakantie waarbij je niet alles zelf hoeft te regelen, maar wel samen met anderen op pad gaat? Dan zijn groepsreizen voor jongvolwassenen zeker een goede optie.

Inhoudsopgave