Wonen & werken in Singapore

Wonen en werken in Singapore is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Singapore. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Singapore zoals bijvoorbeeld . Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Singapore

het is geweldig om in singapore te wonen en te werken, want de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, het klimaat is perfect en de infrastructuur is van topniveau.

Singapore is een multiculturele stad met een verscheidenheid aan attracties die toeristen van over de hele wereld aantrekt. Enkele van de meest populaire steden in Singapore zijn: 1. Chinatown - Deze cultureel rijke wijk is de thuisbasis van traditionele Chinese tempels, markten, en winkels. Het is ook een van de oudste buurten van Singapore. 2. Marina Bay - Deze wijk aan het water is populair om zijn moderne architectuur, winkelcentra, restaurants en nachtleven. 3. Clarke Quay - Dit uitgaansgebied aan de rivier staat bekend om zijn trendy bars en clubs. 4. Kampong Glam - Deze historische Maleisische wijk is beroemd om zijn boetiekjes en restaurants die authentieke Maleisische gerechten serveren.

Wat eet men in Singapore?

Er zijn veel verschillende opties voor eten in Singapore. De traditionele Singaporese keuken is beïnvloed door Chinese, Maleisische en Indiase tradities, dus er is een grote verscheidenheid aan gerechten om uit te kiezen. Enkele populaire Singaporese gerechten zijn chili krab, laksa, saté, en biryani. Er zijn ook veel internationale restaurants in Singapore, dus u kunt gerechten van over de hele wereld vinden.

Waarom wonen & werken in Singapore?

Er zijn veel voordelen aan het wonen in Singapore, waaronder de volgende 1. De kosten van levensonderhoud in Singapore zijn relatief laag, vooral vergeleken met andere ontwikkelde landen. Dit is te danken aan een aantal factoren, zoals lage belastingen en het ontbreken van invoerrechten. Bovendien worden de huisvestingskosten laag gehouden door het overheidsbeleid dat ontwikkeling en eigendom van HDB-flats aanmoedigt. 2. Het openbaar vervoer in Singapore is uitstekend, met een uitgebreid netwerk van MRT-lijnen en buslijnen die het gemakkelijk maken om door de stad te reizen. Bovendien is autorijden een plezier dankzij de goed onderhouden wegen en een gebrek aan verkeersopstoppingen. 3. Singapore staat bekend om zijn veiligheid, zowel persoonlijk als politiek.

Wat zijn de nadelen?

Het kan duur zijn om in Singapore te wonen. Hoewel er veel betaalbare huisvesting is, vinden veel mensen dat ze veel moeten uitgeven aan voedsel, vervoer en andere basisbehoeften. Het weer kan voor sommige mensen ook een nadeel zijn. Singapore ligt dicht bij de evenaar, dus het is er het hele jaar door heet en vochtig. Er valt ook veel regen, waardoor het moeilijk kan zijn om door de stad te reizen. Ten slotte wordt de vrijheid van meningsuiting in Singapore niet altijd gerespecteerd. De regering censureert nieuws en informatie waar ze het niet mee eens is, en er zijn bepaalde onderwerpen waar mensen niet openlijk over mogen praten.

 

Populaire bestemmingen in Singapore
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!