Wonen & werken in Vietnam

Wonen en werken in Vietnam is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Vietnam. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Vietnam zoals bijvoorbeeld Ho-Chi-Minhstad. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Vietnam

Er zijn veel voors en tegens aan wonen en werken in Vietnam. Enkele van de voordelen zijn de lage kosten van levensonderhoud, het prachtige landschap, de rijke cultuur en het heerlijke eten. Nadelen zijn het vochtige weer, de verkeersopstoppingen, de vervuiling en het gebrek aan sociale voorzieningen.

Er zijn veel populaire steden in Vietnam, maar enkele van de meest populaire zijn Hanoi, Ho Chi Minh Stad, en Haiphong. Deze steden bieden een verscheidenheid aan activiteiten en attracties die een brede groep reizigers aanspreken. Hanoi is de hoofdstad en biedt een rijke geschiedenis en cultuur. Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam en is een bloeiende metropool met een mix van oude en nieuwe architectuur. Haiphong is een kleinere stad in het noorden van Vietnam die bekend staat om zijn natuurschoon. Andere populaire steden in Vietnam zijn Nha Trang, Da Nang en Hue.

Wat eet men in Vietnam?

Vers, gezond en heerlijk eten! Enkele veel voorkomende gerechten zijn pho (een soort noedelsoep), banh mi (een soort sandwich), en loempia's. De Vietnamese keuken staat bekend om het gebruik van verse kruiden en specerijen, die veel smaak aan de gerechten geven. Het eten is over het algemeen ook erg gezond, met veel groenten en magere eiwitten.

Waarom wonen & werken in Vietnam?

Veel mensen vragen me waarom ik ervoor heb gekozen om in Vietnam te wonen, en daar zijn veel redenen voor! Hier zijn een paar van de top voordelen van het leven in Vietnam die ik heb ervaren 1. De kosten van levensonderhoud zijn ongelooflijk laag Je kunt hier heel comfortabel leven van slechts een paar dollar per dag. De huur is goedkoop, het eten is goedkoop, en het vervoer is ook vrij goedkoop. Er zijn genoeg luxe artikelen en diensten beschikbaar als je dat wilt, maar je hoeft niet veel geld uit te geven om hier goed te leven. 2.

Wat zijn de nadelen?

Sommige expats vinden de Vietnamese cultuur te lawaaierig en te chaotisch naar hun smaak, en het gebrek aan westerse voorzieningen kan ook een nadeel zijn. Bovendien kan de vervuiling in de grote steden van Vietnam behoorlijk erg zijn, dus als je gevoelig bent voor luchtvervuiling, is het misschien niet de beste plek om te wonen. Het verkeer is ook een groot probleem in de Vietnamese steden, dus als je niet gewend bent om in het drukke verkeer te rijden, kan het beter zijn om niet in een stad te gaan wonen. Tot slot zijn de kosten van levensonderhoud in Vietnam relatief hoog in vergelijking met andere landen in Zuidoost-Azië.

 

Populaire bestemmingen in Vietnam
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!