Wonen & werken in Frankrijk

Wonen en werken in Frankrijk is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Frankrijk. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Frankrijk zoals bijvoorbeeld Parijs. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Frankrijk

Het is een geweldige en mooie ervaring om in Frankrijk te wonen en te werken. De mensen zijn vriendelijk en het eten is geweldig. Ik raad het iedereen aan die de kans krijgt. Frankrijk is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel verschillende plaatsen om te bezoeken, waaronder Parijs, Lyon en Marseille. Het eten is een van de beste ter wereld, en er zijn veel verschillende soorten gerechten om te ontdekken. De mensen zijn warm en gastvrij, en het is gemakkelijk om vrienden te maken in Frankrijk. Ik heb een geweldige ervaring gehad met het leven en werken hier, en ik zou het iedereen aanraden die op zoek is naar een avontuur in het buitenland.

Enkele van de meest populaire steden in Frankrijk zijn Parijs, Lyon, Marseille en Toulouse. Elke stad heeft zijn eigen unieke cultuur en bezienswaardigheden die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Parijs wordt vaak beschouwd als de mooiste stad van Frankrijk, met zijn iconische architectuur en historische bezienswaardigheden. Lyon staat bekend om zijn gastronomie, met restaurants die de beste Franse keuken van het land serveren. Marseille is een havenstad met een mediterrane sfeer, en Toulouse is beroemd om zijn roze stenen gebouwen en gotische kathedralen.

Wat eet men in Frankrijk?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de keuken in Frankrijk varieert per regio. Klassieke Franse gerechten zijn echter ratatouille, bouillabaisse, cassoulet, coq au vin en crème brûlée.

Waarom wonen & werken in Frankrijk?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Frankrijk! Enkele van de belangrijkste redenen zijn: 1. Uitstekende gezondheidszorg - Het Franse gezondheidszorgsysteem is een van de beste ter wereld. Het is gerangschikt op de 6e plaats van 191 landen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. 2. Diverse en interessante cultuur - Frankrijk is een smeltkroes van culturen, met mensen van over de hele wereld die er wonen. Dit zorgt voor een zeer diverse en interessante cultuur die verschilt van alle andere landen in de wereld. 3. Heerlijk eten - Van kaas tot wijn tot baguettes, het Franse eten is legendarisch over de hele wereld. Als je een foodie bent, is Frankrijk zeker de plek voor jou! 4.

Wat zijn de nadelen?

Het grootste nadeel van wonen in Frankrijk zijn de kosten van levensonderhoud. Het is een van de duurste landen van Europa om in te wonen. Andere nadelen zijn: -Het weer kan onvoorspelbaar en guur zijn, met koude winters en hete zomers. -De taalbarrière kan het moeilijk maken om je te redden als je geen Frans kent. -Er is veel bureaucratie en administratieve rompslomp, waardoor alledaagse taken zoals het openen van een bankrekening of het inschrijven van uw kind op school ingewikkelder kunnen zijn dan nodig is. -Het land staat bekend om zijn hoge belastingen, die uw financiën onder druk kunnen zetten. -Er is veel criminaliteit, vooral in de grote steden.

 

Populaire bestemmingen in Frankrijk
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!