Wonen & werken in Portland OR

Wonen & werken in Portland OR, Verenigde Staten als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Verenigde Staten wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Portland OR en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.83/5 (Rang #52)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

73 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

Goed

Inkomsten niveau

4817 USD

Engels niveau

Heel goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Heel goed

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Heel goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Hoog

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Heel goed

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Engels

Vriendelijk voor vrouwen

Redelijk

Digital Nomad Data

Continent

Noord-Amerika

Gemiddelde reistijd

7 dagen

Internet snelheid

73 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

Forest Park

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Veilig om te drinken

Bezoekers terugkeer %

15 %

Populatie

BBP per hoofd

57808 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Southwest

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Portland OR

Levensonderhoud Digital Nomad

3,826USD / maand

Levensonderhoud gezin

3795 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

1,400USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

2968 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

3,048USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

139 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

100USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

2,508USD / maand

Levensonderhoud local

1,651USD / maand

Coworking kosten

300USD / maand

Avondmaaltijd

10USD

Coca-Cola (0.3L)

2USD

Koffie

3USD

Bier (0.5L)

5USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Portland OR direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Portland OR en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Portland OR. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Portland OR en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Portland OR. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Portland OR, Verenigde Staten geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Verenigde Staten spreekt Engels. Het Engels niveau is over het algemeen Heel goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Portland OR kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Portland OR kunt doen.

Enkele van de voordelen van wonen en werken in Portland OR zijn 1. Veel kansen op werk - dankzij de sterke economie van Portland zijn er veel kansen op werk voor professionals van alle soorten 2. Een hoge levenskwaliteit - volgens talrijke ranglijsten is Portland consequent een van de beste plaatsen om te wonen in de VS. Dit is te danken aan de uitstekende voorzieningen, het milde klimaat en de vriendelijke mensen 3. Een bloeiende kunstscene - van galeries en musea tot theater en muziek, Portland heeft een levendige kunstscene die zeker in de smaak zal vallen bij iedereen 4. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Verenigde Staten zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Verenigde Staten en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Portland OR.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Portland, Oregon. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud hoog. Nutsvoorzieningen, huur, eten en vervoer kunnen behoorlijk duur zijn. Ten tweede kan het weer soms een beetje somber zijn. Het regent veel in Portland en de winters kunnen donker en koud zijn. Ten derde kan het verkeer een nachtmerrie zijn. Er zijn vaak ongelukken en wegafsluitingen die grote vertragingen kunnen veroorzaken. Ten slotte neemt de criminaliteit in Portland toe. Onroerend goed misdrijven zijn toegenomen in de afgelopen jaren. 

Leven, wonen en werken in Portland OR

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Portland OR? Lees dan hier wat Portland OR allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Portland OR voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Verenigde Staten? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Portland OR prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Portland OR vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Absoluut! Hier zijn wat leuke weetjes over Portland, Oregon -Portland is de dichtstbevolkte stad van Oregon met meer dan 620.000 inwoners -Het is gelegen in de Willamette Valley regio van de Pacific Northwest en ligt aan de samenvloeiing van de Willamette en Columbia rivieren -De stad staat bekend om zijn groene ruimten, want er zijn meer dan 50 parken binnen de stadsgrenzen -Portland is ook de thuishaven van een aantal professionele sportteams, waaronder de Trail Blazers van de NBA en de Portland Dodgers van de MLB -Tenslotte heeft de grootste stad van Oregon de bijnaam "City of Roses" dankzij de vele rozentuinen en het jaarlijkse Rozenfestival.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl