Wonen & werken in Duitsland

Wonen en werken in Duitsland is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Duitsland. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Duitsland zoals bijvoorbeeld Keulen. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Duitsland

Het leven in Duitsland is geweldig! De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, het eten is heerlijk, en het land is ongelooflijk mooi. Er zijn zoveel dingen te zien en te doen, van het verkennen van de prachtige kastelen en burchten die over het land verspreid liggen tot het maken van een ontspannen wandeling door een van de vele pittoreske bossen. En laten we natuurlijk het geweldige nachtleven niet vergeten! Waar je ook naar op zoek bent, je vindt het zeker hier in Duitsland. Werken in Duitsland is ook een geweldige ervaring. De werkcultuur is zeer professioneel en georganiseerd, maar toch ontspannen en plezierig. En met zo'n sterke economie zijn er volop mogelijkheden om carrière te maken en door te groeien.

Enkele van de meest populaire steden in Duitsland zijn Berlijn, München, Hamburg en Keulen. Elke stad heeft zijn eigen unieke geschiedenis en cultuur die toeristen van over de hele wereld aantrekt.

Wat eet men in Duitsland?

Er zijn veel verschillende soorten voedsel die in Duitsland gegeten kunnen worden, maar enkele van de meest populaire gerechten zijn schnitzel, zuurkool, en braadworst. Duitsers genieten ook van een grote verscheidenheid aan brood en gebak, en er zijn veel restaurants die traditionele Duitse gerechten serveren.

Waarom wonen & werken in Duitsland?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Duitsland, waaronder de volgende De levensstandaard is hoog. Duitsers genieten een hoge levenskwaliteit, met toegang tot uitstekende gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur Het milieu is schoon en groen. Duitsland staat bekend om zijn inzet voor hernieuwbare energie en duurzaamheid, en heeft als gevolg daarvan enkele van de laagste luchtverontreinigingsniveaus in Europa Het is een veilig land. Duitsland heeft een van de laagste criminaliteitscijfers ter wereld, waardoor het een veilige plek is om te wonen en een gezin groot te brengen De Duitse levensstijl is ontspannen en plezierig.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Duitsland. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, vooral in de grotere steden. De belastingen zijn ook hoog, en er is veel papierwerk nodig om eenvoudige dingen te doen, zoals een bankrekening openen of een auto laten registreren. Duitsers staan ook bekend om hun stiptheid en starheid in hun schema's, dus als je niet gewend bent aan dat soort levensstijl kan het moeilijk zijn om je aan te passen. Tot slot kunnen de winters behoorlijk koud en donker zijn.

 

Populaire bestemmingen in Duitsland
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!