Wonen & werken in Seminyak Bali

Wonen & werken in Seminyak Bali, Indonesië als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Indonesië wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Seminyak Bali en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.83/5 (Rang #55)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

5 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Heel goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

298 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Slecht

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Slecht

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Slecht

Levenskwaliteit

Redelijk

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Slecht

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Indonesisch

Vriendelijk voor vrouwen

Slecht

Digital Nomad Data

Continent

Azië

Gemiddelde reistijd

9 dagen

Internet snelheid

5 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese Type C plug, Zuidafrikaanse Type M

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Nee, alleen contante betalingen

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

13 %

Populatie

BBP per hoofd

3570 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Garuda

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Seminyak Bali

Levensonderhoud Digital Nomad

823USD / maand

Levensonderhoud gezin

817 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

414USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

386 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

/ maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

18 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

/ nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

709USD / maand

Levensonderhoud local

426USD / maand

Coworking kosten

242USD / maand

Avondmaaltijd

1USD

Coca-Cola (0.3L)

0USD

Koffie

1USD

Bier (0.5L)

1USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Seminyak Bali direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Seminyak Bali en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Seminyak Bali. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Seminyak Bali en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Seminyak Bali. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Seminyak Bali, Indonesië geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Indonesië spreekt Indonesisch. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Seminyak Bali kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Seminyak Bali kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Seminyak Bali. Het eiland is een prachtige plek met veel stranden, resorts, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het klimaat is tropisch en de mensen zijn vriendelijk. Op het gebied van werk biedt Seminyak een breed scala aan mogelijkheden in toerisme, horeca, detailhandel, en nog veel meer. Er zijn ook veel coworking spaces en digitale nomaden die van Seminyak hun basis hebben gemaakt. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Indonesië zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Indonesië en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Seminyak Bali.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Seminyak, Bali. Ten eerste zijn de kosten van levensonderhoud vrij hoog, vooral vergeleken met andere delen van Indonesië. Daarnaast kan Seminyak erg druk en chaotisch zijn, vooral tijdens het toeristenseizoen (dat het grootste deel van het jaar duurt!). Tenslotte zijn er weinig banen voor niet-Indonesiërs in Seminyak - de meeste banen zijn voor de lokale bevolking of mensen met een Indonesische werkvergunning. 

Leven, wonen en werken in Seminyak Bali

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Seminyak Bali? Lees dan hier wat Seminyak Bali allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Seminyak Bali voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Indonesië? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Seminyak Bali prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Seminyak Bali vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Volgens recente schattingen is Seminyak Bali de thuisbasis van meer dan 4.000 expats van over de hele wereld. De stad is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor gepensioneerden, digitale nomaden, en mensen die op zoek zijn naar een ontspannen levensstijl te midden van natuurlijke schoonheid. Hier zijn 10 interessante feiten over Seminyak Bali die u misschien niet wist 1. Seminyak Bali is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Indonesië 2.De naam "Seminyak" komt van een lokaal Ep Badung woord dat "overvloed" of "overvloed" betekent - een treffende weerspiegeling van de welvarende geschiedenis van de stad als een rijst-teelt regio 3.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl