Wonen & werken in Indonesie

Wonen en werken in Indonesie is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Indonesie. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Indonesie zoals bijvoorbeeld Canggu Bali. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Indonesie

leven in Indonesië is een geweldige ervaring. Het land is vol prachtige natuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Hier werken kan heel lonend zijn, want er zijn veel mogelijkheden om het leven van anderen te helpen verbeteren. Het klimaat is tropisch, dus het is het hele jaar door warm en vochtig - perfect voor wie van het buitenleven houdt! Er zijn genoeg dingen om u bezig te houden in Indonesië, of u nu trektochten door de jungle wilt maken, wilt duiken of gewoon lekker op het strand wilt liggen. Als u iets echt unieks wilt meemaken, dan is Indonesië de plek voor u.

De meest populaire steden in Indonesië zijn Jakarta, Bandung, Surabaya en Bali. Elke stad heeft zijn eigen unieke cultuur en attracties die het tot een populaire bestemming voor toeristen maken. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en herbergt verschillende historische bezienswaardigheden en musea. Bandung is bekend om zijn botanische tuinen en koele klimaat, terwijl Surabaya beroemd is om zijn winkelcentra en nachtleven. Bali is de populairste toeristische bestemming in Indonesië dankzij de prachtige stranden en weelderige landschappen.

Wat eet men in Indonesie?

Er is een grote verscheidenheid aan voedsel in Indonesië, omdat het land uit veel verschillende culturen en religies bestaat. U vindt er alles van Javaanse rijstgerechten tot christelijke varkensvleesgerechten en islamitische kipcurry's. Enkele populaire Indonesische gerechten zijn nasi goreng (gebakken rijst), rendang (een pittig rundvleesgerecht), mie goreng (gebakken noedels), en saté (rundvlees- of kipspiesjes). Er zijn ook veel zoete desserts, zoals es campur (een mix van geschaafd ijs en verschillende siropen) en onde-onde (balletjes van kleverig rijstmeel gevuld met palmsuikersiroop).

Waarom wonen & werken in Indonesie?

Er zijn talloze voordelen aan het leven in Indonesië, zoals de adembenemende natuurlijke schoonheid, de vriendelijke bevolking en de rijke cultuur. Indonesië is een ongelooflijk divers land, dat iedereen iets te bieden heeft. En omdat het nog relatief onontdekt is door toeristen, is het mogelijk om hier te wonen zonder het gevoel te hebben dat je midden in een toeristenval zit. De kosten van levensonderhoud in Indonesië zijn ook zeer redelijk, waardoor het een geweldige plek is om te wonen als u een budget heeft. U kunt in het hele land betaalbare accommodatie en eetgelegenheden vinden.

Wat zijn de nadelen?

Indonesië is een prachtig land met veel toeristische attracties. Het leven in Indonesië heeft echter verschillende nadelen. Een van de grootste nadelen is het gebrek aan infrastructuur. Er zijn niet veel verharde wegen en het openbaar vervoer is zeer beperkt. Dit maakt het moeilijk om je te verplaatsen, vooral als je niet over een eigen voertuig beschikt. Een ander nadeel van het leven in Indonesië is het klimaat. Het is het hele jaar door heet en vochtig, wat soms ondraaglijk kan zijn. Het regenseizoen kan ook vervelend zijn, omdat er dan vaak overstromingen zijn (vooral in Jakarta). Criminaliteit is ook een groot probleem in Indonesië.

 

Populaire bestemmingen in Indonesie
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!