Wonen & werken in Colombia

Wonen en werken in Colombia is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Colombia. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Colombia zoals bijvoorbeeld Medellín. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Colombia

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat Colombia een groot, divers land is met veel verschillende levensstijlen en werkmogelijkheden. Over het algemeen zijn Colombianen echter warme, vriendelijke mensen die graag het leven vieren. Expats zullen waarschijnlijk genieten van de levendige cultuur en Latijnse muziek, evenals de ruime gelegenheid om te socialiseren en te netwerken. De kosten van levensonderhoud in Colombia zijn relatief laag in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika, waardoor het een populaire bestemming is voor expats. Engels wordt algemeen gesproken in de grote steden en de meeste mensen zijn bereid om buitenlanders te helpen die Spaans proberen te leren.

Er zijn veel populaire steden in Colombia, maar enkele van de meest populaire zijn Bogota, Medellin, Cartagena, en Santa Marta. Elke stad heeft zijn eigen unieke cultuur en attracties die het tot een populaire bestemming voor toeristen maken.

Wat eet men in Colombia?

Er is veel variatie in de keuken van Colombia. Enkele van de meest voorkomende gerechten zijn arepas (maïskoekjes), bandeja paisa (een volledig bord met rijst, bonen, vlees en avocado), empanadas (gevulde pasteitjes), ajiaco (een aardappelsoep met kip, room en maïs), en chorizo (worst). Veel gerechten in Colombia worden gekruid met een soort kruid dat culantro heet. Dit kruid heeft een unieke smaak die moeilijk te beschrijven is, maar vaak wordt het omschreven als licht citrusachtig, muntachtig en licht pittig.

Waarom wonen & werken in Colombia?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Colombia, zoals de prachtige natuur, de rijke cultuur en de verschillende klimaten. Wat het klimaat betreft, heeft Colombia alles van de stranden en de tropische jungle van de Pacifische kust, via het koele Andesgebergte en het weelderige regenwoud van het binnenland, tot de dorre woestijnen van het noorden. Deze verscheidenheid maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die alle vier de seizoenen willen meemaken, maar ook voor mensen die van een breed scala aan buitenactiviteiten houden. cultureel gezien is Colombia een van de meest diverse landen in Latijns-Amerika. Er leven hier meer dan 50 inheemse bevolkingsgroepen, elk met hun eigen unieke taal en gebruiken.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Colombia waarvan buitenlanders zich bewust moeten zijn voordat ze de stap zetten. Ten eerste zijn vooroordelen en discriminatie jegens Afro-Colombianen en inheemse bevolkingsgroepen nog steeds endemisch in vele delen van het land. Ten tweede is de veiligheidssituatie in Colombia in sommige gebieden nog steeds onstabiel, met ontvoeringen, afpersing en gewapende conflicten die in delen van het land nog steeds voorkomen. Ten derde kan de infrastructuur in Colombia vrij eenvoudig zijn in vergelijking met ontwikkelde landen, en het orkaanseizoen kan wijdverspreide schade en ontwrichting veroorzaken (vooral aan de Caribische kust). Ten slotte is er in veel instellingen in Colombia sprake van een hoge mate van corruptie.

 

Populaire bestemmingen in Colombia
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!