Wonen & werken in Slovakije

Wonen en werken in Slovakije is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Slovakije. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Slovakije zoals bijvoorbeeld Bratislava. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Slovakije

De kosten van levensonderhoud in Slowakije zijn erg laag, en de kwaliteit van het leven is hoog. Er zijn veel mogelijkheden om van het buitenleven te genieten, en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Het nadeel van wonen in Slowakije is dat het moeilijk kan zijn om goed werk te vinden. De arbeidsmarkt is concurrerend en voor de meeste banen is kennis van het Slowaaks vereist. Maar als je bereid bent de moeite te nemen, zijn er in Slowakije genoeg goede mogelijkheden te vinden.

De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, is zonder twijfel de populairste bestemming van het land. Bratislava, gelegen aan de oevers van de Donau, is een charmante, historische stad met een bruisend nachtleven en tal van attracties om bezoekers te vermaken Andere populaire steden in Slowakije zijn Košice (de grootste stad in het oosten van het land), Tatranská Lomnica (een populair skioord), en Banska Bystrica (een centrum voor zaken en cultuur).

Wat eet men in Slovakije?

Er zijn veel dingen te eten in Slowakije. Net als in elk ander land zijn er lokale specialiteiten die je nergens anders kunt vinden. Hier zijn enkele van de populairste gerechten die u kunt proberen als u in Slowakije bent: 1. Halušky: deze aardappelknoedels zijn een traditioneel Slowaaks gerecht en kunnen worden geserveerd met veel verschillende toppings, waaronder kaas, spek, uien, of champignons. 2. Bryndzové halušky: een andere soort aardappelknoedel, maar deze is gevuld met schapenmelkse kaas en is vooral populair in de centrale en oostelijke regio's van Slowakije. 3.

Waarom wonen & werken in Slovakije?

Slowakije biedt een hoge levenskwaliteit tegen een betaalbare prijs. Het is een prachtig land met een prachtige architectuur en een rijke geschiedenis. De mensen zijn warm en vriendelijk, en het eten is heerlijk. Er zijn volop kansen op werk, en de gezondheidszorg is van topniveau. Slowakije heeft ook een goed onderwijssysteem, met universiteiten die tot de beste van Europa behoren. Over het geheel genomen is Slowakije een geweldige plek om te wonen, te werken en een gezin groot te brengen.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het wonen in Slowakije waarvan u zich bewust moet zijn voordat u verhuist. Hier zijn enkele van de belangrijkste nadelen Een van de belangrijkste nadelen van wonen in Slowakije is dat het land in bepaalde gebieden erg crimineel kan zijn. Er is een stijging van gewelddadige misdrijven zoals overvallen en mishandelingen in de afgelopen jaren, dus het is verstandig om voorzichtig te zijn wanneer u alleen rondloopt of onbekende plaatsen bezoekt De kosten van levensonderhoud in Slowakije zijn relatief hoog in vergelijking met andere Centraal- en Oost-Europese landen. Basisbehoeften zoals voedsel en vervoer kunnen duur zijn, en ook de huurprijzen stijgen.

 

Populaire bestemmingen in Slovakije
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!