Wonen & werken in Thailand

Wonen en werken in Thailand is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Thailand. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Thailand zoals bijvoorbeeld Bangkok. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Thailand

hallo iedereen, ik woon en werk momenteel in Thailand en ik wilde mijn ervaring tot nu toe met jullie delen. Over het algemeen vind ik het hier geweldig! De mensen zijn zo vriendelijk en gastvrij, het eten is geweldig, en het weer is gewoon perfect. Natuurlijk zijn er enkele uitdagingen aan het leven in een ontwikkelingsland als Thailand, maar over het algemeen is het een geweldige ervaring. Een van de beste dingen van het leven in Thailand zijn de kosten van levensonderhoud. Het is ongelooflijk betaalbaar, vooral vergeleken met westerse landen. En omdat de lonen hier ook relatief laag zijn, is het makkelijk om veel geld te sparen. Dat gezegd hebbende, zijn er zeker enkele uitdagingen als het gaat om het vinden van werk in Thailand.

Enkele van de meest populaire steden in Thailand zijn Bangkok, Phuket en Chiang Mai. Bangkok is de hoofdstad en de grootste stad van het land, terwijl Phuket een belangrijke toeristische bestemming is dankzij de prachtige stranden. Chiang Mai is een cultureel belangrijke stad met vele tempels en andere historische bezienswaardigheden. Alle drie deze steden zijn een bezoek waard als u Thailand gaat verkennen.

Wat eet men in Thailand?

Thais eten behoort tot het lekkerste ter wereld. In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van fruit en groenten, die de gerechten een frisse en lichte smaak geven. Curry's, noedels, rijst en vis zijn ook veelgebruikte ingrediënten, die zorgen voor een verscheidenheid aan texturen en smaken. De gerechten kunnen mild of pittig zijn, afhankelijk van uw voorkeur. Als je niet zeker weet wat je moet bestellen, begin dan met iets als pad thai of groene curry. Beide zijn idf nietjes die u zeker zult genieten. Probeer ook een van Thailand's beroemde fruit shakes - ze zijn gemaakt van vers fruit en groenten en zorgen voor een verfrissende traktatie op een warme dag.

Waarom wonen & werken in Thailand?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Thailand, zoals het tropische klimaat, de prachtige stranden, de rijke cultuur, het heerlijke eten, en de lage kosten van levensonderhoud. Thailand is een geweldige plek om met pensioen te gaan, omdat het een hoge kwaliteit van leven biedt tegen een fractie van de kosten van westerse landen. De Thaise bevolking is warm en gastvrij, en het land is relatief veilig en stabiel. Bovendien is de gezondheidszorg in Thailand uitstekend, met ziekenhuizen en klinieken van wereldklasse in het hele land.

Wat zijn de nadelen?

Enkele van de nadelen van het leven in Thailand zijn - De kosten van levensonderhoud kunnen duur zijn, afhankelijk van je levensstijl en levensstandaard - Het verkeer kan erg vastzitten in Bangkok en andere grote steden - Het kan moeilijk zijn om goede gezondheidszorg en scholen te vinden - De vervuiling is in sommige gebieden groot - Het weer is heet en vochtig gedurende het grootste deel van het jaar.

 

Populaire bestemmingen in Thailand
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!