Wonen & werken in Ko Phangan

Wonen & werken in Ko Phangan, Thailand als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Thailand wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Ko Phangan en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

3.88/5 (Rang #44)

Gezinsvriendelijkheid

Internet

21 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Heel goed

Rassentolerantie

Slecht

Inkomsten niveau

493 USD

Engels niveau

Slecht

Begaanbaarheid

Slecht

Verkeersveiligheid

Slecht

Gezelligheid

Goed

Gratis WIFI in de stad

Slecht

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Redelijk

LGBTQ+ vriendelijk

Goed

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Goed

Nachtleven

Goed

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Thai

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Azië

Gemiddelde reistijd

15 dagen

Internet snelheid

21 mbps

Weer

Warm heel jaar door

Electriciteit

Europese Type C plug/Amerikaanse type A plug

Beste buurt om in te verblijven

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

Niet te drinken

Bezoekers terugkeer %

16 %

Populatie

BBP per hoofd

5911 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

Air Asia

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Ko Phangan

Levensonderhoud Digital Nomad

1,173USD / maand

Levensonderhoud gezin

988 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

311USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

709 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

1,366USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

33 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

45USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

775USD / maand

Levensonderhoud local

473USD / maand

Coworking kosten

121USD / maand

Avondmaaltijd

2USD

Coca-Cola (0.3L)

0USD

Koffie

2USD

Bier (0.5L)

2USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Ko Phangan direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Ko Phangan en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Ko Phangan. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Ko Phangan en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Ko Phangan. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Ko Phangan, Thailand geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Thailand spreekt Thai. Het Engels niveau is over het algemeen Slecht.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Ko Phangan kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Ko Phangan kunt doen.

Er zijn veel voordelen aan wonen en werken in Ko Phangan, waaronder -Het prachtige natuurlijke landschap en het warme klimaat -De ontspannen, vriendelijke sfeer en eindeloze stranden -Het brede aanbod van vrijetijdsactiviteiten, van duiken en snorkelen tot wandelen en kajakken -De lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere populaire expat bestemmingen zoals Bangkok of Singapore Voor veel mensen is de grootste aantrekkingskracht van Ko Phangan de relaxte sfeer. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven, te ontspannen op het strand, en te genieten van het gezelschap van vriendelijke lokale bevolking en andere expats. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Thailand zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Thailand en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Ko Phangan.

Er zijn een paar potentiële nadelen aan het wonen en werken op Ko Phangan. Omdat het eiland vrij ver verwijderd is van het vasteland, kan het moeilijk zijn om aan voorraden te komen en zijn er wellicht minder werkmogelijkheden dan op het vasteland. Bovendien kunnen de kosten van levensonderhoud op Ko Phangan hoger zijn dan in andere delen van Thailand als gevolg van de populariteit van het eiland als toeristische bestemming. Bovendien, vanwege de afgelegen ligging, zijn sommige medische faciliteiten op Ko Phangan niet zo goed uitgerust als die op het vasteland. 

Leven, wonen en werken in Ko Phangan

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Ko Phangan? Lees dan hier wat Ko Phangan allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Ko Phangan voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Thailand? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Ko Phangan prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Ko Phangan vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Zeker! Hier zijn wat leuke weetjes over Ko Phangan: -Het eiland is de thuisbasis van een volle maan feest elke maand, die tienduizenden feestvierders trekt uit de hele wereld. -De naam "Ko Phangan" betekent "Eiland van de Duizend Kokosnoten" in het Thais. -Ko Phangan maakt deel uit van het Ang Thong Marine National Park, dat in totaal uit 42 eilanden bestaat. -De meeste bewoners van het eiland leven van landbouw, visserij of toerisme -Er zijn geen auto's toegestaan op het eiland, dus mensen verplaatsen zich per motorfiets, fiets of te voet.

Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl