Wonen & werken in Canada

Wonen en werken in Canada is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Canada. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Canada zoals bijvoorbeeld Vancouver. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Canada

Het is geweldig! Ik vind het hier echt leuk. De mensen zijn vriendelijk en het landschap is prachtig. Er zijn veel kansen op werk, vooral in de grote steden, en de kwaliteit van leven is erg hoog. Huisvesting is duur in sommige gebieden, maar over het algemeen is het een geweldige plek om te wonen en werken.

Toronto, Vancouver en Montreal zijn de populairste steden in Canada. Toronto is de grootste stad van Canada en heeft een gevarieerde bevolking van meer dan 2,8 miljoen mensen. Vancouver is de op twee na grootste stad van Canada en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en sterke economie. Montreal is de op één na grootste stad van Canada en staat bekend om zijn cultuur en nachtleven.

Wat eet men in Canada?

Dat hangt er vanaf in welk deel van Canada je bent. Aan de oostkust vind je veel zeevruchten zoals kreeft en krab. In het westen vind je meer vleesgerechten zoals poutine en Quebecois tourtiere.

Waarom wonen & werken in Canada?

Er zijn veel voordelen aan het leven in Canada. Ten eerste heeft Canada een hoge levensstandaard. Volgens de OESO is Canada het op vijf na rijkste land ter wereld, met een BBP per hoofd van de bevolking van 41.660 dollar in 2016. Dat betekent dat Canadese gezinnen meer besteedbaar inkomen hebben dan de meeste andere mensen in de wereld. Ten tweede heeft Canada universele gezondheidszorg, wat betekent dat alle Canadezen toegang hebben tot betaalbare medische zorg. Dit is een groot voordeel, vooral voor gezinnen met kinderen of senioren die extra zorg nodig hebben. Ten derde is Canada een zeer veilig land. Het behoort steevast tot de top 10 van veiligste landen ter wereld. Tot slot genieten Canadezen een hoge levenskwaliteit.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Canada. De kosten van gezondheidszorg en onderwijs zijn hoog, en het weer is vaak koud en guur. Bovendien is er soms veel bureaucratie om dingen voor elkaar te krijgen. Dat gezegd hebbende, is Canada een geweldige plek om te wonen met veel mogelijkheden voor mensen van alle rangen en standen. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en er heerst een sterk gemeenschapsgevoel in de meeste delen van het land. Over het geheel genomen is Canada een veilige, welvarende en vredige plek om je thuis te noemen.

 

Populaire bestemmingen in Canada
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!