Wonen & werken in Estland

Wonen en werken in Estland is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Estland. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Estland zoals bijvoorbeeld Tallin. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Estland

Er valt veel te genieten van wonen en werken in Estland! Het land is klein maar machtig, met een rijke geschiedenis en cultuur. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en de taal is mooi en melodieus. Ik vind de Esten bijzonder hardwerkend, innovatief en ondernemend. Een van de beste dingen van Estland is de kwaliteit van het leven. Het is een ongelooflijk schone en veilige plek om te wonen, met een uitstekende infrastructuur en faciliteiten. En omdat het zo klein is, kun je in een mum van tijd overal komen waar je heen wilt! Ook al is het zo'n geweldige plek om te wonen, de kosten van levensonderhoud zijn nog steeds relatief betaalbaar.

Er zijn veel populaire steden in Estland, waaronder Tallinn, Tartu, Parnu, Narva, en Kohtla-Järve. Elk van deze steden heeft bezoekers iets unieks te bieden, of het nu het bruisende nachtleven en de cultuur van Tallinn is, de charmante middeleeuwse oude stad van Tartu, de stranden en resorts van Parnu, of het industriële stadslandschap van Narva. Wat je interesses ook zijn, je zult zeker een stad in Estland vinden die je aanspreekt.

Wat eet men in Estland?

Het eten in Estland is heel gevarieerd, maar regionaal zijn er enkele specialiteiten die het vermelden waard zijn. In het westen van het land vindt men heerlijk Kalev-snoep en marsepein, terwijl in de stad Tartu de wijnkelders en hun populaire witte wijnen beroemd zijn. In het hele land zijn stevige stoofpotten van wild zwijn of varkensvlees met zuurkool populair, net als het zwarte brood, dat bezoekers van Estland zeker moeten proberen. Als dessert mag je Pirukas gebakjes niet missen, die er zijn met verschillende vullingen zoals fruit of chocolade.

Waarom wonen & werken in Estland?

Er zijn veel voordelen aan wonen in Estland, waaronder de volgende 1. Het land is politiek stabiel en opmerkelijk veilig. In feite wordt Estland vaak gerangschikt als een van de veiligste landen in de wereld 2. De kosten van levensonderhoud zijn betaalbaar, vooral in vergelijking met andere landen in West-Europa 3. De Estse samenleving is zeer egalitair - er is weinig sociale stratificatie en de meeste mensen hebben een goede levensstandaard 4. De natuurlijke omgeving is prachtig, met bossen, meren en de zee die allemaal gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Tallinn, de hoofdstad 5.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het leven in Estland, maar voor het grootste deel zijn ze klein vergeleken met de voordelen. Een van de nadelen is dat de winters vrij koud en donker kunnen zijn. Een ander nadeel is dat de kosten van levensonderhoud relatief hoog kunnen zijn, vooral in de grotere steden. En tot slot vinden sommige mensen de taalbarrière een uitdaging (hoewel er veel Engels wordt gesproken).

 

Populaire bestemmingen in Estland
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!