Wonen & werken in Portugal

Wonen en werken in Portugal is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Portugal. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Portugal zoals bijvoorbeeld Lissabon. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Portugal

De mensen zijn vriendelijk en gastvrij en het is een geweldige plek om een gezin groot te brengen. De kosten van levensonderhoud zijn relatief laag, waardoor het een populaire bestemming is voor expats. Het werkloosheidscijfer is hoog, maar er zijn genoeg kansen voor wie bereid is ze te zoeken. Portugal is nog herstellende van de financiële crisis, dus er zijn voldoende betaalbare huisvestingsmogelijkheden beschikbaar. Het klimaat is gematigd met gemiddelde temperaturen in het midden van de 20 graden Celsius.

Enkele van de populairdere steden in Portugal zijn Lissabon, Porto, Coimbra en Braga. Elke stad heeft zijn eigen unieke charme en geschiedenis die bezoekers van over de hele wereld aantrekt.Lissabon is de hoofdstad van Portugal en staat bekend om zijn prachtige architectuur, waaronder de iconische toren van Belem. De stad heeft ook een bruisend nachtleven, met tal van bars en clubs om uit te kiezen.Porto is de op een na grootste stad van Portugal en is beroemd om zijn portwijnproductie. De stad heeft ook een levendige winkelscène, met tal van designerwinkels en boetieks om te verkennen.

Wat eet men in Portugal?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat wat mensen in Portugal eten sterk kan variëren, afhankelijk van de regio en individuele voorkeuren. Over het algemeen wordt de Portugese keuken echter gekenmerkt door een grote afhankelijkheid van zeevruchten, olijfolie en andere verse ingrediënten. Gerechten hebben vaak een sterke mediterrane invloed, en brood, kaas, aardappelen en bonen zijn veelvoorkomende basisproducten. Populaire zeevruchten zijn kabeljauw (een nationaal gerecht), sardines, makreel, tonijn en octopus. Als het op vlees aankomt, wordt varkensvlees het meest gegeten; populaire varkensvleesgerechten zijn speenvarken (leitão) en geroosterd varkensvlees met aardappelen (tripeiros).

Waarom wonen & werken in Portugal?

Er zijn veel redenen waarom Portugal een geweldige plek is om te wonen. Het klimaat is mild, het eten is fantastisch en de mensen zijn erg vriendelijk. Er is ook van alles te doen en te zien in Portugal, van de bruisende steden tot de prachtige kustplaatsen en dorpjes.Een van de belangrijkste voordelen van het wonen in Portugal is dat het een zeer betaalbaar land is. De kosten van levensonderhoud zijn vrij laag in vergelijking met andere West-Europese landen, en u kunt zich vrij gemakkelijk redden met een bescheiden budget. Bovendien zijn de salarissen in Portugal relatief hoog in vergelijking met de kosten van levensonderhoud, dus u kunt in Portugal zeker van een goede levensstandaard genieten.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn weinig nadelen gevonden.

 

Populaire bestemmingen in Portugal
Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!