Wonen & werken in Lissabon

Wonen & werken in Lissabon, Portugal als digital nomad, wie wilt dat nou niet? Remote werken in Portugal wordt steeds populairder. Op deze pagina delen wij ervaringen van andere digital nomads in Lissabon en geven we je tips om er de beste tijd van te maken.

Beoordeling

4.75/5

Gezinsvriendelijkheid

Goed

Internet

26 mbps

Temperatuur (gemiddeld)

Onbekend

Luchtkwaliteit

Onbekend

Veiligheid

Goed

Rassentolerantie

OK

Inkomsten niveau

1646 USD

Engels niveau

Goed

Begaanbaarheid

Heel goed

Verkeersveiligheid

Redelijk

Gezelligheid

Redelijk

Gratis WIFI in de stad

Redelijk

Airconditioning

Redelijk

Vrije meningsuiting

Goed

LGBTQ+ vriendelijk

Ja

Levenskwaliteit

Goed

Plezier

Heel goed

Luchtvochtigheid

Onbekend

Leefkosten

2200 USD

Criminaliteit

Onbekend

Opleidingsniveau

Middelmatig

Opstart score

Redelijk

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Vrede

Onbekend

Ziekenhuizen

Niet goed

Nachtleven

Redelijk

Werkplekken

Onbekend

Vriendelijk voor buitenlanders

Goed

Vriendelijk voor vrouwen

Goed

Digital Nomad Data

Continent

Europa

Gemiddelde reistijd

12 dagen

Internet snelheid

26 mbps

Weer

Seizoensgebonden

Electriciteit

Europese Type C plug

Beste buurt om in te verblijven

Penha De Franca

Tip geven

Nee

Betalen met kaart

Ja kan bijna overal

Beste coworking plek

Onbekend

Digital Nomad Guide

Kraanwater

niet drinkbaar

Bezoekers terugkeer %

14 %

Populatie

550 000

BBP per hoofd

19750 USD / jaar

Bevolkingsdichtheid

Onbekend

Religieuze overheid

Niet religieus

Huurplatformen

Onbekend

Beste luchtvaartmaatschappij

TAP

Internationale luchthaven

Onbekend

Levenskosten in Lissabon

Levensonderhoud Digital Nomad

2200 USD / maand

Levensonderhoud gezin

3060 USD / maand

1 kamer studio (centrum)

768 USD/ maand

Hotel (gem. prijs/maand)

1372 USD / maand

Airbnb appartement (gem. prijs/maand)

2044 USD / maand

Hotel (gem. prijs/nacht)

64 USD / nacht

Airbnb appartement (gem. prijs/nacht)

67 USD / nacht

Cost of Living

Levensonderhoud expat

1508 USD / maand

Levensonderhoud local

874 USD / maand

Coworking kosten

176 USD / maand

Avondmaaltijd

7.10 USD

Coca-Cola (0.3L)

1.08 USD

Koffie

1.18 USD

Bier (0.5L)

2.37 USD

Reviews

Meike
Lees verder
Na eerst 2 weekjes op een werkvakantie te zijn geweest in Lissabon direct besloten om voor langere tijd erheen te vertrekken. Ik woon inmiddels dus al bijna een jaar in Lissabon en heb daar zeker geen spijt van. Er is een leuke digital nomad community hier en er zijn genoeg gelijkgestemden om in je vrije tijd leuke dingen mee te ondernemen.
Thomas
Lees verder
Ik heb ongeveer een maand gewoond en gewerkt als digital nomad in Lissabon. Het was echt een fantastische ervaring om in deze stad tijdelijk de kunnen wonen en werken. Doordeweeks goed kunnen werken in een leuke co-working en In de weekenden heb ik genoten van alle mooie bezienswaardigheden in Lissabon en de nabije omgeving.
Anne
Lees verder
Ik was vorige maand voor 2 weken op workation in Lissabon. Wat een top plek om te verblijven! Ik had een leuke co working plek gevonden vlakbij mijn hotel en heb daar veel leuke mensen ontmoet, waar ik in de avonden en in de weekenden uitstapjes mee heb gemaakt.

Ben jij in Lissabon, Portugal geweest?

Deel je ervaring met ons!

Veel gestelde vragen

De lokale bevolking in Portugal spreekt Portugees. Het Engels niveau is over het algemeen Goed.

Enkele goede voorbeelden van Digital Nomad banen die je in Lissabon kunt uitvoeren zijn:

  • Online trainer
  • Digital advertising,
  • Webdesigner
  • Copywriter
  • Vertaler
  • Video Editor
  • Social Media Manager

 

Eigenlijk alle banen waarvoor je niet plaatsafhankelijk bent en dus ook makkelijk vanuit Lissabon kunt doen.

1. De kosten van levensonderhoud zijn lager dan in andere grote Europese steden. 2. De levenskwaliteit is hoog - er zijn veel parken, stranden en culturele activiteiten om van te genieten. 3. Er is een sterke expat-gemeenschap in Lissabon, waardoor het gemakkelijk is om mensen te ontmoeten en vrienden te maken. 4. Het weer is het hele jaar door mild, waardoor het een geweldige plek is om te wonen of te werken. 5. Portugees is een relatief makkelijke taal om te leren, en de lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij. 

Binnenkort vullen wij de bestemmingen in de buurt aan.

Er zijn heel weinig banken in Nederland die je een hypotheek willen geven om een huis te kopen in het buitenland. 

Banken willen geen risico lopen met een onderpand in het buitenland waar ze geen zicht op hebben. En dus zullen Nederlandse banken niet snel een hypotheek verstrekken voor een huis in het buitenland.

Je kunt het eventueel proberen bij een grote bank met filialen in het buitenland. En anders kun je proberen een hypotheek af te sluiten in Portugal zelf

TIP: zoek altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft in Portugal en op de hoogte is van de regels van het kopen van een huis in Lissabon.

Er zijn een paar nadelen aan wonen en werken in Lissabon, Portugal. De kosten van levensonderhoud zijn hoog, en het weer kan behoorlijk onvoorspelbaar zijn. De stad heeft ook geen goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem, dus het kan moeilijk zijn om je te verplaatsen als je geen auto hebt. Bovendien is er veel concurrentie voor banen in Lissabon, dus het kan moeilijk zijn om werk te vinden als u niet over de juiste vaardigheden of ervaring beschikt. 

Leven, wonen en werken in Lissabon

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Lissabon? Lees dan hier wat Lissabon allemaal biedt voor jou als digital nomad! 

Lissabon is een geweldige plek om een digitale nomade te zijn. Het weer is mild, het eten is heerlijk, en de stad heeft veel coworking spaces en cafés met gratis Wi-Fi. En het beste van alles is dat Lissabon een van de meest betaalbare steden van Portugal en Europa is. De huur is goedkoop, en je kunt met een bescheiden budget rondkomen. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan wonen in Lissabon. De stad kan druk en lawaaierig zijn, en het is niet altijd gemakkelijk om een appartement te vinden. Maar als je een plek zoekt om te wonen en te werken die zowel exotisch als betaalbaar is, is Lissabon het overwegen waard. 

Bereid je zeker goed voor! Ga bijvoorbeeld eerst een naar Lissabon voor een korte (werk)vakantie en kijk hoe het je bevalt. Wat vind je van het eten? Zijn er goede co working plekken waar je prettig kunt werken? Bevalt het klimaat je? En hoe vriendelijk ervaar je de cultuur in Portugal? Allemaal belangrijke factoren die het leven, wonen en werken in Lissabon prettig maken!

En heb je na een goede eerste ervaring besloten dat je langer wilt blijven? Super! Op naar de volgende stap: welke zaken moet ik regelen in Nederland? En natuurlijk ook niet onbelangrijk: een woonruimte in Lissabon vinden. Een appartement of huis huren voor de langere termijn betekent meestal dat je ook goedkoper kunt wonen. Het is dus zeker de moeite waard om dit goed uit te zoeken.

Tot slot nog een leuk random feitje over deze nomad bestemming.

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Deze heuvels speelden een belangrijke rol in het verdedigingssysteem van de stad en zijn nog steeds zichtbaar in de indeling van de straten.

Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Andere landen

Spanje

Portugal

Vietnam

Indonesië

© 2023 digitalnomad.nl