Veiligheid in Lissabon

Is het veilig in Lissabon voor toeristen en digital nomads? En hoe zit het met de criminaliteit in Lissabon? Kun je bijvoorbeeld veilig alleen reizen in Lissabon?

Is het veilig in lissabon voor toeristen en digital nomads? Hoe zit het met de criminaliteit in Lissabon?

Ja, het is veilig voor toeristen in Lissabon. De stad heeft een laag misdaadcijfer en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij. Maar zoals in elke grote stad is het altijd belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen kleine diefstallen en goed op te letten in uw omgeving.

Sommige delen van Lissabon kunnen 's nachts gevaarlijk zijn, dus het is aan te raden dat toeristen zich na zonsondergang ophouden in goed verlichte en dichtbevolkte gebieden. Vergeet ook niet uw bezittingen in de buurt te houden en op slot te doen als u ze niet gebruikt.

En tot slot, laat nooit uw drankje onbeheerd achter in een bar of club, want drankspionage is niet ongewoon in Lissabon. Met deze eenvoudige voorzorgsmaatregelen in uw achterhoofd, zult u geen problemen hebben om veilig en zonder zorgen van uw tijd in Lissabon te genieten!

Let op: Deze content is ingezonden door een lezer. Doe altijd je eigen research en vraag mogelijk informatie op bij de Nederlandse ambassade voor de laatste updates.

 

 

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.