Eten en drinken in Lissabon

Een belangrijk onderdeel van wonen en werken in Lissabon is natuurlijk de gastronomie.

Lissabon is een droom voor fijnproevers. Van custardtaartjes tot verse zeevruchten, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om heerlijk te eten in de Portugese hoofdstad. En als u op zoek bent naar een drankje om alles weg te spoelen, dan zijn er in Lissabon ook genoeg bars en pubs te vinden. Dus of u nu door de stad toert of gewoon even langskomt voor een snelle hap, hier zijn een paar van de beste plekken om te eten en te drinken in Lissabon.

Portugal staat bekend om zijn zeevruchten, en Lissabon stelt niet teleur. Een van de populairste gerechten in Lissabon is cataplana, een stoofpot van zeevruchten met kokkels, garnalen, mosselen en vis. Een andere favoriet is bacalhau à Brás, gezouten kabeljauw geserveerd met gebakken aardappels en uien. En als toetje gaat er niets boven een pastel de nata, de beroemde custardtaart van Portugal.

Het hangt er echt vanaf wat je bestelt, maar een goede maaltijd voor twee met wijn kan overal tussen de 20-50 euro kosten. Er zijn genoeg betaalbare opties, en er zijn ook een paar duurdere restaurants als je op zoek bent naar iets chiquers.

Over het algemeen is Lissabon een zeer betaalbare stad om te eten - vooral vergeleken met andere Europese hoofdsteden. En het eten is ook nog eens heerlijk! Probeer zeker enkele van de lokale specialiteiten zoals bacalhau (zoute kabeljauw), pastel de nata (Portugese custardtaart), en portugese worst. Geniet ervan!

Lissabon is een paradijs voor fijnproevers, met iets om ieders smaakpapillen te prikkelen. Of u nu op zoek bent naar traditionele Portugese gerechten of iets meer internationaals, u zult het hier vinden. Met zo'n ruim aanbod aan restaurants en culinaire ervaringen moet Lissabon beslist bovenaan uw lijstje staan bij het plannen van uw volgende vakantie.

TIP: Leer voordat je op culinaire ontdekkingstocht gaat bijvoorbeeld eens hoe je de namen van het eten en drinken in het Portugees zegt!  

Deze tekst is met zorg samengesteld, maar kan eventuele fouten bevatten. De redactie is niet op alle locaties zelf geweest, maar krijgt veel tips ingezonden door Nederlandse nomads. Mocht er een fout zijn op deze pagina, neem dan contact met ons op.