Wonen & werken in Hongarije

Wonen en werken in Hongarije is steeds populairder voor Digital nomads. In het land zijn meerdere locaties waarin gewerkt kan worden als remote werker. Op deze pagina leggen we je meer uit over het leven als digital nomad in Hongarije. Ook verwijzen we je door naar populaire nomad bestemmingen binnen Hongarije zoals bijvoorbeeld Boedapest. Meer weten over lange termijn verblijven? Bekijk hier voor meer informatie m.b.t. visa’s: 

Populatie

Hoofdstad

Klimaat

Taal

Telefoon Code

Unknown

Over Hongarije

Het is geweldig wonen en werken in Hongarije! De mensen zijn vriendelijk en gastvrij, en het land heeft veel te bieden. Boedapest is een prachtige stad, vol geschiedenis en cultuur, en het platteland is gewoonweg adembenemend. Er zijn hier volop mogelijkheden om te werken en te recreëren, dus het is zeker de moeite waard om een verhuizing naar Hongarije te overwegen. De kosten van levensonderhoud zijn ook zeer redelijk, vooral in vergelijking met andere West-Europese landen. En hoewel de winters koud kunnen zijn, zijn er genoeg manieren om binnenshuis warm en gezellig te blijven. Al met al vind ik het heerlijk om in Hongarije te wonen en ik zou het iedereen aanraden die op zoek is naar een nieuwe thuis.

Er zijn veel populaire steden in Hongarije, maar de populairste zijn Boedapest, Debrecen en Pécs, die alle drie een unieke ervaring en attracties bieden voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Boedapest is de hoofdstad en grootste stad van Hongarije, waardoor het een populaire bestemming is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van het beste dat het land te bieden heeft. De stad is de thuisbasis van een aantal historische bezienswaardigheden en monumenten, evenals een bruisend nachtleven. Debrecen is de tweede grootste stad van Hongarije en ligt in het oosten van het land. De stad staat bekend om zijn universiteiten, medische scholen en culturele instellingen. Pécs is een stad in het zuidwesten van Hongarije.

Wat eet men in Hongarije?

Er zijn veel heerlijke Hongaarse gerechten om te proberen, zoals Goulash, Kip Paprika, en Csirke Paprikás. Hongaren genieten ook van typisch Centraal-Europese gerechten als Wiener Schnitzel en Worst. U vindt in Hongarije een grote verscheidenheid aan gerechten, van eenvoudige boerengerechten tot meer chique restaurants.

Waarom wonen & werken in Hongarije?

Hoewel het vaak onopgemerkt blijft, is Hongarije een Centraal-Europese krachtpatser die zowel inwoners als toeristen veel te bieden heeft. Prachtige architectuur, heerlijk eten, rijke geschiedenis en cultuur, en prachtige natuur zijn slechts enkele van de redenen waarom Hongarije een geweldige plek is om te wonen. De Hongaren staan ook bekend als ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, dus u zult zich zeker snel thuis voelen. Hier zijn slechts een paar van de vele voordelen van het wonen in Hongarije 1. Fantastisch eten - Een van de beste dingen van de Hongaarse keuken is dat het zeer divers is.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een aantal nadelen aan het leven in Hongarije, waaronder 1. De kosten van levensonderhoud zijn relatief hoog, vooral in de hoofdstad Boedapest. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat Hongarije lid is van de Europese Unie en de euro als munt heeft. 2. Het weer kan behoorlijk onvoorspelbaar en extreem zijn. Hongarije kent alle vier de seizoenen en soms kan de winter tot ver in april duren. 3. Er zijn taalbarrières, aangezien Hongaars buiten Hongarije geen algemeen gesproken taal is. Dit kan dagelijkse taken zoals boodschappen doen of naar de dokter gaan moeilijk maken als u de taal niet spreekt. 4.

 

Populaire bestemmingen in Hongarije
Picture of Melanie

Melanie

Ik ben Melanie, ik reis al tien jaar en nu is het mijn taak om anderen te helpen hetzelfde te doen! Ik werk bij digitalnomad.nl als SEO specialist en beheer onze social media accounts op Instagram, Facebook en Twitter (@digitalnomads).

Ik ben een grote fan van REIZEN & koffie (en niet alleen omdat ze deze site sponsoren!). Mijn favoriete bestemmingen zijn Tokio, Berlijn, Lissabon en Buenos Aires.

Wil je meer weten over de visa mogelijkheden?

Laat dan hier je gegevens achter!